dainų slėnis

DAINŲ SLĖNIO REKONSTRUKCIJA: Projekto pristatymas kauniečius nustebins

2017-12-12
Liudas Pastanga

Kalėdinio ūžesio fone Kaunas nutarė miestiečius supažindinti su dar vienu projektu išskirtinėje viešoje erdvėje – Dainų slėnio rekonstrukcija.

Šiandieną, Kauno miesto savivaldybėje (Laisvės alėja 96) 17:00 projekto užsakovas – Kauno miesto savivaldybės administracija ir projektuotojas „Metro architektūra“ supažindins kauniečius su planuojama įspūdingiausios Ąžuolyno erdvės pertvarka.
Dainų slėnio rekonstrukcijos projektą (projektinius pasiūlymus) rengia jauna vilniečių kompanija: Aurelija Valkūnaitė (projekto vadovė), Irma Krasnickienė (paveldo specialistė) ir architektai – Paulius Kisielis, Julius Biliūnas, Algimantas Mačiulis, Tautvilė Džiugytė.
Tai, kad Dainų slėnio rekonstrukcijos projektas viešoje erdvėje nei matytas, nei girdėtas – nesmagu, bet stebinti nebeturėtų. Vieningoje tyloje atsirandantys projektai Kaune reiškia viena – viskas nutarta, belieka prasukti procedūras. Tą patvirtina ir išmaniai parinkta Dainų slėnio projekto pristatymo data kalėdinio šurmulio sraute. Prisiminkime – Vienybės aikštės projektas irgi buvo ne mažiau stilingai pristatomas – liepos 7 vakarą.
Verta prisiminti, jog Dainų slėnio rekonstrukcijos projektui prieš porą metų buvo surengtas architektūrinis konkursas, kuriame dalyvavo vos du projektai.
Tačiau, nors abu konkurse dalyvavę projektai buvo silpni ir konceptualiai, ir funkciškai, nutarta procedūros nekartoti ir vystyti projektą. Kaip Dainų slėnio rekonstrukcijos projektas dera ir koreliuoja su greta vystomu S.Dariaus ir S.Girėno stadiono grandioziniu pertvarkos projektu – informacijos nėra. Taip pat informacijos nėra – kaip Dainų slėnio projektas derinamas su viso Ąžuolyno rekonstrukcijos projektu.
Tikėtina – jog niekaip.
Nes sekuliari, izoliuota nuo gretimybių ir aplinkos architektūrinė praktika per pastaruosius du metus Kaune spėjo taip įsitvirtinti, jog urbanistinių procesų fragmentacija miestą de facto sugrąžino į „saulėtus“ LTSR laikus.
Foto: ©pilotas.lt


17-11_dainu-slenio-pp-117-11_dainu-slenio-pp-2

Komentarai

  1. Ties kuria vieta čia reikėjo nustebti? Ties projekto sąmata??? Tie, kas bent kartą pabuvojo „Dainų slėnyje“ per dieninius koncertus, geru ar blogu oru, puikiai žino, koks malonumas, kai tave kepina ir akina saulė, ar merkia lietus. Kaip suprantu, apie žiūrovus „studentukai-projektukai“, negalvoja, per sudėtinga 😉

  2. Estetiškai atrodo projekto sprendiniai. Kam čia bangas kelti arbatoje tamsta ? Geriau išgerkim tos arbatos už gerą projektą 😉

  3. labai svarus ,elegantiskas projektas,,,jei igyvendins pilnai -tai riebus pliusas merijai

