images_straipsniu_foto_1629_419749_e01

VERTINIMO KOMISIJA PASIRINKO:// PASKELBTAS „AGILOS“ KONKURSO FAVORITAS

Neringa planuoja atnaujinti senstelėjusį Nidos kultūros centrą „Agila“. Kaip jau skelbė pilotas.lt, šalies architektūrinę bendruomenę itin dominusiame konkurse rungėsi 28 projektai. Po penktadienį įvykusio darbų viešojo aptarimo bei uždaro vertinimo komisijos posėdžio, paaiškėjo projekto konkurso favoritai.

Pagal komisijos narių vertinimus sudaryta preliminari projektų eilė. Pirmuoju numeriu joje įrašytas pasiūlymas, kurio devizo Nr. 419749. Kaip praneša Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija, šis projektas komisijos buvo įvertintas geriausiai – surinko 2,11 balo. Šio projekto autoriai pasiūlė asociatyvų pastatą, artimą vietos krašto simboliams. „Darbo 419749 privalumas yra architektūros ir viešos erdvės jautrus santykis, organiškas ryšys su aplinka”, – teigiama vertinimo komisijos protokole. Į pirmąjį preliminarios eilės šešetą taip pat pateko projektai su devizais 093121 (2,78 balo), 477364 (3,47), 010000 (3,72), 222147 (4,08), 030906 (4,75).

Pagal konkurso sąlygas projektas-nugalėtojas oficialiai bus paskelbtas tik po 3-iojo vertinimo komisijos posėdžio. Prieš jį įvyksiančiame antrajame vertintojų susirinkime bus atplėšti vokai su informacija apie konkurso dalyvių kvalifikaciją. Patikrinus dokumentus ir jų atitikimą Konkurso sąlygoms, preliminari projektų eilė dar gali būti koreguojama. Viešųjų pirkimų įstatymas ir po antrojo etapo numato galimus apskundimo terminus. Tik jiems pasibaigus, bus rengiamas finalinis vertinimo komisijos posėdis, kuriame jau bus paskelbti galutiniai konkurso rezultatai – nugalėtojas, taip pat – 2 ir 3-iąją vietas bei paskatinamąją premiją pelnę darbai ir jų autoriai.

Konkursą Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ architektūrinės koncepcijos geriausiam projektui išrinkti inicijavo Neringos miesto savivaldybė, organizuoja – Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyrius. Konkursui pateikti 28 projektai, pirmame posėdyje komisija vertino tik 24-is, keturi projektai, komisijos balsų dauguma, buvo atmesti dėl pažeistos dalyvių anonimiškumo sąlygos.

Darbas devizu 419749:

Darbas devizu 093121:

Darbas devizu 477364:

Komentarai

  1. ech Estija, gerai jiems ten nei korupcijos, nei paminklo, net Suomija ir ta arciau…

  2. Kas tinka Belgijai, nebutinai tinka Lietuvai. Cia tokia korupcija uzsiveistu, kad niekas neissrebtu. Uztenka padalyvauti vienam kitam konkurso aptarime, kad butu aisku, kaip recenzentai objektyviai komentuoja kai kuriuos „anoniminius“ projektus. Nei juoktis, nei verkti.
    Yra ir kitas pavyzdys – Estija. Pasidomekit kiek ten konkursu jaunimas laimi. Daugiau nei puse. Ir prasimusa sitaip stipriausi, o ne konjunkturiskiausi.

  3. anksciau buvo toks geras dalykas uzsakomieji konkursai, tada labai yra sysas daryti… kazin kaip cia atsitiko, kad juju nebesimato pas architektus ceche? o vat Belgijoj viesieji pirkimai susije su architektura sprendziami taip: paskelbia visus su architektu veikla susijusius konkursus viename kvietime, na tarkim 2015 metams suplanuoti per viesa konkursa daromi objektai, tada issiunciama i info ir kvietimai daugeliui EU architektu komandu, tie parodo interesa bei motyvacija koki nori ir gali daryti objekta arba kelis juju, tuomet susirenka kompetetingu architektu bei valdininku komisija, atrenka po 10 architektu kolektyvu kiekvienam objektui, jiems duoda pinguliu, kitaip sakant sumotyvuoja ir ipareigoja, o tada kas laimi tas daro objekta. pliusas isrenkama ne pigiausias pasiulymas o geriausias ir ne vien tik is LT, bet is visos EU pasiulymu. Sakysite konkurentu prisitrauksim… na taip bet Belgijoje kazkaip visgi nedaug is kitu valstybiu prilenda, konkursas olandu kalba…. na ir siaip subtylybiu yra… bet manau variantas vertas demesio bent jau del to, kad jis veikiantis yra.

