ARCHITEKTŪRA IR KITOS MOTERYS (2008 m): LIEPOS 1: LIETUVOS ARCHITEKTŲ SOLIDARUMO ŠVENTĖ

2010-07-08
Almantas Bružas

Tarptautinės architektų dienos renginių epicentru šiemet neabejotinai buvo Turinas, kuriame įvyko Tarptautinės architektų sąjungos (UIA) XXIII kongresas. Nors į Italiją buvo išvykusi ir dalis architektūrinio elito, Liepos 1-oji Lietuvoje šventinių renginių nestokojo.Jau tapo įprasta, kad profesinė šventė ryškiausiai švenčiama Kaune ir Klaipėdoje – vyksta konferencijos, parodos, seminarai ir turininga laisvoji programa.

KAUNE PLAZDĖJO FEMINISTINĖS VĖLIAVOS

Tarptautinę architektų dieną pirmasis Lietuvoje pradėjęs švęsti Kaunas iki šiol išliko svarbiausios architektūrinės šventės placdarmu. Į Turiną išvykus LAS Kauno skyriaus pirmininkui G.Balčyčiui, antrajame šalies mieste šventė netikėtai įgavo feministinį atspalvį. Ypač – oficialioji parodos „Architektūra: Kaunas 2008“ dalis. Mat iš tradicinei parodai pateiktų Kauno krašto architektų darbų geriausius šįkart rinko moteriška nekauniečių komisija – architektės Elena Nijolė Bučiūtė (pirmininkė), Andrė Baldi, Regina Masilionytė ir Laima Tumynienė. Pasak pirmosios renginio dalies kapitonės architektės Gražinos Janulytės-Bernotienės, moterys visada teisios. Kadangi ginčyti šį postulatą norinčiųjų neatsirado, teisioji lytis šįkart ne tik surašė architektūrinius pažymius, bet ir tvirtai laikė savo rankose šventinių renginių vadeles.

Į parodos „Architektūra: Kaunas 2008“ atidarymą susirinkę architektai, studentai ir svečiai sunkiai išsiteko Kauno architektų namų salėje. Per 200 architektūros gerbėjų minioje, kaip ir pernai, buvo galima išvysti ir Kauno merą A.Kupčinską, bei jo pavaduotoją R.Mikaitį.

JOS IŠRINKO GERIAUSIUS

Kauno krašto architektai po pernykščio pakilimo šiemet parodoje-konkurse dalyvavo kukliau – 21 autorių kolektyvas parodai pateikė 42 darbus, iš kurių architektūrinių realizacijų – vos 12. Šiemet ypač nedrąsūs buvo studentai (tik 2 darbeliai), tačiau pateikta palyginti nemažai konkursinių projektų – 9. Vertinimo komisijai vadovavusi Lietuvos architektūros primadona E.N.Bučiūtė sakė, kad darbus vertino ne vien pagal moterišką intuiciją – gilintasi į projektų koncepcijas ir funkcionalumą. Reiklios moteriškos galvos Kaune išskyrė 6 autorius – jie buvo pagerbti diplomais.

Geriausia 2008-ųjų visuomeninio objekto realizacija tapo Kauno oro uostas, pastatytas Karmėlavoje pagal architektų Gintauto Natkevičiaus, Jurgos Skalskytės ir Manto Mickevičiaus projektą. Geriausiu pripažintas interjeras, architektų Vidos Vyšniauskienės ir Viliaus Adomavičiaus suprojektuotas name Naujųjų Bajorų kaime. Šarūnas Kiaunė, Tomas Petreikis, Asta Kiaunienė, Aurimas Lukšys ir Erika Lepeškaitė, suprojektavę apžvalgos rato projektą Zarasuose ant Zaraso ežero skardžio, apdovanoti už geriausią urbanistinę mintį.

Tradicinį „Metų debiutanto“ titulą išsinešė Kauno dailės instituto (VDA KDF) architektūros magistrantas Mindaugas Butvila (dėst. L.Tuleikis), kūrybingai improvizavęs Lietuvos paviljono „Expo“ parodoje Saragosoje (Ispanija) tema.