  4. Nelabai suprantu kas turėtų užsiimti naujienų sekimu, ne žiniasklaida? Apie tai, kad vyko konkursas – buvo rašyta, apie tai, kad savivaldybė susigrąžino sklypą – taip pat. Nu ir durniui aišku, kad kažkas vyksta. Objektų viešinimas skelbiamas savivaldybės puslapy, gal apsilankyt reiktų? Ir prie ko čia kalėdinis šurmulys, jūs ką nebedirbat nuo Gruodžio pradžios? Visiem palaukti kol atsigausite?
    Kažkoks bardakas. Čia kaip su Misionierių sodais – konkursas įvyko, viešinimas įvyko – vis tiek negerai. Su Vyčiu Lukiškių a. – tas pats.
    Vyksta konkursai, sudaromos komisijos, rašomos visiem viešai prieinamos sąlygos – domėkitės, diskutuokit, kelkit klausimus, dalyvaukit jei turit ką pasiūlyti, tada yra laikas kalbėtis.
    Nes man asmeniškai labiau „saulėtus“ LTSR laikus primena konkursų rezultatų nepaisymas, nes tam kuris garsiai rėkia ir turi tribūną – kažkas nepatinka.

    • Sakyčiau, kad straipsnyje išsakyta teisingas pastebėjimas. Kur galima pamatyti visus tris ąžuolyno projektus, kurie dabar vykdomi savivaldybės? Gal savivaldybė numačiusi paeksponuoti kaip stadiono, dainų slėnio ir ąžuolyno parko projektai susisteminami tarp savęs?

    • Gerbiamas Algi, naujienų skleidimu apie Kauno savivaldybės projektus turėtų užsiimti Kauno savivaldybė. Tam iš miesto biudžeto yra skirta bene 430.000 eurų metams.
      Deja, kai didžioji „viešinimo pinigų“ dalis išbarstoma mero Matijošaičio reitingams kelti, gyventojų supažindinimui lėšų nebelieka.
      Kad įsitikintumėt – nueikite į Kauno savivaldybę ir paklauskite, kur galima pamatyti ir išsamiai susipažinti su Dainų slėnio rekonstrukcijos projektu (maketu, brėžiniais, vizualizacijomis, srautų skaičiavimais ir tt).
      O tada parašykite komentarą. Tikiu, kad jis bus kitoks, nei tas, viršuje.
      su pagarba,
      Audrys Karalius

      P.S…. https://www.facebook.com/pilotas.lt/photos/p.1594138400625144/1594138400625144/?type=3&theater

  5. siaubas! ir vel siurprizas. kur tas projektas eksponuojamas? i pristatyma tai nera jokiu sansu suspeti taip staigiai.

    • o vietiniai gyventojai neturetu buti informuojami?
      pas mus pavizdziui, nebuvo jokios info. ka ten gali rasti tame savivaldybes internete? negi ten budesi paromis

  6. Lapkričio 29d. projektas buvo patalpintas viešinti Architektūra ir statyba Kauno visuomenei Facebook paskyroje.

    Bet kai kam tai negirdėta ir nematyta pasirodo

    • Manau, kad jeigu taip „reklamuotumėt“ privatų komercinį projektą, akimirksniu išlėktumėt iš darbo.

    • Manau, kad jei reikėtų asmeniškai su projektiniais pasiūlymais supažindinti kiekvieną žmogų, būtų viskas būtų tobula.

      Projektai greitai ir operatyviai būtų įgyvendinti ir visi laimingai susikibę rankutėmis pasivaikščiotume naujose viešose erdvėse jau 2030-ųjų rudenį.

      Nors ir man pačiam dabartinė valdžia nekelia simpatijų, bet nuolatos perst vien tam, kad daryt kam nors anti reklamą ir pačiam nerodyt teigiamo pavyzdžio yra apgailėtina.

    • Atsiprašau, kad užgavau. Nesu nieko girdėjęs apie Dainų slėnio projektą. Tiesiog dirbu daugiau negu 10 metų nt versle ir šiek tiek išmanau žaidimo taisykles. Jeigu nori parduoti, turi pasiekti žmogų. Ta pati taisyklė ir Kaunui galėtų tikti manau. respectas

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Dūkštų ąžuolyno takas

DIDŽIAUSIAS ĄŽUOLYNAS LIETUVOJE: Dūkštų ąžuolyno pažintinio tako 20-metis pažymėtas atnaujinus

