Cloud architektai

NACIONALINĖ TEISMŲ ADMINISTRACIJA: „Cloudų“ projektas nebus stabdomas

2019-03-08
PILOTAS.LT

PILOTAS.LT neseniai rašė, kad Lietuvos architektų rūmai (LAR) kreipėsi į Nacionalinę teismų administraciją dėl planuojamo statyti administracinės paskirties pastato, neatitinkančio Architektūros įstatyme nurodytų architektūros kriterijų. Nacionalinė teismų administracija ką tik atsakė, jog šio projekto įgyvendinimą, nepaisant LAR kreipimosi, tęs.

Į LAR PRAŠYMĄ NUTARĖ NEATSIŽVELGTI
Vilniaus regioninė architektūros taryba pernai rudenį konstatavo, jog UAB „Cloud architects“ (projekto autoriai A.Dagelis, J.Porvaneckaitė-Dagelienė, A.Vilčinskas) Šeimyniškių g. 28, Vilniuje projektuojamas administracinės paskirties pastatas neatitinka Architektūros įstatyme nurodytų architektūros kriterijų. Šiuo pagrindu statytojai LAR nusiuntė prašymą dėti pastangas ir imtis priemonių, kad architektūros kokybei keliami reikalavimai būtų užtikrinti.
LAR praneša, kad ką tik gavo atsakymą, kuriame Nacionalinė teismų administracija dėkoja Rūmams ir architektų bendruomenei, aktyviai sprendžiančiai visuomenei aktualius architektūros ir urbanistikos klausimus bei teigia suprantanti tokių klausimų svarbą. Vis dėlto pažymima, jog projektas parengtas vadovaujantis visais tuo metu galiojusiais teisės aktais, projektiniai pasiūlymai apsvarstyti su vietos bendruomene, detaliai atsakyta į visus gautus klausimus, ir pagal galimybes maksimaliai atsižvelgta į visuomenės atstovų konstruktyvius pasiūlymus.

ATEITYJE ŽADA RENGTI KONKURSUS

LAR gautame rašte taip pat teigiama, jog Nacionalinė teismų administracija toliau tęs projekto įgyvendinimą suplanuota apimtimi, nes Vilniaus RAT išvados yra tik rekomendacinio pobūdžio, o projektavimo viešojo pirkimo konkursas buvo organizuotas laikantis galiojusio teisinio reguliavimo reikalavimų, projekto įgyvendimui jau panaudota nemaža dalis valstybės biudžeto lėšų, taip pat išduotas statybą leidžiantis leidimas ir nėra teisinio pagrindo projekto įgyvendinimo stabdymui.
Nacionalinės teismų administracija ateityje visgi žada atsižvelgti į RAT rekomendaciją tokiais atvejais rengti atvirus architektūrinius konkursus.
Parengta pagal LAR informaciją.
Pav.: Administracinės paskirties pastatas Šeimyniškių g. 28, Vilniuje (arch. A.Dagelis, J.Porvaneckaitė–Dagelienė, A.Vilčinskas; „Cloud architects“).

Komentarai

  1. sprendziu dilema – kodel, kuo blogesnis projektas, tuo daugiau atbega jo ginti ir visaip kaltinti LAR?

    • Nebūkit naivus. Du-trys projektavimo paslaugų teikėjai rašinėja, o jums jau atrodo, kad tai architektų bendruomenė piktinasi.
      Paskaitykite jų argumentus: „susidorojimas su konkurentais“, „prievartinė narystė“, „viešo intereso gynimas už narių pinigus“. Jokiam save gerbiančiam architektui liežuvis neapsiverstų tokias turgines nesąmones rašinėti.

    • >> To MNMN. Sves negerdia tie kurie leidžia LAR vadovaujančiam kolektyvui finansiškai, moraliai – per pusiau legalius RAT – save išdūrinėti. Pabuskite, tarybinio kolektyvizmo laikai jau baigėsi bemaž prieš 30 metų. Dabar tokie kultūringi ir politiškai teisingi estetai, kurių liežuvis nebesivarto, tik kelia šypseną. 🙂

    • ka jus p.Senatus norejote konkreciai pasakyti, nesupratau. kad jus nekenciate LAR, RAT, PET ir AIMR, suprantu ne tik as, bet ir visi kiti. bet ka jus p.Senatus norite pasakyti? kokie jusu argumentai?

