Architektų žiedai

ĮTEIKTI PIRMIEJI LIETUVOS ARCHITEKTŲ ŽIEDAI: A.Nasvytis, V.Dičius, E.Miliūnas

2019-03-29
PILOTAS.LT

Vilniuje vyksta visuotinis Lietuvos architektų rūmų susirinkimas, kuriame dalyvauja rekordinis skaičius atestuotų ir praktikuojančių šalyje architektų – 813 (pernai dalyvavo 725). Iš viso Lietuvos architektų rūmuose yra 1361 narys (kvorumas – 681). Šiemet pirmą kartą Architektų susirinkimas pagerbia labiausiai nusipelniusius cecho brolius – už viso gyvenimo nuopelnus įteikiami Lietuvos architektų žiedai nr.1, nr.2 ir nr.3.

LIETUVOS ARCHITEKTŲ ŽIEDAS NR.1 – ALGIMANTUI NASVYČIUI
Monumentalius 26 centimetrų skersmens bronzinius žiedus sukūrė ir atliejo skulptorius Kunotas Vildžiūnas. Ateityje jie bus teikiami po vieną kasmet, tačiau šiemet įteikti net trys Lietuvos architektų žiedai, kadangi Architektų rūmai jau pernai paskyrė du garbingiausius cecho apdovanojimus, nors patys Žiedai dar nebuvo sukurti ir pagaminti.
zieda_na_e02_190300

Lietuvos architektu žiedu Nr. 1 po mirties apdovanoto architekto Algimanto Nasvyčio (1928–2018) indėlis į Lietuvos architektūrą – neišmatuojamas. Foto: PILOTAS.LT archyvas

Lietuvos architektu žiedu Nr. 1 po mirties apdovanoto architekto Algimanto Nasvyčio (1928–2018) indėlis į Lietuvos architektūrą – neišmatuojamas. Foto: PILOTAS.LT archyvas

Lietuvos Architektų rūmų garbės ženklu „Lietuvos architektų žiedas nr. 1“, Lietuvos Architektų rūmų tarybos 2018.04.13 nutarimu, įvertinus viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos architektūrai, apdovanotas Algimantas Nasvytis. Jam šis garbingas apdovanojimas paskirtas „už indėlį į kontekstualios architektūros puoselėjimą, urbanistinę mąstyseną ir architektūrinį pilietiškumą bei pedagoginę veiklą“.
Laureatui mirus, jam skirtą apdovanojimą atsiėmė sūnus Naglis Nasvytis.

UŽ ARCHITEKTŪRĄ, PEDAGOGIKĄ, ATSIDAVIMĄ
zieda_di_e02_190300

Venas žymiausių XX amžiaus Lietuvos architektų, dėstytojų ir visuomenininkų Vytautas Dičius – itin plataus architektūrinės veiklos spektro asmenybė. Foto: PILOTAS.LT archyvas

Venas žymiausių XX amžiaus Lietuvos architektų, dėstytojų ir visuomenininkų Vytautas Jurgis Dičius – itin plataus architektūrinės veiklos spektro asmenybė. Foto: PILOTAS.LT archyvas

Lietuvos Architektų rūmų garbės ženklu „Lietuvos architektų žiedas nr. 2“, Lietuvos Architektų rūmų tarybos 2018.09.14 nutarimu, įvertinus viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos architektūrai, apdovanotas Vytautas Jurgis Dičius. Jam žiedas įteiktas „už pozityvią architektūrą, pedagogiką, pilietiškumą ir milžinišką indėlį architektų cecho labui“.
zieda_mi_e02_190300

Architektas Eugenijus Miliūnas (Simas) visada ištikimas architektūros menui bei kupinas drąsių kūrybinių idėjų. „Žalgirio“ arenos pristatymo fragmentas. Foto: @PILOTAS.LT

Architektas Eugenijus Viktoras Miliūnas (Simas) visada ištikimas architektūros menui bei kupinas drąsių kūrybinių idėjų. „Žalgirio“ arenos pristatymo fragmentas. Foto: @PILOTAS.LT

Lietuvos Architektų rūmų garbės ženklu „Lietuvos architektų žiedas nr. 3“, Lietuvos Architektų rūmų tarybos 2019.01.23 nutarimu, įvertinus viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos architektūrai, apdovanotas
Eugenijus Viktoras Miliūnas  – Simas.  Jis šio apdovanojimo nusipelnė „už atsidavimą architektūros menui, drąsius ieškojimus ir reikšmingus kūrybinius rezultatus“.