2023 gegužės 17Be komentarųPILOTAS.LT

Vakar Neries regioniniame parke atidarytas naujai sutvarkytas Dūkštų ąžuolyno pažintinis takas, nusidriekęs per didžiausią ir vieną seniausių natūralių šalies ąžuolynų. Renginio metu pasodintas ir simbolinis ąžuolų

Kleboniškio tiltas

KLEBONIŠKIO TILTO REKONSTRUKCIJA: Pradedama tvarkyti tranzitui skirta vidurinė dalis

2022 lapkričio 9Be komentarųPILOTAS.LT

Kaune netrukus prasidės viduriniosios Kleboniškio (A.Meškinio) tilto dalies per Nerį tvarkymas. Planuojama, kad darbai ant tilto pajudės dar šiais metais ir bus baigti iki 2024-ųjų

Mega parkingui ketinama atplėšti iš Kauno Ąžuolyno 3,35 hektaro. Pav: V.Pilkauskas

PARKINGAS KAUNO ĄŽUOLYNE: Miesto valdžios įkarštį vėsina teismas

2022 vasario 2Be komentarųPILOTAS.LT

Maždaug prieš metus Kauno taryba miestiečius paliko be žado, pritarusi siūlymui perimti į Ąžuolyną įsiterpusį 3,3 ha sklypą bei įrengti jame utilitarią automobilių stovėjimo aikštelę.

Kauno stoties turgus

KAUNO STOTIES TURGUS: 3 projektinės idėjos diskvalifikuotos, liko 2

2021 gruodžio 161 KomentarasPILOTAS.LT

Kauno miesto savivaldybės organizuojamam Viešojo paviljono su automobilių saugykla (stoties turgaus) projekto konkursui buvo pateikti 5 projektai. Vis dėlto daugiau nei pusė jų buvo atmesti.

Kauno stoties turgus

KAUNO TURGUS ATSINAUJINS: Paskelbtas paviljono su parkingu konkursas

2021 spalio 7Be komentarųPILOTAS.LT

Kauno miesto savivaldybės administracija pagaliau ryžosi imtis stoties turgaus reikalų ir paskelbė viešojo paviljono su parkingu projekto konkursą. Šiuo metu šio Kauno turgaus teritorija yra

Daugiafunkcinis centras Laisvės alėjoje

„MERKURIJAUS“ IŠVARYMAS: Viešinamas 30.000 m² ploto kompleksas Laisvės alėjoje

2021 sausio 273 KomentaraiAlmantas Bružas

Kauno sovietmečio pasididžiavimas Laisvės alėjoje – prekybos centras „Merkurijus“ – nugriautas jau daugiau nei prieš 10-metį, tačiau jo vietoje atsivėręs urbanistinis plyšys akis bado iki

Žemosios Fredos kvartalas

ŽEMOSIOS FREDOS SUGRĮŽIMAS: Pristatomas naujojo rajono 1-ojo etapo projektas

2020 spalio 94 KomentaraiPILOTAS.LT

Apie merdinčios Žemosios Fredos urbanistinę plėtrą Kaune kalbama jau bent du dešimtmečius. Tačiau privatus kapitalas čia drąsiau čia ėmė jaustis tik kairiajame Nemuno krante  sumanius  statyti M.K.Čiurlionio

Kauno žiemos sporto centroas

ĮJUNGĖ AUKŠČIAUSIĄ PAVARĄ: Kauno ledo arenos statybos įsibėgėjo

2020 spalio 5Be komentarųPILOTAS.LT

Prieš metus Kauno Dainavos rajone pradėtose žiemos sporto centro statybose dabar įjungta aukščiausia pavara. Kovo 11-osios gatvėje ryškėjančiame statinyje visu tempu vyksta išorės ir vidaus apdailos

M.K.Čiurlionio koncertų centras (arch. „Paleko archstudija“, „Baltic Engineers“)

KAUNAS NUTRAUKĖ TYLĄ: Pasirašyta M.K.Čiurlionio koncertų centro projektavimo sutartis

2020 gegužės 2611 KomentarųPILOTAS.LT

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Rolando Paleko vadovaujamas architektų kolektyvas M.K.Čiurlionio koncertų centro Kaune tarptautinį konkursą laimėjo dar 2017-aisiais. Po šio skambaus įvykio bene