    • >>MNMN. Tikrai jokios neapykantos ir paaiškinkite apie kokius „visus kitus“ kalbate. Taigi, jei mano Architektūros įstatymo skaitymas – interpretacija ir tokio įstatymo aplinkos supratimas yra netikslus tai pataisykite mane. Architektūros įstatymas yra LR įstatymas, kurio vykdymą užtikrina Lietuvos respublika, tam yra naudojamos visų mokesčių mokętojų sumokėtos lėšos. Lietuvo architektai ir organizacijos tame tarpe ir LAR laikosi įstaymų, o ne juos įgyvendina arba vykdo, tuo labiau už siauros grupės žmonių, tai yra architektų LAR nario mokestį. Pirmininkė Daiva spaudoje skelbėsi, kad vykdydama įstatymą, ir be pinigų sukūrė RAT tarybas, nors niekas jos tam neįgaliojo ir neprašė – Daiva gauna atlyginimą, kuris mokamą iš surinktų LAR nario mokesčių, Taigi Daiva nutarė na nesilaikyti, bet būtent vykdyti arba užtikrinti Lietuvo Respublikos įstatymo vykdymą ir dirbo gaudama siauros grupės o ne respublokos mokesčių mokętojų sugeneruotą jai atlyginimą. Pajuskite niuansą skirtumą tarp ‘laikytis įstatymo ir įstatymą ‘vykdyti. LAR koridoriuose buvo kalbama, kad RAT bus specialistų grupė, kuri sutikrins jai pateiktą projekta ar jis atitinka įstatymams, bet juk tuo užsiima projektus tikrinantys specialistai ir be to RAT tarybose teisininkų, kurie patikrintį atitiktį yra tik vienetai. Iš principo RAT veikla tikrinat projektus būtų niekinė ir nereikšminga, kad apie ją reiktų diskutuoti, jei ne įstatymo įrašas apie architektūros kokybę. Čia pasirodo tikras architektų bendruomenės susisluoksniavimas, o svarbiausia atsiskleidžia kultūriniai elgesio skirtumai. Vieni savanoriškai eina į RAT tarybas ir mano, kad gali nuspresti, kad projektas neatitinka architektūros kokybės reikalavimo, kuris ikaltas Architektūros įstatyme. Bet juk kokybė geriauisia išryškėja palyginus, o ne kam nors ką nors pasakius. Taigi Jei jau yra svarbus projektas, jis turi būti konkursuojamas, kai architektai nutarę dalyvauti konkurs iš anksto žino sąlygas, konkurso eigą ir kokios gali būti pasekmės. Žino iš anksto. Bet RAT sistema priešingai: architektas dirba kartais sunkiai su užsakovu, parengia projetą kuris atitinka STR ir Statybos įstatymą, pagal galiojančias procedūras derina su miestu, bet štai iš niekur prieina RAT ir taria – projektas neatitinka aukštos architektūros kokybės reikalavimų, na tau reikai ta ir ta pataisyti. Viena tai projekto rengėjas neprivalėtų teikti projekto RAT tarybai jei nėra toko konkretaus reikalavimo dar prieš jam imantis rengti konkretų projektą – kaip konkurse, tik žinant sąlygas – žaidimo taiskles – iš anksto, architekto juridinės teisės būtų nepažeistos, tik žinant aiškiai iš anksto. Iš principo, įstatyme įrašyta RAT sąlyga yra ydinga ir jei juristai panarpliotų kas ten prikurta su tuo Architektūros įstatymu tai manau visi nuoširdžiai pasijuoktume. 😉

  2. O kodėl LAR toleruoja visą Šiaulių Pėsčiųjų g. nelegalų išasfaltavimą pažeidžiant visus įmanomus statybos, kultūros paveldo, autorinių teisiu įstatymus o puola ant legalaus ir teisėto projekto ?

    Akivaizdu, kad LAR veikia subjektyviai ir pagal dvigubus standartus.

