Vilniaus kongresų rūmai

VAUET SVARSTĖ 2 PROJEKTUS: Pritarta Vilniaus kongresų rūmų auginimui

2019-01-23
PILOTAS.LT

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) posėdyje neseniai apsvarstė 2 projektus. Ekspertai pakartotinai aptarė Vilniaus Kongresų rūmų rekonstravimo projektinius pasiūlymus bei išsakė savo pastabas Misionierių sodo Maironio gatvėje, Vilniuje sutvarkymo techninio projekto autoriams.

REKOMENDAVO INICIJUOTI REGLAMENTO KEITIMĄ
Vilniaus Kongresų rūmų Vilniaus g. 6, Vilniuje rekonstravimo projektiniai pasiūlymai pateikti svarstyti pakartotinai, parengus 3 architektūrinės išraiškos variantus. Juos pristatė rengėjas – UAB „Neostata“ projekto vadovas Arūnas Latakas. Kalbėjo minėto objekto autorius – Edmundas Stasiulis. Rekonstrukcijos projekto autoriai: Arūnas Latakas, Vytenis Navickas, Edmundas Stasiulis. Recenzentas – Tadas Balčiūnas.
Didžioji dauguma posėdyje dalyvavusių ekspertų pritarė būtinybei didinti Vilniaus Kongresų rūmų pastato aukštį koncertų salės akustikai pagerinti. Dauguma ekspertų akcentavo, kad priimtinesnis antras projektinių pasiūlymų variantas, kuriame išsaugoma esamo pastato architektūra, o rekonstruojama dalis išskiriama formuojant modernios struktūros antstatą, naudojant kokybiškas ir ilgaamžiškas fasado apdailos medžiagas. Esant būtinybei (tai nuspręs miesto vyriausiasis architektas) parengtą antstato variantą pateikti vertinti dar kartą.
Įvertinus tai, kad sklypo tvarkymo reglamente galima rekonstrukcija nedidinant aukštingumo, ekspertų taryba rekomendavo nustatyta tvarka inicijuoti Vilniaus senamiesčio apsaugos reglamento keitimą, leidžiantį keisti pastato tūrį bei aukštingumą. Tik pakeitus pastato statusą galimi jo tūrio pokyčiai.

MISIONIERIŲ SODO SPRENDINIUS SIŪLĖ KOREGUOTI
Misionierių sodo Maironio gatvėje, Vilniuje,sutvarkymo techninio projekto sprendinius pristatė UAB „Eksploit“ projekto vadovas Aurimas Dališanskis. Objekto autoriai: UAB „Terra firma LT“ projekto vadovas Aurimas Dališanskis, želdynų projekto vadovė Ramunė Sanderson, SĮ „Vilniaus planas“ architektė Rūta Astasevičiūtė, vyr. architektė Jurga Silvija Večerskytė-Šimeliūnė. Recenzentė – Giedrė Filipavičienė.
Dauguma ekspertų pažymėjo, kad Misionierių sodo sutvarkymo projekto pristatymas ir recenzija – išsamūs. Pritarta reljefo atkūrimui ir sutvarkymui, vaismedžių sodų fragmentų atkūrimui, savaiminių želdynų retinimui ir iškirtimui siekiant atverti erdves ir panoramas į istorinius objektus bei naujų apžvalgos takų formavimui. Konstatuota, kad silpniausia projekto dalis – Maironio gatvė ir jos priklausiniai. Paieškoti santykio su artimiausia aplinka ir urbanistinės raiškos.
Rekomenduota projekto sprendinius pakoreguoti: paieškoti aiškesnes koncepcijos ir apsispręsti dėl Maironio gatvės likimo, žymėti reljefą ir želdynus (medžius ir krūmus), sodo sutvarkymo sprendinius surišti su gretimoje aplinkoje esančiais objektais (vienuolynas, Tymo turgelis ir pan.), tikslinti tvenkinių formą ir takų dislokaciją.
Parengta pagal LAS informaciją.
Titulinis pav.: Vilniaus Kongresų rūmų rekonstrukcija (autoriai: A.Latakas, V.Navickas, E.Stasiulis).