ARCHITEKTŲ ŽIEDO BRIAUNĄ PUOŠIA ESMINIS ĮRAŠAS
Deja, dėl sunkios ligos E.V.Miliūnas – Simas negalėjo atvykti atsiimti garbingiausio architektūrinio apdovanojimo, todėl Lietuvos architektų žiedą LAR delegacija nugabens ir įteiks architektui Kaune.
Simboliška, kad Lietuvos architektų žiedo briauną puošia esminis įrašas, kurį kritikams mėgdavo lotyniškai cituoti kitas Kauno architektūros didmeistris Algimantas Sprindys (1928-2018): „Feci quod potui, faciant meliora potentes“ (liet. Padariau ką galėjau, kas sugeba, tepadaro geriau).
Lietuvos architektų žiedų įteikimo ceremonijos metu laureatų garbei skambėjo Ryuichi Sakamoto kūrinys“Aqua„.
Architektų Žiedo autorius – skulptorius Kunotas Vildžiūnas. Projekto vadovas Audrys Karalius.

Komentarai

  1. Turėdama savo nariuose tokius menkystas, kaip jūs Senatus, bet kokia organizacija yra pasmerkta. Šmeižtas, apkalbos, iš piršto laužti „argumentai“ ir murkdymasis mėšle brukami į Archrūmų kasdienybę. Kiek pavydo ir neapykantos turi būti sukaupta varganoje Senatus makaulėje, kad apkalbėti profesorių Vytautą Dičių! Kuris ne tik suprojektavo eilę fantastinių pastatų. Ne tik išmokslino eilę lyderiaujančių šiandien architektų, bet iki gilios senatvės visą savo laiką aukojo Archsąjungai ir Archrūmams.
    Senatus ir kitos nepatenkintos menkystos, pilančios purvą ant savo organizacijos ir nieko nepadarę bendram labui tik dar kartą patvirtina, kad mėšlo mėžimo darbas neturėtų būti stabdomas visų normalių architektų labui.

    • >>TO SENATUS. Nusiraminkite kolega. Kalbos apie mėšlą tik patvirtina, kaimo bernų rato intelektines galimybes. O galimybės nekokios: realiai vertinti situaciją nesugebama, atvirai tiesiai kalbėti dar neišmokta (sovietiniai dvigubi standartai giliai įsišaknįję), savo vietos visuosmenėje surasti nesiseka (ar dar trisdešimt- keturaisdešimt metų klaidžiosite dykumoje, kol suvoksite savo vietą?) LAR lyderių intelektas ‘neveža, kad visuomenė Lietuvoje nebetarybinė ir LAR profesiniai organizacijai lysti į tiesioginį valstybės valdymą tiesiog nedera. Pakartosiu, Vytautas yra stiprus žmogus, o ar jūs manoke kitaip?

    • >> TO SENATUS. Jaučiu nusiraminote. Jei jūs trinatės ten LAR taryboje, ar galima būtų gauti pasiūlymą dėl RAT pertvarkos, kad ir belgų pavyzdžiu, kai yra gerbiami rūmų nariai ir jū darbas, kai kolegos nebevertintų jau užbaigtų projektų? Juk konkurencijos tarnyba Dagelio atveju LAR įspėjo. Aukštos kokybės įrašas įstatyme yra neaiškus ir diskutuotinas. Kokybę galima nustatyti palyginus du ar daugiau projektinių pasiūlymų, kai yra aiški procedūra ir vertinimo kriterijai.

  2. Įteikti žiedą mirusiam – kažkoks nekrofilinis ritualas.

    • Nasvyčiui Žiedas paskirtas 2018.04.13.
      Nasvytis mirė 2018.07.27.
      Kame problemos?
      Net nacionalinės premijos teikiamos, jeigu laureatas per procedūros laikotarpį miršta. Buvo paaiškinta, Žiedai bus teikiami visada per LAR suvažiavimą. Tai pasistenkite nemirti nelaiku, p NEKRO.

  3. Lietuvos odontologų rūmų nario mokestis yra 58 eurai per metus.
    https://odontologurumai.lt/lt/nariams/naryste

  4. Tobulas pasityčiojimas įvyko susirinkimo pabaigoje, kai taryba/valdyba paprašė padidinti nario mokestį net nepasivarginusi pateikti 2020 veiklos plano.

  5. dar cia PRojekto Vadovas buvo…..