  3. Baisu. Toks tik Šiaurės Korėjai tiktų, gal ir Baltarusijai

    • Projektuojamas ir šiame straipsnyje minimas pastatas berods užstotų kitą, panašų į juodą dėžę su įstrižais langais, pastatą. Ten pasirinkta forma, kuri nepaiso pastate dirbančio ir priverčia žiūrėti pro įstrižą langą. Tas pastatas berods buvo pripažintas metų geriausiu ir tai natūralu, todė, kad jis atspindi, kaip jūs sakote rytų europos , kurios dalis yra ir Baltarusija, estetines architektūros tendenciją, Tai nepagrįstai ambicingą, banali net pasipūtėliška estetinė tendencija kuri papraščiausiai dominuoja funkciją be jokios pagrįstos priežasties, o tik dėl noro paspuikuoti. Tokio stiliaus ir kultūros tendencijos akivaizdžiai matomos ir LAR veikloje deja. Pavyzdžiui kai LAR iš nario mokesčių finansuoja teisininkus, kad jie teisme gintų viešąjį interesą kokios nors kavinės vitrinos byloje, nors LAR nariai mokėdami nario mokestį, manau nėra nusiteikę apmokėti viešo intereso gynybą teismuose. Taigi, Red Bull, kaip nors nepabėkite iš Lietuvos, kaip nors laikykitės ir toliau aktyviai komentuokite, kurkite geresnę ir ne tokią baltarusišką kultūrinę aplinką čia.

  4. Geda Rūmams už galima kerštą ir susidorojimą su konkurentais !

    • Diskutuojant apie rūmus neturėtų būti kalbama apie jausmus, kaip kad gėda ir panašiai. Čia daugiau kultūrinio diskurso klausimas, kad Rūmų organizatoriai niekaip nenori atsisakyti stalininės saulės šilumos ir išeiti į dienos šviesą.

  5. Gali būti, kad LAR yra įsivėlęs į dvigubo apmokestinimo schemą su antikonkurenciniais elementais. Bet koks LAR vadovybės, arba jos nario darbas ar veiksmas, įgyvendinant Architektūros įstatymo reikalavimus ir apmokamas iš LAR nario mokescių gali būti nelegalus. LR šstatyme numatytą kontrolę, jos organizavimą privalo pamokėti valstybė iš mokesčių mokėtojų pinigų. LAR valdybos ir administruojančių vadovų stuacija nekokia, Jie turėtų atsistatydinti. LAR statutas turėtų būti pakeistas.

    • lengva demagogijos mankstele pries LAR susirinkima, ponas Senatus?

    • >> Antanas, nagi nagi išplėtokite pagrįskite savo mintį apie demagogiją. Be paaiškinimo galit kvailai atrodyti,

    • Plius privaloma narystė LAR galimai prieštarauja Konstitucijai ! Kad neprieštarauja mano A.Salamakinas kuris LAR įstatymas per LRS prastume ir LAR pirmininkė. Kontitucinis teismas kolkas nepasake dėl šios prievartinės schemos …

    • >>Kazys. Taip, iš inercijos LAR tapo pusiau valstybine ir dar viena biurokratine institucija vietoj to, kad būtų architektų savivaldos organizacija.

  6. Klaikus gremėzdas. Negali būti, kad jį suprojektavo žmonės, gyvenantys Vilniuje, vaikštantys Vilniaus gatvėmis. Tai turbūt marsiečių darbas. O kas leidimus duoda? Marsiečiai ir savivaldybėje?

    • paskambinkite Antanui Dageliui +370 687 90457 ir paklauskite kodel jis Vilniaus nemyli

  7. O kur LAR buvo proceso pradžioje kai vyko pirkimai ?
    Jei LAR nuoširdžiai mano kad situacija bloga ir visa tai praleido pro akis turedama didžiulį administracinį aparatą tai atsakomybė turėtų prisiimti LAR vadovas ( -ai ).

  8. Make postmodernism great again

  9. Yra ne tik teisės aktai – bet ir etika.
    Cloud Architects pažeidė profesinę etiką.
    O savivaldybė, išduodama leidimus užstatyti paskutinius tankaus rajono žaliuosius plotus, pažeidžia gyventojų gerovę. Užstatant tankiame kvartale paskutinę žalią erdvę sukeliami neigiami socialiniai ir sveikatos padariniai. Ar žinote, kad žalio prieinamo ploto buvimas prie namų 55% sumažina tikimybę susirgti psichinėmis ligomis? Ar žinote kad tai stiprus depresiją ir nerimą mažinantis veiksnys? Ar Lietuvai, su jos psichinių susirgimų rodikliais tai nėra aktualu? Sveikatos ministerija turėtų reaguoti – nes tai liečia gyventojų gerovę – ne šių kelių namų, o viso kvartalo, ir kelių rajonų.