Architektai Audrys Karalius, Donaldas Trainauskas, Viačeslavas Malenko, Gintaras Čepurna (konkurso bendraautoriai Viktoras Kormilcevas, Virginijus Gerdvilis, Mantas Volbekas) ir asistentė Urtė Platakytė už „Karigės“ baldų fabriko konversiją į gyvenamąjį kvartalą „Aušros namai“ pagerbti diplomu „Už spalvą erdvėje“. Architektūrinis futbolininkas Kęstutis Vaikšnoras neliko nepastebėtas ir moteriškos komisijos. Jam bei Sandrai Braziūnaitei paskirta speciali nominacija „Už meną futbole“ – už neseniai praūžusiam Europos futbolo čempionatui bei S.Dariaus ir S.Girėno stadionui Kaune dedikuotą projektą „Secessionball“.

„METŲ ARCHITEKTAS“ – EUGENIJUS MILIŪNAS

Geriausių Kauno krašto architektų apdovanojimo ceremonijos kulminacija jau 12-ąjį kartą tapo „Metų architekto“ titulo paskelbimas. Praeitų metų laureatės G.Janulytės-Bernotienės žodžiais tariant, Kauno architektai visada daugiausia konkuruoja būtent dėl jo. Šiemet Į garbingą apdovanojimą buvo nominuoti architektai E.Miliūnas (Šiaulių arena) ir G.Natkevičius (Kauno oro uosto terminalas). Kauno krašto „Metų architektu“ „Statybų pilotas“ šiemet paskelbė Simą – Eugenijų Miliūną, kurio įtaka, formuojant šiuolaikinį Kauną, pripažinta verta „žaidžiančiojo architektūros trenerio“ vardo. Kadangi gerbėjų akivaizdoje laureatas atsiimti premijos negalėjo, 3333 litų premija (mecenatė – bendrovė „Iris“) E.Miliūnui buvo įteikta Kauno klinikų palatoje.

Priminsime, kad „Metų architektais“ yra tapę E.Barzdžiukas, A.Kančas, D.Šarakauskas, G. ir A.Prikockiai, G.Natkevičius, D.Čiuta, L.Tumynienė ir G.Vieversys, V.Adomavičius ir V.Vyšniauskienė, R.Raslavičius, A.Miškinis, G.Janulytė-Bernotienė.

NAVIGARE ET DEGUSTARE

Išbučiavus šiemet labiausiai nusipelniusius Kauno architektūrai žmones, šventė seniausioje Kauno prieplaukoje prie Vytauto bažnyčios sulipo į „Tolstojų“ bei „Švyturį“ (laivai) ir ėmėsi akvasofijos, filosofijos ir degustacijos. Ekspedicija Nemunu iki Zapyškio bažnyčios beveik prilygo istorinei grafo Tiškevičiaus misijai Nerimi, tik šįkart muzikos būta daugiau. Tarsi specialiai šiemet Nemuno kraštovaizdis pasirūpino netgi dviem architektūrinėmis premjeromis – jos buvo aptartos ir įvertintos.

Nors oras lepino, surengti rimtas varžybas pievelėje prie Zapyškio gotikos šįkart atsisakyta – visi buvo sotūs dar šiltu Europos čempionatu. Greičiausiai tam sutrukdė ir moteriška šventės programa: gotikinius Zapyškio mūrus šįkart subtiliai masažavo elektroninis kabaretas „Suicide DJs“. Po dozės saulėto oro ir nuoširdžiai pamokančios muzikos fantastiškame gamtos ir architektūros peizaže reidas Nemunu prieš srovę priminė išsipildžiusią Salomėjos Nėries pasaką…

LAIVAI GRŪDOSI IR VILNIUJE

Šiemet jau antrą kartą Liepos 1-osios renginiai vyko ir Vilniuje. Pernykštis piknikas prie Baltojo tilto sulaukė tik simbolinio dalyvių skaičiaus, o šiemet pasiūlytas feliniškas Architektų dienos scenarijus „Ir laivas plaukia“ patraukė daugelį. Susidomėjimas buvo toks nemenkas, kad tie, kurie pasiekė prieplauką prie Mindaugo tilto paskirtu laiku, paprasčiausiai… nebetilpo. Kaip moralinę kompensaciją buvo galima stebėti kapitono pastangas išgelbėti laivą nuo paskandinimo ir sulaikyti jį šturmuojančius šventės dalyvius. Kažkaip keistai šiame šurmulyje atrodė LAS suvažiavimuose vis dažniau išsakoma mintis apie jaunimo pasyvumą ir senstantį sąjungos narių kontingentą. Šįkart susirinkusių amžiaus vidurkis svyravo tarp pirmojo ir ketvirtojo kurso. Statistikos nepersvėrė net kaip visada aktyvus senjorų klubas, apdairiai užsiėmęs vietas iš anksto. Pasirodo, Architektų sąjungos atjauninimo raktas čia pat – senoje kaip istorija „duonos ir žaidimų“ tiesoje. Deja, nusekusios Neries vandenys galėjo pakelti garlaivį tik su 50 keleivių, o multiplikacinio filmo personažo, kuris mokėjo skaičiuoti iki 10, kaip tyčia niekur nebuvo matyti.