  4. Virginijui.
    Jusu skepsyje yra tiesos. Esu pridovanojes ivairiom progom ir ivairiuose kontekstuose aibes ideju. Kartais stebiu, kaip jos sudygsta svetimuose projektuose. Kartais – kaip atsiranda toli uz Lietuvos ribu (be jokio sarysio su manim).
    O ka daryt? Jei tu ideju negeneruociau, galvociau, kad esu durnas. O dabar taip negalvoju. Galbut taip galvoja kiti. Ypac tie, kurie tas idejas ima uz dyka.

  5. dalyvavimas konkurse yra architekto ideju realizavimas ar paleidimas vejais uuu padirbai ir kita karta is naujo galvok… labai faina? as ir klausiu kokia profesija dar tokia pat veikla uzsiima kuri veltui savo idejas dalina…?

  6. Jus visiskai teisus formaliai.
    Neformaliai, pagal nutylejima ir pagal oficialiu zmoniu uzuominas, buvo galima ir nauja statyba.
    Ar tai padoru konkursantu atzvigiu? Vargu bau.
    Ar padoru, kad salygose buvo labai akcentuojama nauja sale ir jos nauji, didesni parametrai, ypac scenos, bet dideleje dalyje projektu tai nera ivykdyta? Vargu bau.
    Susidaro ispudis, kad reikalavimai iskelti su prierasu „vykdyti nebutina“
    Kada mes is to isaugsime?

  7. Smulkmeniškai atmesti projektai remiantis konkurso sąlygomis, jei taip, remkitės sąlygomis iki galo ir atmeskite ir kitus neįvykdžiusius sąlygų. Konkursas buvo konkrečiai rekonstrukcijai.

    Ištraukos iš konkurso sąlygų:

    2. PROJEKTO KONKURSO OBJEKTAS IR TIKSLAS

    2.3. Projekto reikalavimai apibūdinami konkurso sąlygų 1 priede „Techninė užduotis“. Projektas turi būti parengtas pagal šias atviro supaprastinto konkurso sąlygas bei Techninėje užduotyje nurodytus reikalavimus;

    ________________
    17. PROJEKTŲ ATMETIMAS

    17.1.8. Nustatytas kitoks projekto konkurso sąlygose nurodytų reikalavimų neatitikimas ar pažeidimas;

    _____________

    TECHNINĖ UŽDUOTIS

    1. PROJEKTO KONKURSO TIKSLAS

    1.2. Architektūrinės koncepcijos pagrindu bus rengiamas žemės sklypo Taikos g.4 Neringoje detalusis planas ir Nidos kultūros ir informacijos centro „Agila“ Taikos g.4 Neringoje rekonstravimo techninis projektas;
    _____________

    V. NAUJO STATINIO STATYBA

    8. Naujo statinio statyba vykdoma sklype, kuriame yra ar nėra statinių. Šios statybos tikslai yra:

    8.1. pastatyti naują statinį;

    8.2. pristatyti prie esamo statinio antžeminį ar požeminį priestatą, neatsižvelgiant į tai, ar jis savo paskirtimi yra susijęs su esamu statiniu, ar ne. Priestato statyba priskiriama naujo statinio statybai, jei jo visų aukštų, taip pat rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų plotų suma didesnė kaip 10 procentų už tokiu pat būdu apskaičiuotą statinio, prie kurio jis pristatomas, plotų sumą;

    8.5. atstatyti buvusį (sugriuvusį, sunaikintą, nugriautą) statinį; atkurti sugriuvusią, sunaikintą ar išnykusią nekilnojamąją kultūros paveldo vertybę, kai tokio statinio atkūrimui panaudojama istorinė, archyvinė ar kitokia dokumentacija, taip pat išlikusios buvusio statinio konstrukcijos.