    Taip, teritorijų planavimo įstatymą BŪTINA griežtinti, nes susidaro idiotiškų situacijų, kai savivaldybė kartu su teisesauga ima tiesiogiai kenkti gyventojams savo sprendimais, ir tam samdomi itin prasta reputacija pasižymintys, principų neturintys architektai.

  10. per mazai dar teiseju pasodino

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Priedangų instrukcija

PIRMAS SKAMBUTIS: Architektų Rūmai parengė instrukciją dėl slėptuvių ir karo priedangų

2024 sausio 25Be komentarųAudrys Karalius

Lietuvos architektų rūmai savo iniciatyva parengė trumpą instrukciją dėl karo priedangų, PSP (padidinto saugumo patalpų) įrengimo įvairios paskirties pastatuose. Ta proga Architektų rūmuose (Vilnius, Kalvarijų

Lietuvos aukščiausiasis teismas

ĮSIPAREIGOJO TEISINGUMO SISTEMAI: Aukščiausiojo teismo pastato atnaujinimui – 7,3 mln. Eur

2024 sausio 8Be komentarųPILOTAS.LT

Turto bankas iki 2027 metų atnaujins Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) pastatą Vilniuje, Gynėjų g. 6. Projektui numatyta skirti 7,3 mln. eurų, atnaujinus pastatą jo tolimesne

Klaipėdos teismų pastato sklypas

NAUJAS TEISMŲ PASTATAS KLAIPĖDOJE: Paskelbtas architektūrinis konkursas

2023 spalio 16Be komentarųPILOTAS.LT

Turto bankas, kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija, paskelbė architektūrinį konkursą naujam teismų pastatui Klaipėdoje. Bendras prizinis fondas 33.000 eurų. Tikimasi geriausią pasiūlytą

Nacionalinis stadionas Vilniuje (arch. „Populous“, „Cloud architektai“).

STATYS „NARESTA“: Pasirašyta Nacionalinio stadiono Vilniuje rangos sutartis

2023 rugsėjo 20Be komentarųPILOTAS.LT

Nacionalinio stadiono komplekso Vilniuje statybų reikalai įgauna pagreitį – viena didžiausių šalies statybos bendrovių „Naresta“ ką tik pasirašė generalinės rangos sutartį dėl 1-ojo etapo statybų.

Šeškinės daugiafunkcio komplekso Kultūros ir ugdymo centras (arch. „Populous“, „Cloud architektai“).

ŠEŠKINĖS DAUGIAFUNKCIO STATYBOS: Išduotas Kultūros ir ugdymo centro statybos leidimas

2023 rugsėjo 6Be komentarųPILOTAS.LT

Neseniai pradėto statyti daugiafunkcio komplekso ant Šeškinės kalno projekte pradedamas naujas etapas – šią savaitę išduotas leidimas statyti Kultūros ir ugdymo centrą. Dar dviejų, į Ozo

Šeškinės stadionas

DEŠIMTMEČIO STATYBOS VILNIUJE: Duotas startas Šeškinės daugiafunkciui kompleksui

2023 gegužės 231 KomentarasPILOTAS.LT

Ką tik išduotas statybos leidimas Vilniaus daugiafunkcio komplekso Šeškinėje projektui. Stadiono statybos darbai, kartu su visu daugiafunkciu kompleksu, turėtų būti baigti 2025-aisiais. Kaip praneša sostinės

LAR taryba Aplinkos ministerijoje

SUTARĖ BENDRADARBIAUTI: Architektų rūmų valdžia viešėjo Aplinkos ministerijoje

2023 balandžio 24Be komentarųPILOTAS.LT

Penktadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas ir viceministrė Daiva Matusevičė, kartu su Aplinkos ministerijos komanda, susitiko su naujai išrinktu  Lietuvos architektų rūmų pirmininku Algimantu Pliuču bei

Pernai vasarą prie Kauno centrinio pašto jau įvyko vienas reikšmingas architektūrinis įvyks – Nacionalinių architektūros apdovanojimų (NAA) sumanymo paskelbimas. Foto: ©PILOTAS.LT.