Kapitonas ieškojo tai gelbėjimosi rato, tai renginio organizatorių, o nerasdamas nei vieno, nei kito, dievagojosi tokios „ekspedicijos“ gyvenime dar neturėjęs. Galiausiai buvo priimtas sprendimas leisti į laivą visus norinčius ir palaukti, kol mažėjant maisto, natūraliai sumažės ir dalyvių. Kadangi maisto atsargomis kaip visuomet rūpinosi „ta pati“ kavinė, mažėjimo kaip visuomet nebuvo. Procesui pagreitinti ant kranto buvo pernešta dalis „traukos taškų“ su promilėmis. Tačiau taip sunkiai į sovietinius laikus menančią plaukiojančią priemonę skambiu pavadinimu „Ryga“ patekę Architektų dienos entuziastai dalyviai nesirengė jos taip lengvai palikti. Laivą iki saugaus navigavimo ribos pavyko ištuštinti tik pažadėjus „antrąjį reisą“. Taigi festivalio vertu pavadinimu „E la nave va“ suintrigavusi, bet pagal filmo apie Karibų piratus scenarijų prasidėjusi antroji Architektų dienos Vilniuje serija finišavo kaip rami Holivudo melodrama – pora pusvalandinių reisų nuobodžiai apžėlusia Neries vaga baigėsi trečiojo karto viltimi ir smulkiais titrais filmo užsklandoje.

JŪRINIS KLAIPĖDOS PAVELDAS IR LIMUZINAI

Klaipėdoje architektų fiesta taip buvo turininga. Uostamiesčiui įprasta vandens tema šįkart labiausiai liesta konferencijoje „Klaipėdos jūrinio-industrinio paveldo išsaugojimas ir integravimas į miesto urbanistines struktūras“. Pasak Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkės Ramunės Staševičiūtės, ši tema ne tik įdomi, bet ir labai aktuali. Deja, jūriniu paveldu Lietuvoje rūpinamasi per mažai.

Architektų dienos proga Klaipėdos miesto koncertų salėje buvo iškilmingai atidaryta paroda „Klaipėdos architektūra 2007“, pristatytas praeitų metų architektūriniams darbams skirtas tradicinis katalogas. Greta tilpo ir kompanijos „Knauf“ paroda „Sausoji statyba architektūroje 07“, lydima tradiciškai įspūdingos gastronominės dalies.

Mobilumo nepraradę architektai patraukė į Lietuvininkų aikštę, joje skambėjo architektų, partnerių ir rėmėjų sveikinimai miestui. Vėliau gausus architektūros elitas baltais limuzinais apvažiavo uostą, miestą ir oriai nuriedėjo iki Girulių. „Kasmet bandome atkreipti visuomenės dėmesį į architektų cechą“, – cicinišką idėją „Statybų pilotui“ paaiškino R.Staševičiūtė.

ŠVENTĖ UŽSUKO NE Į KIEKVIENĄ KIEMĄ

Giruliuose laukė ne tik gamta ir alus – čia buvo galima apžiūrėti tiek Antrojo pasaulinio karo dzotus, tiek juose išeksponuotus VGTU Urbanistikos katedros studentų baigiamuosius darbus. Pramoginėje programoje buvo ypač gausu sporto: orientavimosi varžybos, futbolas, pirtelė ant jūros kranto. Nuotaiką iki pat sutemų Klaipėdos architektams bei jų svečiams ištikimai „darė“ muzikos kolektyvas „Kontrabanda“.

Pasak R.Staševičiūtės, tokia įvairialypė Architektų dienos šventės Klaipėdoje programa – jos organizatorių Dariaus ir Jurgos Raišučių bei rėmėjų nuopelnas. Nuolatinį dėmesį uostamiesčio architektams rodo ir miesto valdžia, meras R.Taraškevičiaus.

Gaila, bet surengti architektų šventę Panevėžyje šiemet ir nepavyko. Šiemet Aukštaitijos sostinėje neįvyko tradicinis piknikas Tiltagaliuose, liko nesužaistas net ir architektų futbolo mačas su statybų žmonėmis. Panevėžio architektų rinktinės kapitonas Valdas Klimavičius „Statybų pilotui“ pažadėjo padėtį ištaisyti kitais metais, o futbolo aikštėje „už bausmę atidirbti“ ne 2, bet visus 4 kėlinius.