    __________

  8. kiekvienas tikras architektas nori save realizuoti. nori materializuoti savo zinias, tikejima, idejas. manyti, kad architektas dirba del sloves galima nebent kokioje amerikoje. lietuvoje realiai jokia architekturine slove neegzistuoja. tai mistika, kuria tiki nebent zmones is salies.

  9. ip (na jus jau zinote :), gal galite daugiau profesiju pavardinti, kuriose zmones, taip nuosirdziai ir tiek daug darbo, sveikatos, laiko idetu vardan sloves? na tarkim kokie nors advokatai, arba tie patys inzinieriai, kad ir tapytojai, net ir kunigai tiek nesivargina… kazkas cia ne taip… zinant kiek vidutiniskai Lietuvoje geri architektai traukia kol i pusni ikrenta… ar neverta truputi nustoti seskauti?

  10. cia kolegos, atrodo, isivele i grynai teisines smulkmenas. panasu, kad architekturiniu problemu lyg ir nera. o man atrodo, pavyzdziui, kad esminis konkurso trukumas, kad nera tarp laureatu projekto, kuri galeciau pavadinti originaliu ir atspindinciu nidos dvasia. jokio zingsnio i prieki nuo 60-uju nematau.
    o tai ir yra pagrindinis konkurso trukumas. nors jei saziningai, nematau tarp konkursiniu darbu to tikrai vienintelio.

  11. Darbo 093121 anonimiskumas nebuvo pazeistas, o smeiztas yra nusikaltimas, uz kuri gresia teisine atsakomybe.

  12. Oi juokdariai, kas turite originalų failą, prašom viešai parašyti failo autorių. Deja iš tos informacijos yra absoliučiai neįmanoma identifikuoti autoriaus.

  13. na, cia jau kvepia visai nekaip. jei tokie dalyka vyksta, tai varzybos parduotos. ne kitaip.

  14. jei pakeitė „weba“ turbūt pakeitė ir CD bet datos kada sukurti failai ir kada redaguotas ne (redaguotas failas kovo 5 d. iš ryto), vien pats faktas kad buvo keičiama pateikta informacija yra netoleruotinas 🙁

  15. man regis kilus klausimui del anonimiskumo perziurima dalyviu vokuose pateiktu cd medziaga, o ne las webas, nes organizuota pagal viesus pirkimus ir t.t. nors niekad negali zinot.

  16. turėjo būti pašalinti 5 darbai už konfidencialumo pažeidimus (arba ne vienas) darbui 093121 kažkas pakeitė jo aiškinraštį internete (žinoma per vėlai) dabartinis failas kovo 5 dienos, seni failai jau pasklido interneto platybėse :/

  17. nezinau ar langu dalinimais originalumas matuojamas. nebent studentu darbuose svarbu kokia kryptini lentutes ant fasado nupiesti, nes be to viskas subliukstu. nors cia studentisku darbu yra, bet vis tiek kabinetis prie papaisymu renderiuose, o ne pastato idejos yra nerimta. tuo labiau, kad su idejomis yra prie ko kibti. kiek galima tuos slaitinius turiukus uzkelineti ant pastatu? kai tik reik jautriau, iskart turime pliupsni namuku kuriais galima viska apkarstyti ir apsimesti, kad problemos kaip nebuta. ir beda cia nera panasumai tarp tokiu pasiulymu, o pats pavirsutiniskas tradicijos ir inovacijos santykio traktavimas.

