images_phocagallery_2803_estra_pala_1312_2803_estra_pala_131200_e15

KEIČIAMAS PALANGOS SIMBOLIS://PRASIDEDA NAUJOSIOS ESTRADOS STATYBOS

Praėjusia savaitę Palangoje duota iškilminga pradžia naujos Koncertų salės rekonstrukcijos darbams. Simbolinę kapsulę su laišku ateities kartoms įkasė Ministras Pirmininkas A.Butkevičius, Palangos miesto meras Š.Vaitkus ir darbų rangovo – bendrovės „Conresta“ – direktorius L.Lukaitis. Teigiama, kad „Uostamiesčio projekto“ naujasis kūrinys senojo Palangos simbolio vietoje stovės jau 2015-aisiais.

VENGĖ ARCHITEKTŪROS IDĖJŲ KONKURSO

Prieš 40 metų atidaryta Palangos vasaros estrada (Vytauto g. 43) sovietmečiu buvo svarbus kurorto visuomeninis traukos objektas. Sezono metu joje kone be pertraukų vyko estrados žvaigždžių koncertai, įvairūs pasirodymai, šokiai. Tai vienas svarbiausių kurorto sovietmečio simbolių. Gal todėl, atkūrus nepriklausomybę, Palangoje metų metais puoselėtos viltys apleistą gelžbetoninį pastatą prikelti naujam gyvenimui.

Apie išskirtinį visuomeninį objektą galvojanti Palanga, atviro architektūros idėjų konkurso rengti visgi neketino. Prieš porą metų kalbėta, kad rekonstrukcijai bus pasitelkti architektų H.Štaudės ir J.Anuškevičiaus projektiniai pasiūlymai, padaryti Lietuvos valstybinei filharmonijai užsakius (jai tuo metu priklausė Palangos vasaros estrada). Projektas net buvo suderintas su įvairiomis instancijomis. Vis dėlto vėliau planai pasikeitė –  buvo nuspręsta pagal viešųjų pirkimų įstatymą surengti naują projekto konkursą. Nepadėjo nei su šiuo reiškiniu kovojančios Lietuvos architektų sąjungos (LAS) viešai pareikšta pozicija, nei architektų bendruomenės gautas Prezidentūros bei Kultūros ministerijosjos  palaikymas…

Rengti Palangos estrados rekonstrukcijos techninį projektą galiausiai buvo patikėta Klaipėdos bendrovei „Uostamiesčio projektas“. PILOTAS.LT žiniomis, specialiai tam Palangos savivaldybė pasiskolino 200.000 litų.

KOMPLEKSĄ SUDARYS 3 NAUJI APSKRITI TŪRIAI

PILOTAS.LT metų pradžioje jau rašė, kad esamas Palangos vasaros estrados pastatas po rekonstrukcijos pavirs multifunkciniu centru, susidedančiu iš koncertų salės (bendras plotas 4.000m²), 300 mokinių menų mokyklos (900 m²) ir savivaldybės ansambliams repetuoti ir koncertuoti skirto kultūros centro (250 m²). Šio vieno svarbiausių kurorto ateities pastatų projekto autorius – bendrovės „Uostamiesčio projektas“ jaunas architektas Algirdas Stripinis.

Pasak architekto,rengiant konkursinį pasiūlymą, minėtas funkcijas buvo pasiūlyta išskaidyti į tris atskirus, tarpusavyje sujungtus korpusus, taip išvengiant vieno didelio tūrio, disonuojančio su Palangos miesto istorinės dalies užstatymu. Koncertų salė projektuota pirmuoju etapu, o kultūros centras bei menų mokykla – antruoju etapu. Statyba numatyta trim etapais.

Pasak projekto autoriaus, kompleksą supančios gretimybės, varijuoja nuo XIX a kurhauzo iki sovietmečiu statytų, intensyvaus užstatymo, bei „aktyvios“ architektūros, poilsio paskirties pastatų. „Atsižvelgiant į tai pastatui buvo parinkta paprasta ir aiški, kurortinei architektūrai būdinga apvali forma – ne tiek konfrontuojanti, kiek apjungianti skirtingus architektūrinius stilius“, – PILOTUI.LT pažymėjo A.Stripinis.

SALĖ VEIKS KIAURUS METUS

Pagal sumanymą, dabartinė Vasaros estrada įgys apskritą formą ir bus pritaikyta veikti ne tik šiltuoju sezonu, bet visus metus. Projektuojant koncertų salės korpusą, atsižvelgiant į pastato padėtį mieste, buvo siekta išlaikyti esamą užstatymo plotą bei aukštingumą, todėl dalis patalpų – holas, scena, užkulisiai, san. mazgai, rūbinės, atlikėjų, techninės – buvo įgilintos 4-5 metrus.

14,5 m aukščio koncertų salės apdailai, pasak A.Sripinio, parinktos natūralios, Palangos miesto istorinei daliai būdingos medžiagos: tinkas, medis, akmens masės plokštės, stiklas. Koncertų salės fasade suprojektuoti į pastatą „įsipjaunantys“ žali langai numatyti apšviesti šviesos diodų (RG LED) šviestuvais. „Taip bus ne tik suteikiama pastato eksterjerui dinamiškumo, bet tuo pačiu sukuriami reikiami difuziniai elementai ir išvengiama neigiamo akustinio stiklo poveikio salės interjere“,– paaiškino architektas.

Koncertų salės viduje suplanuoti holai, barai, san.mazgai, atlikėjų patalpos, repeticijų salės, rūbinės, scena ir žiūrovų amfiteatras, kuriame numatyta 2.200 sėdimų vietų. A.Stripinio teigimu, siekiant pastato panaudojimo universalumo dalis tribūnų suprojektuotos transformuojamos, kad būtų galima rengti tiek banketus, tiek konferencijas ar tiesiog suformuoti lygias grindis stovimoms vietoms. Pastaruoju atveju, salėje sutilptų per 3.000 žiūrovų.