Europos pr. 4

13 AUKŠTŲ DYDŽIO PASISAKYMAS: Architektų diskusijų grupė vertina nevienareikšmiai

2020 gegužės 2110 KomentarųRasytojas

Kauno Aleksoto rajone planuojamas poros daugiabučių namų kompleksas, kurio aukštesnysis „ekraninis“ korpusas iškiltų iki 13 aukštų. Braižomais Europos prospekto naujokais netruko susidomėti architektai, kurie projektą gana

Tiltas per Nerį

RUOŠIASI ŠOKTI PER NERĮ: Kauno tilto statybos vyksta pilnu pajėgumu

2020 balandžio 171 KomentarasPILOTAS.LT

Naujo tilto per Nerį Kaune statybos vyksta pilnu pajėgumu. Parengiamieji darbai jau atlikti, o šuolį per upę planuojama užbaigti kitų metų rugsėjį. Lietuvos automobilių kelių direkcija

magis_kn_200100_e01_xxx

SUTAUPYS MILIJONUS VALANDŲ: Kaune pradėtas statyti tiltas per Nerį

2020 sausio 27Be komentarųPILOTAS.LT

Kaune, kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, ką tik pradėta naujo tilto per Nerį statyba. Įgyvendinant šį projektą bus pastatytas tiltas per Nerį, viadukas per Jonavos gatvę ir

K26 viešbutis

ŠALTAS DUŠAS ARCHITEKTŪRAI: G.Natkevičiaus projektuojamas kompleksas bando prisitaikyti

2020 sausio 1517 KomentarųPILOTAS.LT

Architektai su nebaigtu statyti 13 aukštų gelžbetoniniu viešbučiu Kauno Naujamiestyje rugsėjį atsisveikino ant jo stogo atidarę architektūros festivalį KAFe 2019. Vis dėlto pastarojo vietoje architekto

Aukštoji Freda

AUKSINĖ VIETA – PRAMONEI: Aukštosios Fredos 30 ha sklypą Kaunas užleis gamybai

2019 lapkričio 143 KomentaraiPILOTAS.LT

30 ha teritorija Aukštojoje Fredoje, Lakūnų plente – bene vienintelė tokio dydžio neužstatyta vieta Kauno centro pašonėje. Nenuostabu, jog ji netruko įgyti miesto „auksinės teritorijos“

maniežas

MANIEŽAS KAUNO ĄŽUOLYNE: Nederintame architektūros konkurse – 8 pasiūlymai

2019 spalio 176 KomentaraiPILOTAS.LT

Kauno miesto savivaldybė rengia Lengvosios atletikos maniežo su automobilių saugykla Ąžuolyne konkursą. Šiam konkursui pateikti darbai jau eksponuojami „Žalgirio“ arenoje, o spalio 22-ąją – įvyks

Ankstesnis bendrovės „K26“  viešbučio, konferencijų salės ir nuomojamų biurų komplekso projektas (arch. „Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai“) buvo kritikuojamas dėl nesilaikomų atstumų bei nekontekstualios anemiškos architektūros

DAR VIENAS BANDYMAS: Nebaigto viešbučio vietoje G.Natkevičius braižo naują kompleksą

2019 rugpjūčio 2215 KomentarųRasytojas

Neseniai paviešinti verslininkų planai griauti Kauno miesto centre nuo sovietmečio kyšantį nebaigtą 13 aukštų „Britanikos“ viešbutį. Skelbiama, kad šio daugiaaukščio vietoje sutilps 210 viešbučio kambarių, 500 konferencijų

Kleboniškio tiltas

NAUJAS TILTAS PER NERĮ: Islandijos plento rekonstrukcija įsibėgėja

2019 rugpjūčio 122 KomentaraiPILOTAS.LT

Įgyvendinus Islandijos plento projektą Kaune, bus pastatytas naujas tiltas per Nerį. Taip pat atsiras naujas viadukas per Jonavos gatvę, o dešinėje magistralinio kelio pusėje –