  18. Na, rezultatų keistumas atsiskleidžia 4-6 vietose, t.y. dėl pirmų trijų galima ginčytis, bet kuo komisija grindžia 4-os vietos darbo gerumą lyginant su 5-a??? O šeštosios vietos ka reiškia?? Komisijos vieno sakinio komntarai apie darbus irgi labai išsamūs. Cituoju:

    Komisijos nariai išsakė, kad darbo 419749 privalumas yra architektūros ir viešos erdvės jautrus santykis, organiškas ryšys su aplinka.
    093121 darbo privalumas saikinga architektūrinė išraiška, racionalus funkcinis pagrindimas.
    477364 privalumas – tūrinė erdvinė kompozicija, tinkamas mastelis.
    010000 – nuosaiki architektūra, gerai išspręsta funkcija.
    222147 – idėjos novatoriškumas.
    030906 – nuosaiki, deranti esamoje situacijoje architektūra.

  19. Nidos tai pasigedau projektuose.
    Arba visiskai tiesmukos transplantacijos ir kazkokie reklaminiai ornamentai. Arba kazkoks turistinis kosmopolitizmas, kaip pirmos vietos. Jis gali buti bet kur – Panevezyje, Elektrenuose, Moletuose.
    Jokio vietos kolorito jis nepagavo. Gaila, kad iskeltas i prieki. Jau gal antras ir trecias yra subtilesni.

  20. Kai tik pakalbet – tai visi architektai labai megsta akcentuoti savo originaluma ir individualuma. O kai iskabinti projektai – tas originalumas is karto ir subliuksta. Panasu, panasu, panasu. Tada jau prasideda klyksmai – panasumas neisvengiamas! Ziurekit i esme, o ne idetales!
    Bet kai kuriuose darbuose tas svarbias detales isemus, veido ir nebelieka.

  21. Man tikrai atrodo, kad kaikurie komentatoriai nelabai susivokia siame pasaulyje. Viska lemia visuma, o ne detales. Langu dalinimas dar nera pastatas, tuo labiau konkurse tas nera svarbu, o iki darbo breziniu tie dalinimai dar stumdysis milijona kartu. Gal deretu isiziureti kokie laiptinese tureklai siulomi konkursantu? Neduok dieve bus panasus i kazka. Liudna.

  22. tai cia sitas papezejimas tik del langu..? debilizmas kazkoks 🙂 cia gi koncepcijos konkursas!!! nieks nezino, kaip tas langu dalinimas atrodys realizacijos atveju. gydykites…

  23. Asociacija yra asociacija, o ji yra. Kiek išreikšta-kitas klausimas. O vokiečių kilmės turistams asociacijos(suvoktos ar ne) bus nekokios.

    Beje užsipulti kitą asmenį ir nukrypti nuo temos diskusijose nėra itin intelektualu.

    Asociacijų su minimu pastatu yra ir daugiau. Kad ir brandžios sovietinės architektūros:
    http://11l13.com/2009/07/02/moscow-architecture-expo67-pavilion/
    Abejais atvejais 60-tieji vis dar siekiamybė, iš to mokytasi ar tiesiog kitaip ir negali būti?

  24. Apie ką jūs čia ? Žaidimas surask 10 skirtumų ?

    Radau tik vieną. Lieka dar devyni. Prašau pasidalinkite savo mintimis kokie tie panašumai, būtų labai įdomu.

    Šiuo tekstu matyt kad šeriu trolį, bet ką jau čia padarysi.

  25. Tačiau faktas tas, jog vasarą Nida tampa vokiečių kolonija. O Nidos simbolis…. tai Ašarų Rūmai nr. 2. Siaubingai skaudžių išgyvenimų, Vokietijos sudalinimo simbolis… galima žvilgtelti į naująjį Nidos, o ir Lietuvos simbolį, štai ir garbių svečių sulaukėme: http://www.cicero.de/bilder/grenzerfahrungenausstellung-im-traenenpalast?image=13

  26. …telieka tik atleisti komisijai uz tokius rezultatus. Isrinkti trys pirmi projektai parodo komisijos nekompetinguma, jos isskaiciavima ir menine trumparegyste, stokojancia kontekstualumo. Tikejausi nidiskesnio sprendimo.

  27. pirmi 3 laureatai gal ir neblogai isrinkti, bet jau kiti 3 – visiskai netike.