  6. Pasinagrinejus Rumu ataskaita,susidaro keistas ispudis–8p. isvardinti tie,kurie vazinejo i ACE asamblejas, bet ka jie nuveike tose asamblejose,kokia informacija jie atveze i Lietuva, taip ir neaisku.18p.skyrelyje ‘Teisekura’ parasyta,kad institucijoms pateikti 6 pasiulymai, bet apie ka tie pasiulymai,kas konkreciai juos pasiule ,informacijos nera. O juk darbas su STRais, planavimo istatymais ,mano galva,turetu buti pagrindine Rumu veikla. Tokia mano nuomone.

  7. Sunku suprasti, kodėl LAR pakvietė belgą papasakoti apie jų kokybės kontrolės sistemą… Jei tikslas buvo priešpastatyti kiek normalesnę sistemą lietuviškiems sovietiniams ratams, tai tikslas pasiektas, bet tada ir laras turėjo bent jau pasiūlyti kaip tokios sitemos siekti…Šis susirinkimas akivaizdžiai parodė, kad taryba ir valdyba neturi strateginės krypties, kitaip tariant yra totalus intelekto stygius tų žmonių.

    • Jei gerai supratau, belgų architektas pasakė,kad archkokybės kontrolės sistemą finansuoja Flandrijos regiono vyriausybė ir savivaldybės.

    • >>TO SENATUS: Taip. Projektai nuo 2,5 mil. vertės yra derinami regiono architekto (mūsų MPD miesto architekto ekvivalento. Prelegentas pristatė visus rinktus vyr architektus berods nuo 2000 kažkurių metų. Vyriausias archtektas ten yra renkamas, jo pozicija – terminuota. Rinkimai užtikrina, kad pareigybė nebūtų politinio pasitikėjimo. LAR susirinkimo metu buvo vienas simptomatiškas momentas, kai po belgo pranešimo Mindaugas Pakalnis siūlė glaudesnio rat ir miesto architekto ofiso bendradarbiavimą, sakė, kad rat sudėtyje nėra įtraukta vykdytojų, sprendimų darytojų tai yra vykdomųjų pareigybių žmonių. Apie tai jau esu daug ankščiau komentaves/usi, kad LAR neturėtų išradinėti dviračio, veržtis į valstybės valdymą, architektūros įstatymo vykdymą, bet verčiau pagalvotų kaip stabilizuoti ir išnaudoti esamą sistemą, o būtent turėti ranką miestų architektų rinkimuose. NA žinoma po Pakalnio pasisakymo, pasisakė Karalius ir jo pasisakymas, jei teisingai supratau, buvo gan’talibaniškas išpuolis, kad miesto architektas yra maždaug ‘ priešas ir vykdo biznio ar politikų interesus. Kaip čia dažnai nutinka, kad raudonasis užsilikes tvaikas iš kai kurių veikėjų gerklių apnuodija visa pozityvią konstruktyvią darbinę atmosferą. NA, o toliau, belgas sakė, kad projektai iki 2,5 mil, ir kurie vykdomi vietos savivaldos, šių projektų vykdymui yra vykdoma projektuotojų atranka, projektuotojai pristato savo darbo patirtį kvalifikaciją parodančius dokumentus, o atrinkus pretendentus rengiamas pp konkursas. Konkurso atrankoje kaip ir pretendentų atrankoje savivalda gali kviesti dalyvauti to regiono arh organizacijos narius ekspertus ir dar papildomai išskirtinai tam tematiniam projektui pakviestus ekspertus iš šalies. Architektų organizaciaj turi griežtai nustatytą vertinimo sistemą, kurią belgas pateikė lentelėse, ten aiškūs kriterijai ir balinė vrtinimo sistema. Konkurso dalyviai kompensuojami iš projetui skirtų lėšų, dabar nebeatsimenu iš kokios biudžeto eilutės jis sakė pinigai dedikuojami. JOKIU LIETUVIŠKO SOVIETNIO RAT TIPO IŠSIDIRBINĖJIMU KAI TIE PATYS ARCHITEKTAI KONKURENTAI IMA ‘DURSTYTI’ JAI ATLIKTĄ PROJETĄ BELGIJOJE NĖRA. JAu sakiau, kad LAR taryba nesusivokia, neturti strateginės krypties, bet gal taip kai kam geriau, galima pasitelkus LAR, nešvarioje konkurencinėje kovoje prastumdyti konkurentus?