ŠIAULIEČIAI RUTULIOJO

Liepos 1-ąją tradiciškai švenčiantys Šiaulių architektai šįkart atsisakė įprastos pažintinės kelionės po gimtąjį kraštą ir pasitenkino boulingo turnyru. Pasak Saulės miesto architektų tvarkdarės Dalios Šidlauskienės, pakeisti tradiciją nutarta dėl architektų užimtumo bei šventei išpuolusios nepatogios… projektų derinimo dienos. Taigi Liepos 1-ąją pramogų centro „Mega“ boulingo klube kamuolius žvaliai rideno net 6 architektų penketai. Komandos buvo mišrios, o joms vadovavo… moterys. Pirmajame Liepos 1-osios boulingo turnyre, „Statybų piloto“ žiniomis, sužibo ir pirmoji olimpinė architektų cecho viltis: Rolandas Ožinskas.

Boulingo įkaitintos šiauliečių architektūrinės diskusijos galiausiai persikėlė į panoraminę terasą, kur vakarinei šventės daliai vadovavusios… architektės Rasos Pumputienės teigimu, čia ypač garsiai skambėjo šūkis „Mes mastelį pataisysim“.

Architektų diena Lietuvoje įvyko lygiai tryliktą kartą.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Viena seniausių ir tvirčiausių liepos 1-osios šventės akcentų Kaune – konkursas „Kaunas: architektūra“. Foto: ©PILOTAS.LT

ARCHITEKTŲ DIENA 2021: Profesinei šventei toną užduoda didmiesčiai

2021 birželio 18Be komentarųPILOTAS.LT

Kaip ir kasmet, liepos 1-ąją Lietuvos architektai pažymės profesinę šventę, kurios toną užduos didmiesčiai. Šios šventės Lietuvoje pradininkai – kauniečiai – rengs tradicinę metų parodą,

Liepos 1-oji

VILNIUS KITU RAKURSU: Sostinės architektai liepos 1-ąją išplauks

2019 birželio 18Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos architektai liepos 1-ąją kasmet pažymi savo profesinę šventę. Lietuvos architektų sąjungos (LAS) Vilniaus skyrius šia proga šiemet siūlo nulipti nuo betono ir į sostinę

Gintaras Balčytis

ARCHITEKTŲ DIENA: Liepos 1-ąją didžiosiomis raidėmis rašome Gintarą Balčytį

2017 birželio 304 KomentaraiAudrys Karalius

Turbūt nėra būtina prisiminti Liepos 1-osios kilmės, tačiau švęsti Taptautinę architektų dieną privalu. Nes tai cecho vertikalė, šaknis, tai – ašis aplink kurią sukasi margas

images_phocagallery_4631_liep1_kaun_1607_4631_tit_parod_e01_bra

SAVA ŠVENTĖ://NEBLUNKANTI IŠTIKIMYBĖ KAUNO LIEPOS 1-OSIOS TRADICIJOMS

  Liepos 1-ąją visoje Lietuvoje aktyviai vyko Architektų dienos renginiai. Šiemet architektai profesinę šventę pažymėjo Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir kitur, kur yra architektūrai

images_phocagallery_4629_liepo_1oji_1607_4627_tit2_liepos1_1996

LIEPOS 1://ARCHITEKTŲ DIENA RADO VIETĄ LIETUVOS KALENDORIUJE

Nebūna taip, kad nebūtų pirmo karto. Liepos 1-oji 1995-aisiais atsitiko Lietuvoje pirmą kartą kaip Tarptautinė architektų diena ir nebesitraukia iš viešo gyvenimo, po truputį tapdama

images_straipsniu_foto_4819_archi_kn_150701_bra

ARCHITEKTŲ DIENA 2016://LIETUVOS ARCHITEKTAI MINI CECHO ŠVENTĘ

Jau du dešimtmečius Liepos 1-ąją Lietuvos architektai pažymi profesinę šventę – Architektų dieną. Tai bene geriausia proga ne vien susumuoti praėjusių metų rezultatus, pagirti cecho

images_pulsas_foto_4606_irkla_kl_160600_e01_xxx

ARCHITEKTŲ IRKLAVIMO REGATA ’2016://IRKLUS SUREMS 16 ARCHITEKTŲ

Artėjant Architektų dienai – liepos 1-ąjai – Klaipėdos architektai rengia tradicinę irklavimo regatą. Architektų irklavimo regata vyks birželio 26 dieną Danės upėje. Šiemet joje suremti