  28. o tai kas konkreciai keista..?

  29. komisijos protokolas jau yra.
    rezultatai keisti, oi, keisti ….

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

ziobr_ne_240400_e02_xxx

SAVAITGALĮ KVIEČIA „ŽIOBRINĖS“: Kuršių nerijoje – kulinarinė ir kultūrinė programa

2024 balandžio 26Be komentarųPILOTAS.LT

Pavasariu vėl padvelksiantį savaitgalį Neringa kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją – organizuoja „Žiobrines“. Šia proga bus kepami ypatingai paruošti, ant karklo vytelių

stude_ne_240400_e01_xxx

PAPLŪDIMIO OBJEKTAI: VDA Dizaino katedros studentų pasiūlymų Neringai ekspozicija

2024 balandžio 12Be komentarųPILOTAS.LT

Neringos savivaldybėje pristatyti Vilniaus dailės akademijos (VDA) Dizaino katedros studentų kūrybinių dirbtuvių „Paplūdimio objektai“ rezultatai. Pagrindinė Biudžetinės įstaigos „Paslaugos Neringai“ inicijuotų dirbtuvių užduotis buvo sukurti

Neringa

NERINGOS SAVIVALDYBĖ IEŠKO: Architektūros skyriui reikia vyr.architekto ir vyr.specialisto

2024 kovo 21Be komentarųPILOTAS.LT

Neringos savivaldybės administracija ieško Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjo (vyriausiojo architekto) bei šio skyriaus vyriausiojo specialisto. Pastarieji būtų atsakingi už architektūros, teritorijų planavimo ir

foto_jonas_zukauskas

TARP FINALININKŲ: „Neringos miško architektūra“ varžosi dėl europinio prizo

2024 kovo 18Be komentarųPILOTAS.LT

Projektas „Neringos miško architektūra“ atrinktas tarp 50-ies šių metų Naujojo europinio bauhauzo (NEB) prizo finalininkų. Projektas nominuotas kategorijos „Čempionai“ temoje „Ryšio su gamta atkūrimas“. „Neringos

marin_ni_240300_tit_xxx

DIDŽIULIS VIEŠBUČIO KOMPLEKSAS NIDOJE: „Marina Nida“ gavo statybos leidimą

2024 kovo 71 KomentarasPILOTAS.LT

Nidos centre planuojamo daugiafunkcio viešbučio komplekso „Marina Nida“ projektavimo darbai pasiekė finišo tiesiąją – projektui išduotas statybos leidimas. Tikimasi, kad anksčiau gyvenvietės centre buvusi gamybinė

stinta_ne_240200_e01_xxx

ŠVENTINIS SAVAITGALIS NERINGOJE: Ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės, stintų bombinimas

2024 vasario 12Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtais renginiais prasidėjęs ilgasis vasario savaitgalis Neringos svečius įsuks į edukacinių veiklų ir įvairiausių pramogų sūkurį, kvies ragauti ne tik šviežios

Neringos vartai

„NERINGOS VARTAI“ SUGRĮŽO: Skulptūrinė kompozicija pasitinka naujoje vietoje

2024 sausio 30Be komentarųPILOTAS.LT

Po metų pertraukos į Neringą grįžo skulptūrinė kompozicija „Neringos vartai“. Atnaujintas Neringos miesto garbės piliečio, menininko Eduardo Jonušo kūrinys kurorto gyventojus ir svečius pasitinka naujoje

Kuršių nerija

NIDOJE ĮRENGS SVEIKATINGUMO TAKĄ: Idėja surinko daugiausia balsų

2024 sausio 17Be komentarųPILOTAS.LT

Neringos savivaldybės dalyvaujamojo biudžeto lėšomis numatoma įrengti sveikatingumo taką Nidoje – būtent ši idėja surinko daugiausia neringiškių balsų. Sveikatingumo taką Nidoje numatoma įrengti per šiuos

vidri_po_231000_e01_xxx

TRADICINIŲ SPALVŲ RAKTAS: Egidijaus Vidrinsko piešinių paroda ir diskusija Klaipėdoje