  8. Mano nuomone,architektų žiedą reikėtų įteikti tam žmogui, kuris pasisakė,kad architektūros ekspertų veiklą užtikrinant architektūros kokybę ir viešo intereso gynimą turėtų finansuoti valstybė.

    • taip jis šaunuolis 🙂 🙂 🙂

  9. pagarba musu didiesiems. puiki Diciaus kalba!

    • Gerb. Vytautas šaunuolis. Jo fiziniai duomenys išskirtiniai ir čia padėka jo tėvams. Tiek metų ir tiek alko, o protas kaip laikrodis. Tai stiprus žmogus.

  10. Gražiai pagerbti žmonės. Laras turetu perimti tų žiedų teikimą, nes karaliai tapę juokdariais sumenkina ceremoniją.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Priedangų instrukcija

PIRMAS SKAMBUTIS: Architektų Rūmai parengė instrukciją dėl slėptuvių ir karo priedangų

2024 sausio 25Be komentarųAudrys Karalius

Lietuvos architektų rūmai savo iniciatyva parengė trumpą instrukciją dėl karo priedangų, PSP (padidinto saugumo patalpų) įrengimo įvairios paskirties pastatuose. Ta proga Architektų rūmuose (Vilnius, Kalvarijų

Lietuvos architektų žiedas

ARCHITEKTŲ ŽIEDAS 2024: Laukiama garbingo apdovanojimo kandidatūrų

2023 lapkričio 27Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos architektų rūmai (LAR) vieną kartą per metus per Lietuvos architektų rūmų narių susirinkimą įteikia Rūmų garbės ženklus – Architektų žiedus. Kitais metais Rūmų narių

LAR taryba Aplinkos ministerijoje

SUTARĖ BENDRADARBIAUTI: Architektų rūmų valdžia viešėjo Aplinkos ministerijoje

2023 balandžio 24Be komentarųPILOTAS.LT

Penktadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas ir viceministrė Daiva Matusevičė, kartu su Aplinkos ministerijos komanda, susitiko su naujai išrinktu  Lietuvos architektų rūmų pirmininku Algimantu Pliuču bei

Pernai vasarą prie Kauno centrinio pašto jau įvyko vienas reikšmingas architektūrinis įvyks – Nacionalinių architektūros apdovanojimų (NAA) sumanymo paskelbimas. Foto: ©PILOTAS.LT.

ARCHITEKTŲ RŪMŲ IR SĄJUNGOS POZICIJA: Kauno pašto rūmų projekto pirkimo procedūra ydinga

2023 balandžio 141 KomentarasPILOTAS.LT

Netikėta, apmaudu ir absurdiška, kad kuriant ilgai svajotą ir gimdytą Nacionalinį Architektūros Institutą (NAi) – jau pirmasis žingsnis šiurkščiai pažeidžia ir nacionalinį Architektūros įstatymą, ir

Algimantas Pliučas

ARCHITEKTAI IŠSIRINKO VALDŽIĄ: 4 metus LAR’ui vadovaus Algimantas Pliučas

2023 balandžio 3Be komentarųPILOTAS.LT

Praėjusį ketvirtadienį Kaune, „Žalgirio“ arenos amfiteatro salėje įvyko rinkiminis Lietuvos architektų rūmų (LAR) Narių susirinkimas, kuriame išrinkti nauji Rūmų organų nariai į 2023-2026 metų kadenciją

Žalgirio arena

ARCHITEKTAI RINKSIS KAUNE: Architektų rūmų visuotinis susirinkimas – „Žalgirio“ arenoje

2023 kovo 28Be komentarųPILOTAS.LT

Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje rinksis architektai iš visos Lietuvos. Nuo 10 val. šalies krepšinio sostinės tvirtovėje, Amfiteatro salėje vyks Lietuvos architektų rūmų (LAR) narių visuotinis rinkiminis susirinkimas.