images_pulsas_foto_4591_nakti_vn_150600_e01_bra

ARCHITEKTŲ DIENOS ĮŽANGA://ŠEŠIOS EKSKURSIJOS PO NAKTINĮ VILNIŲ

Kultūros nakties išvakarėse „Ergolain“ kartu su „Exterus“ ir Lietuvos architektų sąjunga Vilniuje rengia 6 architektūrines ekskursijas. Tai gera proga naktiniame Vilniaus senamiestyje vakarą praleisti turiningai

images_phocagallery_3896_liepo_1oji_1507_3896_liepo_kn_150701_bra_e01

ARCHITEKTŲ DIENA LIETUVOJE://VISKAS PRASIDĖJO PO ARCHITEKTŲ ĄŽUOLU

Liepos 1-ąją Lietuvos architektai tradiciškai buriasi pažymėti savo profesinę šventę. Šiemet ją drauge minėjo šalies didžiųjų miestų architektai – vilniečiai, kauniečiai, klaipėdiečiai, panevėžiečiai, šiauliečiai. Liepos

images_phocagallery_3891_easa_pris_1507_easa2016_pristatymas_e07

NOT YET DECIDED://PRISTATYTA EUROPOS ARCHITEKTŪROS STUDENTŲ ASAMBLĖJA NIDOJE

Liepos 1-osios, Tarptautinės architektų dienos proga įvairiuose Lietuvos miestuose nuaidėjo architektų šventės. Ne išimtis ir Sostinė. Vilniuje vykusios architektų šventės metu buvo oficialiai pristatyta kitų

images_pulsas_foto_3880_archi_pl_150600_e01_xxx

ARCHITEKTŲ DIENA://VILNIAUS CENTRE KURS ARCHITEKTŲ FIESTĄ

PILOTAS.LT jau skelbė apie architektų dienos renginius Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose. Architektų diena jau kelerius metus liepos 1-ąją pažymima ir sostinėje. Šiemet ji numatyta Lietuvos teatro,

images_straipsniu_foto_3870_moder_si_150600_e01_xxx

LIEPOS 1-OSIOS RENGINIAI://ŠIAULIŲ TARPUKARIO MODERNIZMO ARCHITEKTŪRA

Artėjant architektų liepos 1-ajai, vis daugiau ir architektūrai skirtų renginių. Birželio 29 dieną Fotografijos muziejuje, Šiauliuose numatytas renginys lankytojams pasiūlys įvairių veiklų, kurios supažindins su

images_pulsas_foto_3834_baida_kv_150600_e01_xxx

Į VILNIŲ KITU KAMPU://ARCHITEKTŲ BAIDARIŲ ŽYGIS VILNELE IR NERIMI

Lietuvos architektai liepos 1-ąją tradiciškai paminės profesinę dieną. Šia proga Lietuvos architektų sąjunga kartu su kompanija „Ergolain“ kitą savaitę Vilniuje rengia baidarių žygį, kuris turėtų

images_pulsas_foto_3786_regat_kl_150500_e01_xxx

ARCHITEKTŲ IRKLAVIMO REGATA 2015://VYKSTA DALYVIŲ REGISTRACIJA

Klaipėda – vienintelis Lietuvos uostamiestis. Galbūt todėl ir šio miesto architektus nenumaldomai  traukia vanduo. Architektų dienos proga uostamiestyje šiemet ir vėl įvyks tradicinė Architektų irklavimo

images_pulsas_foto_3087_regat_ar_140500_e01_xxx

ARCHITEKTŲ IRKLAVIMO REGATA 2014://PRADĖTA REGISTRACIJA

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija ir Klaipėdos irklavimo meistrų klubas „Dangės Yriai“ rengia Architektų irklavimo regatą. Renginys numatytas prieš pat liepos 1-ąją švenčiamą Architektų

images_phocagallery_2527_liep1_mari_1307_2527_liep1_ma_130701_BRA

ARCHITEKTŲ VIENYBĖS DIENA://LIEPOS 1-ĄJĄ LIETUVOS ARCHITEKTAI BŪRĖSI IR ŠVENTĖ

Liepos 1-ąją Lietuvos architektai tradiciškai pažymi savo profesinę šventę. Įvairiuose šalies miestuose architektų tradiciškai organizuojami renginiai šiemet sutapo su šalies pirmininkavimo Europos sąjungos Tarybai pradžia