Vilniaus Misionierių sodo sutvarkymas ( autoriai: UAB „Terra firma LT“; PV A.Dališanskis, želdynų PV R.Sanderson, SĮ „Vilniaus planas“ architektė R.Astasevičiūtė, vyr. architektė J.S.Večerskytė-Šimeliūnė).

Vilniaus Misionierių sodo sutvarkymo projektas  (autoriai: UAB „Terra firma LT“; PV A.Dališanskis, želdynų PV R.Sanderson, SĮ „Vilniaus planas“ architektė R.Astasevičiūtė, vyr. architektė J.S.Večerskytė-Šimeliūnė).

Komentarai

  1. Juokingiausia, kad ir kitose Europos šalyse tokios architektūrinės tarybos veikia … Gal pareikškime pretenzijas toms šalims, panagrinėkime, ar tos jų tarybos neprieštarauja tų šalių konstitucijoms?

    • Gal jau laikas nebebinzenti paskui, o tureti savo poziciją ir veikti atsakingai? Konkurencijos tarnyba ka tik įspėjo LAR, pasinagrinėjus ir palyginus LAR arba Archtektų sajungos veiklą Konstitucijos šviesoje išlystų daug architektų klano apraiškų čia. Linkiu kolegai gyventi kiek galima sveikiau 🙂

    • O kaip ,pavyzdžiui, su advokatų kvalifikacijos vertinimu -ar ją vertina ne advokatai ir neveikiantys toje pačioje rinkoje? O kas vertina gydytojų,norinčių gauti licenziją gydymo veiklai, kvalifikaciją -gal pacientai?

    • to TaipTaip. nemaišom kvalifikacijos, kuri keliama mokantis tobulinantis ir lankant kursus su viešu beceremoniniu jau sukurtų archietktūros kūrinių durstymu kuriuo užsiiminėja RATai ir įvairaus plauko ekspertų tarybos remiamos LAT ir Architektų sajungos. Architektų visuomenėje viskas dar tesiasi iš tų laikų kuriuos viena patarlė apibūdina kaip ‘bratja blyzniecy, polkovnik i krasnyj baravik’ dominavimo laikotarpiu.

  2. Jo teisingai ten kažkoks VAUET dar. Kiek galima išsidirbineti, LAS LAR VAUET RAT. Ka ar ten pas juos nera teisininku, Juk Lar Daiva Pirminike yra teisininkė, reikia susitikrinti su Konstitucija ir išsiaiškinus savo neligitymia veikla, kai šiaip iš debesu kažkas sugalvoja pakeisti reglamentus, kai jau projektas padarytas, čia gi antikonstitucines veikos. ir skirstytis visiems tiems priplaukusiems ekspertu tuntams? Dar gyresi Daiva spaudoj, kad be pinigų sugebejo ikurti tas visas RAT tarybas, tikra aktyviste ta Daiva bet ar supranta ką daro…???

    • Ne tuo adresu kritika-prie ko čia LAR , RAT (jie projekto nesvarstė) ? Dėl VAUET reipkitės į Lietuvos architektų sąjungos pirmininkę, o ne į Lietuvos architektų rūmų.

  3. Mano nuomone, šis Kongresų rūmų rekonstrukcijos variantas blogesnis,negu anksčiau pateiktas.

  4. Jus juokaujate, architektas užsakovas parengia projektą, o po to RATas siųlo keisti reglamentą kad perdaryti? Tai LAR juk yra profesinė organizacija kurios misija padėti architektams, o ne juos engti? Be to kai jau kūrinys sukurtas yra neetiška knaisiotis ir liepti perdaryti jei kasnors kamnors nepatinka, pažeidžiamos asmens teisės; kokybe galima vertinti kai yra su kuo palyginti, kai konkurse dalyvauja keletas architektų ir jie iš anksto žino kad bus vertinami. LAR back to USSR.