Pav.: Mažų emisijų zonos principinė schema (I ir II etapai)

KEIS JUDĖJIMO ĮPROČIUS: Kaunas pristato darnaus judumo planą

2019 birželio 201 KomentarasPILOTAS.LT

Kaunas baigia rengti Darnaus judumo planą, kuris iki 2030 metų turėtų kardinaliai pakeisti miestiečių judėjimo mieste įpročius ir sumažinti priklausomybę nuo lengvųjų automobilių. Šis svarbus

Šančių krantinė

UŽ KĄ KAUNAS NEKENČIA UPIŲ? Šančių krantinės projektas – vienas atsakymų

2019 balandžio 3027 KomentaraiAudrys Karalius

Kas atsitiko, kad šimtus metų iš upių gyvenęs miestas ėmė jų nekęsti ir atsitverti neįveikiamomis betono sienomis bei daugiajuostėmis automagistralėmis ir ūkinėmis tvoromis? Kodėl sovietmečiu

Kauno ąžuolynas

KAUNO ĄŽUOLYNO PROJEKTAS: Medžių klausimas atidedamas neapibrėžtai ateičiai

2018 vasario 217 KomentaraiAudrys Karalius

Praeitą rugsėjį skandalingai sukritikuotas Kauno Ąžuolyno rekonstrukcijos projektas grįžta į sceną atsikratęs žydinčių rododendrų masyvų ir… medžių klausimo. Kauno savivaldybė rado originalų šimtamečio parko gydymo

dainų slėnis

DAINŲ SLĖNIO REKONSTRUKCIJA: Projekto pristatymas kauniečius nustebins

2017 gruodžio 1212 KomentarųLiudas Pastanga

Kalėdinio ūžesio fone Kaunas nutarė miestiečius supažindinti su dar vienu projektu išskirtinėje viešoje erdvėje – Dainų slėnio rekonstrukcija. Šiandieną, Kauno miesto savivaldybėje (Laisvės alėja 96)

ąžuolyno rekonstrukcija

ĄŽUOLYNO RODODENDRIZACIJA 2: Dendrologinė klaida būtų fatališka

2017 rugsėjo 73 KomentaraiDanguolė Liagienė

Nuostabų rododendro krūmą galima absoliučiai sukompromituoti, gausią jo kolekciją pasodinus Kauno Ąžuolyno parke, nes šie sumedėję krūmai nei patys gyvuos, nei ąžuolams leis. Paviešintas Ąžuolyno

Kauno Ąžuolynas

SKUBUS PROJEKTO PRISTATYMAS: Kauno savivaldybė parodys ką numatė Ąžuolynui

2017 rugsėjo 64 KomentaraiPILOTAS.LT

Prieš pusantros savaitės tvirtinusi, kad Ąžuolyno rekonstrukcijos projektas yra visiškai baigtas ir rugsėjį bus skelbiamas konkursas rangovui, Kauno savivaldybė staiga persigalvojo ir nutarė skandalingąjį projektą

Kauno Ąžuolynas

ĄŽUOLYNO RODODENDRIZACIJA: Kauno istorinį parką neatpažįstamai pertvarkys

2017 rugsėjo 446 KomentaraiAudrys Karalius

Neregėto masto dendrocidas Kauno gatvėse galų gale aprimo tik įsikišus teismui. Tačiau savivaldybės projektų bylose tiksinti bomba slepia dar galingesnį užtaisą, šįkart nukreiptą prieš ikoninį

_tit_dirg-stadionas

KAUNO VALDŽIOS SIURPRIZAS: Stadiono projektas pasirodys prie „Maximos“ kasų

2017 rugpjūčio 1811 KomentarųPILOTAS.LT

Kauno mero V.Matijošaičio komanda sumanė rekonstruosimo S.Dariaus ir S.Girėno stadiono projekto blic-pristatymą „Akropolyje“, greta „Maximos“ slenksčio. Šiandieną, anot šaltinio, 11 valandą prekybos centre “Akropolis” (Karaliaus