Simas, Eugenijus Miliūnas

IDEALIZMAS. VIENETAI: Architekto Simo, Eugenijaus Miliūno paroda Nulinio Laipsnio Galerijoje

2022 gruodžio 232 KomentaraiPILOTAS.LT

Daugelis architektų vadino Simą (Eugenijų Miliūną) žaidžiančiu architektūros treneriu. Titulai neatsiranda be pagrindo – Simas bene 50 metų buvo ryškiausias architektūrinis ideologas Kaune, ugdęs ir

Lietuvos architektų žiedas

YPATINGAS GARBĖS ŽENKLAS: Laukiama kandidatūrų 7-ajam Lietuvos architektų žiedui

2022 lapkričio 25Be komentarųPILOTAS.LT

Kiekvienais metais per Lietuvos architektų rūmų narių visuotinį metinį susirinkimą įteikiamas ypatingas Rūmų garbės ženklas – Lietuvos architektų žiedas. Šiam itin solidžiam asmens architektūrinės veiklos

Visuomeninio draudimo rūmai

LIEPOS 1-OSIOS DOVANA: Vilniuje baigiamas šalinti istorinę architektūrą darkęs įstiklinimas

2022 liepos 13 KomentaraiPILOTAS.LT

Tarpukaryje Vilniaus Gedimino prospekte pastatytų neofunkcionalistinių Visuomeninio draudimo rūmų pirmasis aukštas pagaliau grįžta į savo pirminį architektūrinį pavidalą. Pastato architektūrą kelerius metus darkęs įstiklinimas bendromis

UKRAINOS KARAS

LIETUVOS ARCHITEKTŲ DOVANA: Moderniausias ginklas Ukrainos dangaus gynėjams

2022 kovo 104 KomentaraiPILOTAS.LT

Lietuvos architektai, Architektų sąjunga ir Architektų rūmai, greta kitų solidarumo su Ukrainos kolegomis iniciatyvų, imasi konkretaus žingsnio – Ukrainos dangaus gynybos. Architektai pradeda rinkti tikslines

pakal_po_210900_e01_xxx

DĖL ARCHITEKTŪROS KONKURSŲ: Diskusiją pradeda Mindaugas Pakalnis

2022 sausio 182 KomentaraiPILOTAS.LT

Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos architektų rūmai (LAR) inicijuoja diskusiją dėl architektūros konkursų. Pirmas diskusijos renginys – Vilniaus miesto vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio šios problematikos

LAR susirinkimas

LIETUVOS ARCHITEKTŲ RŪMAI: Neįvykus susirinkimui, pakartotinas – tą pačią dieną

2021 birželio 14Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos architektų rūmai (LAR) praneša, kad birželio mėnesį 17 dieną (ketvirtadienį) 10 val. numatytajam narių nuotoliniam susirinkimui neįvykus, pakartotinis bus surengtas dar tą pačią dieną.

prof. Algimantas Mačiulis

ARCHITEKTŲ ŽIEDAS: LAR svarsto siūlymą apdovanoti prof. A.Mačiulį

2021 gegužės 72 KomentaraiPILOTAS.LT

Kiekvienais metais per Lietuvos architektų rūmų (LAR) narių visuotinį metinį susirinkimą įteikiamas Architektų žiedas – už architektūrą, nuopelnus, meilę ir pasišventimą jai. Šiais metais Architektų

vila_kn_201019_e01_bra

LAR TARYBA: Vilos Perkūno al. 11 rango objektų apsauga turi tapti viešuoju interesu

2020 lapkričio 111 KomentarasPILOTAS.LT

Art deco stiliaus vilos Perkūno al. 11 Kauno Žaliakalnyje griovimo istorija įgauna vis platesnį atgarsį tiek visuomenėje, tiek ir atskirose kultūros paveldui neabejingose bendruomenėse. Lietuvos

Mykolo Žilinsko paveikslų galerija Kaune (su architektais E.Miliūnu, S.Juškiu ), 1989 m.. Foto: ©PILOTAS.LT

PRIĖMĖ PO TEISINIU SKYDU: M.Žilinsko dailės galerija – Kultūros vertybių registre

2020 spalio 266 KomentaraiPILOTAS.LT

Neseniai posėdžiavusi Kultūros paveldo departamento Trečioji nekilnojamojo turto paveldo vertinimo taryba nusprendė Mykolo Žilinsko dailės galerijos pastatą įtraukti į Kultūros vertybių registrą. Naujasis pastato statusas

LAR susirinkimas

LAR SUSIRINKIMAS ĮVYKO: Paskelbti balsavimo rezultatai

2020 spalio 92 KomentaraiPILOTAS.LT

2020 m. spalio 7 dieną „Litexpo“ parodų centre, Vilniuje įvyko svarbiausias metuose architektų savivaldos renginys – Lietuvos architektų rūmų narių susirinkimas. Lietuvos architektų rūmų narių