    • Straipsnis ne apie RAT,net apie Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų posėdį.

  5. Turbut juokaujat su tokiu projektu, jau geriau nerenovuotas atrodo…

    • Čia yra ne RAT, bet LAS VAUET svarstymo rezultatai. Tai gal RAT reikėtų šiuos pasiūlymus apsvarstyti?

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Kongresų rūmų salė

NAUJI AKUSTIKOS STANDARTAI: Baigiama rekonstruoti Vilniaus kongresų rūmų salė

2023 rugsėjo 14Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras surengė išskirtinį naujai rekonstruotos Vilniaus kongresų rūmų salės pristatymą. Planuojama, jok kitais metais duris atversianti pagal naujausius standartus įrengta ir išskirtine

Švitrigailos g.

VILNIUJE RINKSIS VAUET: Aptars daugiabučio ir administracinio pastato projektus

2023 balandžio 18Be komentarųPILOTAS.LT

Rytoj renkasi Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET). Patariamąjį balsą turinti taryba nagrinės daugiabučio Pašilaičiuose ir administracinio pastato Švitrigailos gatvėje projektinius pasiūlymus. Balandžio 19

daugi_vn_210900_e01_xxx

VILNIAUS EKSPERTAI PATARS: 2 daugiabučių projektai ant VAUET stalo

2021 rugsėjo 22Be komentarųPILOTAS.LT

Rugsėjį, Vilniaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos posėdyje bus nagrinėjami du sostinės daugiabučių namų projektai. Rytoj, rugsėjo 23 dieną (ketvirtadienį), Vilniaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų

Kongresų rūmai

REKONSTRUKCIJA PRASIDEDA: Vilniaus kongresų rūmai pakeis rūbus

2021 rugpjūčio 30Be komentarųPILOTAS.LT

Pradedami rekonstruoti Vilniaus kongresų rūmai, šio svarbaus sprendimo laukę maždaug du dešimtmečius. Tik 1999 metais pradėtas eksploatuoti pastatas sovietmečiu buvo projektuotas kaip politiniam švietimui skirta

Ledo arena

RINKSIS VAUET: LAS ekspertai aptars 3 sostinės projektus

2021 rugpjūčio 25Be komentarųPILOTAS.LT

Rugpjūčiui artėjant link pabaigos, rengiamas Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos (VAUET) posėdis. Lietuvos architektų sąjungos (LAS) ekspertai rytoj aptars 3 aktualius sostinės projektus. Rugpjūčio

Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių vieta

KONGRESŲ CENTRO PROJEKTAS: Įamžins Vilniaus žydų senųjų Šnipiškių kapinių vietą

2020 liepos 96 KomentaraiPILOTAS.LT

Turto bankas rengiasi iki 2023 metų rekonstruoti bei išplėsti Vilniaus koncertų ir sporto rūmus. Sostinės savivaldybė tuo pat metu žada apsaugoti ir įamžinti šio pastato

Viešbučio "Panorama" rekonstrukcija

PRITARĖ IR PATARĖ: VAUET apsvarstė viešbučio „Panorama“ rekonstrukciją

2020 liepos 8Be komentarųPILOTAS.LT

Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) pritarė viešbučio „Panorama“ rekonstravimo projektiniams pasiūlymams. Ekspertai taip pat pasiūlė į rekonstrukciją žvelgti kompleksiškiau. Pirmininkaujant architektui Artūrui Asauskui,

Sklypo T.Kosciuškos g. 32 detaliojo plano koregavimo sprendiniai ir daugiabučių gyvenamųjų namų komplekso projektiniai pasiūlymai (autoriai: detaliojo plano koregavimo archi. D.Sabaliauskienė ir V.Miciūtė; daugiabučių gyvenamųjų namų projektinių pasiūlymų arch. E.Neniškis, A.Uogintas ir E.Geštautaitė).