2023 spalio 23Be komentarųPILOTAS.LT

Klaipėdoje atidaroma architekto Egidijaus Vidrinsko piešinių paroda, pasakoja apie supančią aplinką, vietas, kuriose autorius gyvena ir kur keliauja. Pagal Klaipėdos architektų klubo programą rengiama diskusija

Zavišinės

ARCHITEKTAI TRAUKS Į NIDĄ: Tradicinės „Zavišinės“ ir rekreacinės architektūros apdovanojamai

2023 rugsėjo 7Be komentarųPILOTAS.LT

Rugsėjo viduryje architektus į Nidą sukvies kasmetinės „Zavišinės“. Kurorto ir rekreacinės architektūros tema vyks forumas-diskusija, bus skaitomi pranešimai, renkamas geriausias 2022 metų rekreacinės architektūros kūrinys.

Nidos sklandymo mokykla

LIETUVOS OREIVYSTĖS PRADININKAI: Nida minės sklandymo mokyklos 90-metį

2023 rugsėjo 5Be komentarųPILOTAS.LT

Šešias vasaras veikusi Nidos sklandymo mokykla padėjo tvirtus pagrindus oreivystei Lietuvoje. Šioje mokykloje mokėsi ir ją baigė daug žymių sklandytojų, garsinusių Lietuvos vardą visame pasaulyje.

Nidos švyturys

PRITAIKYS KULTŪROS REIKMĖMS: Nidos švyturio pastatų kompleksas – neparduodamas

2023 rugpjūčio 31Be komentarųPILOTAS.LT

Vyriausybės sprendimu Nidos švyturio pastatų kompleksą išbraukus iš parduodamų objektų sąrašo, kompleksas galės būti perduotas Lietuvos nacionaliniam dailės muziejui (LNDM). Pritaikius Nidos švyturio pastatų komplekso

Nida

IEŠKOMI KULTŪROS PROFESIONALAI: Paskelbta atranka į Neringos kultūros ir meno tarybą

2023 rugpjūčio 28Be komentarųPILOTAS.LT

Neringos savivaldybė skelbia paiešką kultūros srities profesionalų, norinčių prisidėti sprendžiant strateginius Neringos kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus – ieškoma kandidatų į Kultūros ir meno

Nidos švyturys

JŪRINĖS VALSTYBĖS PAVELDAS: Aktuali diskusija ir kiti renginiai Neringoje

2023 rugpjūčio 11Be komentarųPILOTAS.LT

Neringoje vyks renginiai, skirti Pasaulinei švyturių dienai paminėti. Tarp daugybės švyturių paveldui skirtų renginių – ir KPD organizuojama apskritojo stalo diskusija „Technikos paveldo išsaugojimas ir

Pervalkos pirsas

DAUGIAU LAIVŲ IR ŽMONIŲ: Planuojama atnaujinti apleistą Pervalkos pirsą

2023 rugpjūčio 111 KomentarasPILOTAS.LT

Neringos savivaldybė siekia atnaujinti apleistą Pervalkos pirsą, kuris ne tik vėl būtų tinkamas laivams švartuoti, bet ir taptų traukos vieta. 230 metrų ilgio ir 6,30

koncertas Nidoje

TRADICINĖ THOMO MANNO SAVAITĖ: Nidoje vyks 27-asis tarptautinis festivalis

2023 liepos 13Be komentarųPILOTAS.LT

Savaitgalį Nidoje prasidės tradicinis Thomo Manno festivalis, kurio programa apims kamerinės muzikos koncertus, kino vakarus, žodžio programos diskusijas bei parodas, rengiamas skirtingose kurorto kultūros erdvėse,

Neringa

NERINGA IEŠKO: Reikia vyriausiojo architekto, paveldosaugininko ir miesto dailininko