images_straipsniu_foto_2520_archi_kn_120701_e01_BRA

ARCHITEKTŲ DIENA 2013://PROFESINĖS ŠVENTĖS ŽIDINIAI PASKLIS PO VISĄ LIETUVĄ

Jau 19 metų, kai Lietuvos architektai pažymi savo profesinę dieną. Tai proga išsilaisvinti iš kasdienybės darbų, išrinkti geriausius, o taip pat – pabendrauti tarpusavyje bei

images_straipsniu_foto_2501_archi_kn_090701_e01_BRA

ARCHITEKTŲ DIENA 2013:// LIEPOS 1-OSIOS ŠVENTĖS SŪKURYS KAUNĄ PALIKS NUOŠALĖJE

2013 birželio 14Be komentarųRasytojas

Kauno architektai šiemet, kaip ir kasmet, liepos 1-ąją pažymės Architektų dieną. Tradiciškai bus surengta ir Kauno krašto geriausių architektūros projektų paroda-konkursas. Vis dėlto šiemet liepos

images_pulsas_foto_2499_tvora_kl_060400_e01_BRA

PATS SAU ARCHITEKTAS://ORIGINALIAUSIŲ IR KEISČIAUSIŲ TVORŲ PARODA-KONKURSAS

Pernai Architektų dienos proga originaliausių balkonų parodą-konkursą surengę Klaipėdos architektai, šiemet bandys atkreipti visuomenės dėmesį į tvoras. Ką tik paskelbto parodos-konkurso „Tvorų įvairovė“ („Pats sau

images_straipsniu_foto_2493_kkkc_kl_060400_e01_BRA

KLAIPĖDOS ARCHITEKTŪRA 2012://DISKURSAS SUGRĮŽTA Į MENO ERDVES

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre bus pristatyta paroda „Klaipėdos architektūra 2012“. Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos (LASKAO) rengiama paroda – pirmoji architektūros paroda Klaipėdos parodinėje

images_phocagallery_1859_liep1_sven_1207_1859_liep1_kn_120701_e00_BRA.JPG

ARCHITEKTAI DRUMSTĖ SAVAITGALĮ://LIEPOS 1-OJI – PROGA PRISISTATYTI VISUOMENEI

Liepos 1-oji kasmet suburia Lietuvos architektus. Pagal nepriklausomybės metais susiklosčiusią tradiciją, šią vasaros dieną įvairiuose šalies miestuose architektai tampa itin aktyvūs – rengia architektūros parodas

images_phocagallery_1849_VII_fortas_pav_1849_tit

ARCHITEKTŪRINIS ALTRUIZMAS://KAUNO VI FORTAS JAUNŲJŲ ARCHITEKTŲ KLINIKOJE

Architektų diena po truputį tampa ne tik euforišku cecho brolių atlaidu bei parodiniu festivaliu, bet ir diena altruistinėms misijoms, gydančioms architektūrinėmis idėjomis negaluojančias urbanistines ląsteles.

images_straipsniu_foto_1848_liepo_kn_090701_e01_BRA

LIEPOS 1 – ARCHITEKTŲ DIENA://VILNIUS, KAUNAS, KLAIPĖDA, ŠIAULIAI, PANEVĖŽYS

2012 birželio 2613 KomentarųRasytojas

Jau 18 metų liepos 1-ąją Lietuvos architektai atkakliai organizuoja parodas bei konferencijas, renką savo cecho geriausius, lanko šalies architektūros bei kultūros objektus, pramogauja, tiesiog bendrauja

images_pulsas_foto_1843_pirmyn_KAA

ARCHITEKTŲ DIENA „AKROPOLIO“ SCENOJE//KAUNO LAS NUŽYMI KURSĄ

Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus valdyba nutarė tradicinę Architektų dieną atšvęsti prekybos centre „Akropolis“. Čia jaukiai urbanizuotoje aplinkoje bus sakomos šventinės kalbos, dalinamasi profesine patirtimi

images_phocagallery_1070_liepo_kaun_1107_liepo_pirm_110701_bru_e01

ARCHITEKTŲ SŪKURYS//LIEPOS 1-OSIOS EPICENTRAS SUDREBINO KAUNO „ŽALGIRIO“ ARENĄ

Kasmet liepos 1-ąją Lietuvos architektai pažymi profesinę šventę. Tarptautinę architektų dieną šiemet daugiau ar mažiau organizuotai šventė Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių architektūros tarnai. Kaip