VILNIAUS ARCHTARYBA: T.Kosciuškos g. daugiabučių komplekso projektas – pagirtinas

2020 sausio 167 KomentaraiPILOTAS.LT

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) apsvarstė du projektus, parengtus „Senojo miesto architektų“ ir „Arches“ kolektyvo bei „Vilniaus architektūros studijos“

Vilniaus kongresų rūmai

POSĖDŽIAVO VAUET: Pritarė Vilniaus kongresų rūmų rekonstrukcijos pasiūlymams

2019 spalio 225 KomentaraiPILOTAS.LT

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) neseniai pritarė 14 ha teritorijos prie Šešuolių, Sidaronių, Mozūriškių gatvių detaliojo plano koncepcijai bei Vilniaus

Pylimo g. 3

PAŽĖRĖ KRITIKOS IR REKOMENDACIJŲ: VAUET apsvarstė 2 Vilniaus projektus

2019 rugsėjo 253 KomentaraiPILOTAS.LT

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) apsvarstė 2 projektus – sklypo Gynėjų g. 14 ir teritorijos virš Geležinio Vilko gatvės

Remigijus Bimba

PRITARTA KOMPROMISUI: VAUET apsvarstė Žygimantų g. užstatymo išklotinę

2019 rugsėjo 63 KomentaraiPILOTAS.LT

Neseniai įvykusi Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba pritarė Vilniaus Žygimantų gatvės perimetriniam užstatymui. Konstatuota, kad tai kompromisinis variantas, minimaliai pažeidžiantis panoramos vertingąsias savybes ir

Archicom

2 PROJEKTAI VILNIUJE: VAUET pritarė, tačiau ekspertai turėjo ir pastabų

2019 rugpjūčio 191 KomentarasPILOTAS.LT

Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) aptarė 2 sostinės projektus. Pateiktiems projektiniams pasiūlymams ekspertai iš esmės pritarė, tačiau turėjo ir pastabų, ir abejonių. VAUET

VAUT

3 PROJEKTAI VILNIUJE: Ekspertai autoriams turėjo pastabų ir patarimų

2019 birželio 191 KomentarasPILOTAS.LT

Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) neseniai apsvarstė 3 klausimus. Visų trijų projektų autoriams ekspertai turėjo pastabų.  VILKŲ GATVĖS ADMINISTRACINIAM PRITARĖ Posėdyje pirmiausia svarstyti

VAUT

SVARSTĖ 2 PROJEKTUS VILNIUJE: Vienam – pritarė, kitą – teks patobulinti

2019 kovo 222 KomentaraiPILOTAS.LT

Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba neseniai apsvarstė 2 Vilniaus projektus. Pakartotinai svarstytam Aukštaičių g. 31 detaliojo plano sprendinių koregavimo projektui ekspertai iš esmės pritarė,

Aukštaičių g. 31

VASARĮ RINKOSI VAUET: Ekspertai išnarstė 2 Vilniaus detaliuosius

2019 vasario 13Be komentarųPILOTAS.LT

Vasario pradžioje Vilniaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) apsvarstė sostinės teritorijos tarp Panerių, Geležinkelio, Stoties ir Seinų gatvių detalųjį planą ir teritorijos tarp Kranto,

Vilniaus kongresų rūmai

VAUET SVARSTĖ 2 PROJEKTUS: Pritarta Vilniaus kongresų rūmų auginimui

2019 sausio 2311 KomentarųPILOTAS.LT

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) posėdyje neseniai apsvarstė 2 projektus. Ekspertai pakartotinai aptarė Vilniaus Kongresų rūmų rekonstravimo projektinius pasiūlymus