ARCHITEKTŲ RŪMŲ IR SĄJUNGOS POZICIJA: Kauno pašto rūmų projekto pirkimo procedūra ydinga

2023 balandžio 141 KomentarasPILOTAS.LT

Netikėta, apmaudu ir absurdiška, kad kuriant ilgai svajotą ir gimdytą Nacionalinį Architektūros Institutą (NAi) – jau pirmasis žingsnis šiurkščiai pažeidžia ir nacionalinį Architektūros įstatymą, ir

Algimantas Pliučas

ARCHITEKTAI IŠSIRINKO VALDŽIĄ: 4 metus LAR’ui vadovaus Algimantas Pliučas

2023 balandžio 3Be komentarųPILOTAS.LT

Praėjusį ketvirtadienį Kaune, „Žalgirio“ arenos amfiteatro salėje įvyko rinkiminis Lietuvos architektų rūmų (LAR) Narių susirinkimas, kuriame išrinkti nauji Rūmų organų nariai į 2023-2026 metų kadenciją

Žalgirio arena

ARCHITEKTAI RINKSIS KAUNE: Architektų rūmų visuotinis susirinkimas – „Žalgirio“ arenoje

2023 kovo 28Be komentarųPILOTAS.LT

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje rinksis architektai iš visos Lietuvos. Nuo 10 val. šalies krepšinio sostinės tvirtovėje, Amfiteatro salėje vyks Lietuvos architektų rūmų (LAR) narių visuotinis rinkiminis susirinkimas.

lazdy_pr_230200e01_xxx

SAVIVALDYBĖ TURI TEISĘ: Teismas patvirtino užstatymo intensyvumo reguliavimo teisėtumą

2023 vasario 8Be komentarųPILOTAS.LT

Vilniaus apygardos administracinis teismas neseniai patvirtino, kad Vilniaus miesto savivaldybė buvo teisi, nepritardama įmonės UAB „Rinvest“ planams Lazdynėliuose pasiekti Bendrajame plane nustatytą maksimalų užstatymo intensyvumą

Alytus

KLASTOJO DOKUMENTUS IR DISKREDITAVO: Teismas nuteisė Alytaus vyr. architektą

2023 vasario 7Be komentarųPILOTAS.LT

Alytaus rūmų teismas dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo beveik 10.000 eurų bauda nuteisė Alytaus miesto savivaldybės vyriausiąjį architektą Mindaugą Matažinską. Bylos duomenimis, M.Matažinskas, būdamas

Statybos

NAUJAS TEISMŲ PASTATAS KLAIPĖDOJE: Turto banko siūlymui pritarė Vyriausybė

2023 vasario 2Be komentarųPILOTAS.LT

Vyriausybė pritarė Turto banko siūlymui statyti naują Klaipėdos mieste veikiančių teismų pastatą Kauno gatvėje. Planuojama, kad naujasis teismų pastatas uostamiestyje iškils po 4 metų. Dalis

Lazdynų baseinas

MODERNIAUSIAS LIETUVOJE: Užbaigta 5 metus trukusi Lazdynų baseino statyba

2023 sausio 301 KomentarasPILOTAS.LT

5 metus trukusi Lazdynų daugiafunkcio komplekso statyba oficialiai baigėsi – Vilniaus miesto savivaldybė gavo Statybos inspekcijos patvirtintą statybos užbaigimo aktą. Teigiama, kad tai pats moderniausias

Statybos

KEIČIASI TVARKA STATYBŲ SEKTORIUJE: Seimas pritarė įstatymų pakeitimams

2022 gruodžio 23Be komentarųPILOTAS.LT

Ketvirtadienį Seimas pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems Statybos, Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros bei Architektūros įstatymų pakeitimams, kurie statybos sektoriuje mažina korupcijos riziką, didina skaidrumą,

Maskvos namai

GRIAUS MASKVOS NAMUS: Pagaliau gautas Vilniaus miesto apylinkės teismo leidimas

2022 gruodžio 12Be komentarųPILOTAS.LT

Vilniaus miesto apylinkės teismas pagaliau leido Statybos inspekcijai nugriauti Maskvos namus. Planuojama, kad šio sostinės pastato adresu A.Juozapavičiaus g. 30 griovimo darbai bus atlikti iki

Konkursinis projektas „3 Dots“ („Cloud architektai“), 1-oji vieta.