Lietuvos bendrasis planas

ARCHITEKTŲ RŪMAI: Rengiamas LT Bendrasis planas turi esminių trūkumų

2020 spalio 51 KomentarasPILOTAS.LT

Baigiamas rengti Lietuvos respublikos teritorijos bendrasis planas – urbanistinė konstitucija, pagal kurią valstybė gyvens 25 metus (maždaug). Deja, esminis nacionalinio mastelio projektas į galutinę stotelę

Architektų suvažiavimas

ARCHITEKTŲ RŪMAI: Visuotinis susirinkimas – „Litexpo“, spalio 7

2020 rugsėjo 17Be komentarųPILOTAS.LT

Visi žino – pavasarį Visuotinis Architektų rūmų susirinkimas neįvyko dėl Korona pandemijos, todėl dabar, kai viruso pavojus ir baimė atslūgo,- rinksimės į esminę profesijos sueigą

karantinas

KARANTINO METAS: Lietuvos architektų rūmų rekomendacijos sunkmečiui

2020 kovo 261 KomentarasPILOTAS.LT

Pasaulyje vis labiau įsigalint Koronaviruso pandemijai, dauguma valstybių mokosi išgyventi karantino sąlygomis. Mokosi ir Lietuva. Nukėlę visuotinį narių susirinkimą, svarbias šiam ypatingam laikotarpiui rekomendacijas savo nariams neseniai

LAR susirinkimas

ARCHITEKTŲ PAVASARIS: Šaukiami du svarbūs ataskaitiniai-rinkiminiai renginiai

2020 kovo 53 KomentaraiPILOTAS.LT

Kovo pabaigoje planuojami du svarbūs Lietuvos architektams renginiai – Lietuvos architektų rūmų (LAR) narių susirinkimas ir Lietuvos architektų sąjungos (LAS) XXII ataskaitinis-rinkiminis suvažiavimas. Tačiau planuojama

Bendrovė „Vilniaus Žalgirio dengtas plaukimo baseinas“ savavališkai įstiklino atvirąją kultūros paveldo pastato Gedimino pr. 27 pirmo aukšto dalį tarp kolonų taip sukeldama paveldosaugininkų, architektų ir dalies visuomenės nepasitenkinimą. Foto: ©PILOTAS.LT

ARCHITEKTŪRINIO TEISINGUMO VARDAN: Architektų rūmai eina į Aukščiausiąjį teismą

2020 kovo 49 KomentaraiPILOTAS.LT

Gali būti, jog Gedimino pr. 27 taps adresu, kur architektūrinis teisingumas arba įvyks, arba bus pamintas ir paniekintas. Kaip žinia, neseniai Vilniaus apygardos teismas nepritarė

Linas Tuleikis

ARCHITEKTŲ RŪMŲ ATEITIS (4): Kokie rūmai reikalingi mums ir Lietuvai?

2020 sausio 311 KomentarasLinas Tuleikis

Šis tekstas yra Ketvirtasis poleminėje grandinėje apie aktualią Lietuvos Architektų rūmų problematiką. LAR rūmų nario Lino Tuleikio Pirmasis straipsnis,  Antrasis straipsnis ir Trečiasis straipsnis padės skaitytojui lengviau suprasti

Lukas Rekevičius

ARCHITEKTŲ RŪMŲ NARYSTĖ: Kodėl Seimo nariai sumanė išardyti Rūmus?

2020 sausio 3015 KomentarųLukas Rekevičius

Keli Seimo nariai  (Juozas Imbrasas, Petras Nevulis, Artūras Skardžius, Valerijus Simulik, Kęstutis Bacvinka, Audrys Šimas, Jonas Jarutis, Aurelijus Veryga, Andrius Mazuronis) oficialiai užregistravo pasiūlymą, siekdami

Linas Tuleikis

ARCHITEKTŲ RŪMŲ ATEITIS (3): Kokie rūmai reikalingi mums ir Lietuvai?

2020 sausio 202 KomentaraiLinas Tuleikis

Architekto profesija tikrai turi daug galios kuriančius ją žmones padaryti laimingais, jei tik jie tuo užsiima su aistra ir atsakingai. Bent jau tiek atsakingai, kad

Linas Tuleikis

ARCHITEKTŲ RŪMŲ ATEITIS (2): Kokie rūmai reikalingi mums ir Lietuvai?

2020 sausio 164 KomentaraiLinas Tuleikis

Šis tekstas nėra oficiali Lietuvos architektų rūmų nuomonė, o tik vieno LAR nario asmeniniai samprotavimai apie organizaciją.. Ar pastebėjote, koks gyvenimas pasidarė slidus ir išvirkščias?