Vilniaus Kongresų rūmai

3 PROJEKTAI SOSTINĖJE: Bręsta Vilniaus kongresų rūmų rekonstrukcija

2019 sausio 104 KomentaraiPILOTAS.LT

Pernai metų pabaigoje susirinkusi Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) apsvarstė 3 projektus. Vilniaus kongresų rūmų rekonstravimo projektui įvertinti ji pritrūko medžiagos, administracinio pastato

mokykla

PROJEKTUS ĮVERTINO SKIRTINGAI: Vilniaus architektai aptarė 3 klausimus

2018 rugsėjo 274 KomentaraiPILOTAS.LT

Kaip neformalus kolegų klubas šiuo metu Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba (VAUET) neseniai apsvarstė 3 architektūrinius klausimus. Tarybai pristatyti projektai

Vilniaus oro uostas

VAUET SVARSTĖ 3 KLAUSIMUS: Pasigesta kompleksiškos Vilniaus oro uosto vizijos

2018 rugpjūčio 81 KomentarasPILOTAS.LT

Lietuvos architektų sąjungos Vilniaus skyriaus Architektūros ir urbanistikos ekspertų taryboje (VAUET) neseniai buvo apsvarstyti 3 klausimai. Bene svarbiausias iš jų – Vilniaus oro uosto keleivių

LAS diskusija

PROJEKTAVIMAS REGIONINIAME PARKE: Architektų ir parko direkcijos diskusija

2018 gegužės 231 KomentarasPILOTAS.LT

Verkių ir Pavilnių regioninio parko direkcijos iniciatyva Lietuvos architektų sąjungoje neseniai įvyko susitikimas, kuriame diskutuota apie galimybes pagerinti sprendimų dėl naujų statybų regioniniame parke priėmimą.

koply_e03_xxx

NEĮTIKINO KOPLYTSTULPIO VIETA: Etnografinei stilistikai prie Seimo ekspertai nepritarė

2018 balandžio 241 KomentarasPILOTAS

Vilniaus architektūros ir urbanistikos ekspertų taryba neseniai apsvarstė galimybę prie Lietuvos Respublikos Seimo rūmų pastatyti stilizuotą koplytstulpį. Ekspertai nepritarė etnografinės stilistikos objektui miestiškoje aplinkoje bei

Lietuvos architektų sąjunga

ARCHTARYBOS VEIKS BENDRAI: LAS ir LAR pasirašė bendradarbiavimo sutartį

2017 lapkričio 30Be komentarųPILOTAS.LT

Dvi architektų bendruomenę atstovaujančios organizacijos – Lietuvos architektų rūmai ir Lietuvos architektų Sąjunga – pasirašė sutartį, pagal kurią archsąjunga padės Rūmams įgyvendinti Architektūros įstatymu suteiktą

images_pulsas_foto_4356_archit_al_160200_e01_xxx

ALYTUS SUSIRŪPINO ARCHITEKTŪRA://KURIAMA ARCHITEKTŲ TARYBA

Sekdamas Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos pavyzdžiu, Alytus užsibrėžė sukurti Architektų tarybą. Taip buvo nuspręsta Alytaus miesto savivaldybės merui Vytautui Grigaravičiui ir savivaldybės specialistams susitikus su

images_phocagallery_4191_matij_tary_1512_4191_tit_kauet_151204

KAUNO ARCHTARYBA PRIVATIZUOTA://ARCHITEKTŪRINĖ VIRTUVĖ JAU MERO KABINETE

Praeitą savaitę Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sudarė nuolatinę architektūrinę darbo grupę, kuri jam patarinės aktualiausiais urbanistiniais ir architektūriniais klausimais. Tokiu būdu Kauno Architektų namuose 9

images_phocagallery_4011_vaut_proj_1509_4011_green_e05

3 VILNIAUS PROJEKTAI://ARCHITEKTŪROS EKSPERTAI APSVARSTĖ PROJEKTINIUS SIŪLYMUS

Praėjusią savaitę Vilniaus architektūros-urbanistikos ekspertų taryba apsvarstė 3 sostinės projektus. „Tiksli forma“ jai pristatė Vandens pramogų parko Ozo g., o „Archinova“ – administracinių pastatų Saltoniškių