VERSLO TRIKAMPIO KONVERSIJA: Svarstoma „įdarbinti“ kelių architektūros komandų idėjas

2022 rugsėjo 301 KomentarasPILOTAS.LT

Vilniuje baigėsi 4 mėnesius trukęs vienos didžiausių nekilnojamojo turto plėtros bendrovių Lietuvoje „Darnu Group“ inicijuotas „Verslo trikampio“ konversijos architektūrinį konkursas. Jame laimėtojomis paskelbtos net 4

Nacionalinis stadionas

VILNIUJE AIDI SPROGIMAI: Nacionalinio stadiono griaučiai trupinami sprogmenimis

2022 rugpjūčio 29Be komentarųPILOTAS.LT

Nacionalinio stadiono griaučius ardanti UAB „Vilniaus BDT“ konstrukcijų trupinimui pradėjo naudoti sprogmenis, todėl aplinkinių mikrorajonų gyventojai gali girdėti į griaustinį panašius garsus. Šiandien iš viso

Daugiafunkcis kompleksas

UŽKEIKIMAS NUIMTAS: Po 3 metų Vilnius pagaliau turės Nacionalinį stadioną

2022 liepos 5Be komentarųPILOTAS.LT

Šiandien Vilniuje oficialiai įjungtas Daugiafunkcio komplekso (su Nacionaliniu stadionu) 3 metų laiko skaitliukas. Apie tai savo socialinių tinklų paskyroje neseniai džiaugsmingai pranešė pats sostinės meras Remigijus

taryba

PAKOREGAVO ARCHĮSTATYMĄ: RAT‘ai dalinai gyvuos iš valstybės biudžeto kišenės

2022 liepos 4Be komentarųPILOTAS.LT

LR Seime ką tik pritarta LR Architektūros įstatymo naujai redakcijai, kurioje numatyta, kad Regioninių Tarybų (RAT) veikla bus dalinai finansuojama iš valstybės biudžeto. Šiuo metu

Visuomeninio draudimo rūmai

LIEPOS 1-OSIOS DOVANA: Vilniuje baigiamas šalinti istorinę architektūrą darkęs įstiklinimas

2022 liepos 13 KomentaraiPILOTAS.LT

Tarpukaryje Vilniaus Gedimino prospekte pastatytų neofunkcionalistinių Visuomeninio draudimo rūmų pirmasis aukštas pagaliau grįžta į savo pirminį architektūrinį pavidalą. Pastato architektūrą kelerius metus darkęs įstiklinimas bendromis

Nacionalinis stadionas Vilniuje (arch. „Populous“, „Cloud architektai“).

SĖKMĖS IEŠKOMA INTEGRALUME: Pristatyti Nacionalinio stadiono projektiniai pasiūlymai

2022 gegužės 12Be komentarųPILOTAS.LT

Vilniuje neseniai pristatyti Nacionalinio stadiono komplekso projektiniai pasiūlymai, tačiau viešajame aptarime kalbėta daugiausia ne apie architektūrą ar estetiką. Surengtoje daugiafunkcio komplekso konsultacijoje su gyventojais pagrindiniai

Lazdynų baseinas

AMŽIAUS STATYBOS LAZDYNUOSE: Tunelio gale pasimatė šviesa

2022 gegužės 4Be komentarųPILOTAS.LT

Smarkiai užsitęsusios sostinės Lazdynų baseino statybos pagaliau ėmė artėti link pabaigos. Šiuo metu jau baigiama įrengti vieną svarbią statinio dalį – olimpinį baseiną. Dar šio

UKRAINOS KARAS

LIETUVOS ARCHITEKTŲ DOVANA: Moderniausias ginklas Ukrainos dangaus gynėjams

2022 kovo 104 KomentaraiPILOTAS.LT

Lietuvos architektai, Architektų sąjunga ir Architektų rūmai, greta kitų solidarumo su Ukrainos kolegomis iniciatyvų, imasi konkretaus žingsnio – Ukrainos dangaus gynybos. Architektai pradeda rinkti tikslines

Mega parkingui ketinama atplėšti iš Kauno Ąžuolyno 3,35 hektaro. Pav: V.Pilkauskas

PARKINGAS KAUNO ĄŽUOLYNE: Miesto valdžios įkarštį vėsina teismas

2022 vasario 2Be komentarųPILOTAS.LT

Maždaug prieš metus Kauno taryba miestiečius paliko be žado, pritarusi siūlymui perimti į Ąžuolyną įsiterpusį 3,3 ha sklypą bei įrengti jame utilitarią automobilių stovėjimo aikštelę.