2023 liepos 12Be komentarųPILOTAS.LT

Neringa ieško trijų specialistų, kuriems tektų išskirtinė pareiga rūpintis Kuršių nerijos kultūriniu kraštovaizdžiu bei kurorto vizualinio identiteto formavimu. Neringos savivaldybės administracija prie komandos ypač kviečia

kurėnas

SENIAUSIAS PASAULIO KURĖNAS: Neringos simbolis švenčia 30 metų jubiliejų

2023 birželio 19Be komentarųPILOTAS.LT

Sukako 30 metų, kuomet Neringos garbės piliečio, menininko Eduardo Jonušo iniciatyva pastatytas kurėnas „Kuršis“ buvo pirmąjį kartą nuleistas į Kuršių marias. Seniausiu pasaulyje kurėnu šiandien

anyks_ko_230500_tit_xxx

ANYKŠČIŲ MUZIEJAUS KALVOS VIZIJOS: Konkurse varžosi 8 architektūros idėjos

2023 gegužės 5Be komentarųPILOTAS.LT

Antano Baranausko klėtelės Anykščiuose aplinkai bręsta permainos. Muziejinės kalvos infrastruktūros atnaujinimo ir kompleksinės plėtros atviro projekto konkurse varžosi 8 idėjos, kurių geriausia turėtų būti įgyvendinama.

Miškasodis Neringoje

MIŠKASODIS NERINGOJE: Prie Juodkrantės sodins Šimtmečio giraitę

2023 kovo 23Be komentarųPILOTAS.LT

Neringa savo gyventojus ir kurorto svečius pakvietė tapti šiam kraštui svarbios šimtametės tradicijos dalimi – prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo prisidėti dalyvaujant unikalioje, šventinėje Šimtmečio

karių palaidojimo vieta

IDĖJOS KONKURSAS KLAIPĖDOJE: II Pasaulinio karo sovietų karių palaidojimo pertvarkymas

2023 vasario 24Be komentarųPILOTAS.LT

Paskelbtas Antrojo pasaulinio karo Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos, esančios S.Daukanto gatvėje, Klaipėdoje, pertvarkymo supaprastinto projekto idėjos konkursas. Projekto konkurso užsakovas – Klaipėdos miesto savivaldybės

Neringos vartai

ORIGINALĄ PAKEIS KOPIJA: Neringoje nukėlė pasitikusią skulptūrinę kompoziciją

2022 gruodžio 9Be komentarųPILOTAS.LT

Kuršių nerijoje neseniai nukelta skulptūrinė kompozicija „Neringos vartai“, net pusę amžiaus pasitikusi visus į ją įvažiuojančius. Įsimintiną skulptūrą iš medinių „burių“ su vėtrungėmis turės pakeisti

Dviejų lygių automobilių saugyklą su saulės jėgaine Nidoje (arch. „SRP projektas“).

AUTOMOBILIŲ SAUGYKLA NIDOJE: Du parkavimo lygiai ir saulės jėgainė

2022 spalio 5Be komentarųPILOTAS.LT

Neringos savivaldybė Nidoje numatė statyti inovatyvią dviejų lygių automobilių saugyklą su saulės jėgaine. Nevertinant gretimos infrastruktūros kaštų, tokios saugyklos įrengimas turėtų atsieiti 3 mln. eurų

„Slėptuvė“, I.Levi, 2022 m. Foto: Neringos savivaldybės.

SLĖPTUVĖ NIDOJE: Dvasinę būseną bylojantis ukrainietės meninis objektas

2022 rugsėjo 71 KomentarasPILOTAS.LT

Nidoje, ant Kuršių marių pakrantėje esančio molo įrengtas menininkės iš Ukrainos Ingos Levi meninis objektas „Slėptuvė“. Instaliacijos viduje esančiame „sekrete“ yra išlydytų indų stiklo fragmentai

zavis_pl_220800_e01_xxx

ATOSTOGŲ ARCHITEKTŪRA: Paskelbta 24-ojo „Zavišinių“ renginio programa

2022 rugpjūčio 30Be komentarųPILOTAS.LT

Nidoje jau 24-ąjį kartą vyks architekto Algimanto Zavišos labdaros ir paramos fondo renginys. Šiemet pranešimus skaitys prof. dr. Marija Drėmaitė, pajūrio kraštovaizdžio tyrėjas Arvydas Urbis,