GRIAUTI PRADĖS KITŲ METŲ PRADŽIOJE

Palangos Koncertų salės rekonstrukcijos darbų pradžia paskelbta kurortui ypatingais metais, kai Palanga yra Lietuvos kultūros sostinė, pačiam miestui sukanka 760, kurortui – 125, o Vasaros estradai – 40 metų. Ūkio ministerijos rūpesčiu, pirmajam projekto etapui iš 2007-2013 m. ES finansinės paramos jau paskirta 10 mln. litų. Mat Palangos merui Šarūnui Vaitkui pavyko įtikinti šalies premjerą A.Butkevičių ir ES lėšas skirstančią ūkio ministerijos darbo grupę, kad ištisus metus galinti veikti moderni koncertų estrada didžiausiame šalies kurorte yra būtina. Esą didelės modernios specializuotos koncertų ir masinių renginių salės nėra visoje Vakarų Lietuvoje. Palangos miesto savivaldybės administracijos skelbtąjį Palangos vasaros estrados rekonstrukcijos darbų konkursą laimėjo rangos bendrovė „Conresta“.

Apskaičiuota, kad koncertų salės statyba iš viso atsieis bemaž 25 mln. litų. Teigiama, kad vyriausybė ieškos galimybių koncertų salės rekonstrukcijai skirti ir valstybės lėšų. Jei trūkstamų pinigų gauti nepavyktų, PILOTAS.LT žiniomis, 3 mln. litų tikimasi surinkti pardavus savivaldybei priklausančius pastatus, o 12 mln. litų – skolintis. PILOTAS.LT duomenimis, senosios Vasaros estrados griovimo darbai prasidės kitų metų pradžioje, o naujosios atidarymas numatytas jau 2015-aisiais.

Komentarai

  1. jus ne murininkas. jus duobkasys. taigi dabar stripiniene nebegaus savo atkatinio % is rangovu, subrangovu ir poslerangovu.

  2. Gerbiamieji Uostamiesčio kolegos verkiate, jog nedaug uždirbate, bet patys kalti jog už savo darbą prašote 0,08 % nuo statybų sąmatos.
    Statybos kaina 25 000 000 Lt.
    Projektavimo kaina 200 000 Lt.
    Sėkmės uždirbti ir gyventi taip kaip mūrininkas gyvena.

  3. eik toliau vartyt detail’o, tau nuo ten tikrai gerai sekasi kopijuot pasaulinius ir kitokius šedevrus. neSStresuok labai 😉 Gerų ir tau švenčių :))

  4. Sveiki mieli kolegos. Artėjančiais, naujaisiais metais visiems linkiu architektūrinio įtūžio pliūpsnius ir nepamatuotą fantaziją interpretuojant faktus nukreipti į savo tiesioginį darbą, tada neabejotinai dienos šviesą išvys ne vienas pasaulį nustebinsiantis šedevras. Gerų švenčių:))

  5. Kai architektūros kokybė matuojama pigiausia kaina, tai ir matome rezultatą…
    Kažin ar labai yra tėvams ko didžiuotis tokia atžala, dar viešai liaupsinant, panašu į pigų piarą.
    Vienok, patarlė pigią dešrą šunys ėda čia labai tinka.

  6. „Žinoma, padedu, bet jis firmoje tempia labai daug, sugeba dalyvauti konkursuose, greitai pateikti idėją ir laimėti. Vadinasi, tai daro neblogai, jei per trejus metus laimėjo tris konkursus. Algis paveldėjo pačias geriausias mūsų savybes“, – komplimentų atžalai negailėjo mama.“
    Vo taip vat, verta atkreipti ir į kitus šios jaunos atžalos „šedevrus“, kaip Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas – pažiūrim į laimėtą projektą ir pažiūrim į įgyvendintą ir po to randam bent kelis panašumus 🙂

  7. Atsiprašau,norėjau kreiptis į p.Užpelkį.

  8. Ponas Užkalni,perskaitykite dar kartą,kas rašoma straipsnyje:„…buvo nuspręsta pagal Viešųjų pirkimų įstatymą surengti naują projekto konkursą.
    Nepadėjo nei su šiuo reiškiniu kovojančios Lietuvos architektų sąjungos (KAS) viešai išreikšta pozicija,nei architektų bendruomenės gautas prezidentūros bei Kultūros ministerijos palaikymas…“.

  9. Aš nieko nesuprantu. Kaip gali tokie dalykai atsirasti be Architektų sąjungos palaiminimo ar kažkokios architektų įtakojamos struktūros palaiminimo ? Vis tik Palangos estrada ne viešbutukas Laisvės alėjoje, kuris, tarp kitko atsirado su KAUET pritarimu. Tik po to, kaip įprasta, dar gaidžiams neužgiedojus, šios tarybos architektai tris kartus išsižadėjo savo pritarimo, motyvuodami, kad nieko nematė ir nieko nežino, neprisimena. Su tokiu projektu mes drąsiai atsistojam į postsovietinių respublikų „šerenga“, ko pradžia buvo Basanavičiaus al. raudonos plytelės ir geltoni šviestuvai. Sakyčiau, kad esame Pabaltijo čiurkos…

  10. Dar viena, eilinė, vinis į Lietuvos visuomeninės architektūros karstą

  11. augis gucas akivaizdziai nespeja koja kojon su laikmeciu. kokia dar akustika? apie ka jus, ponas? patyrinejus situos susirinkimu konteinerius ir pati metoda, kaip jie atsiranda gintarineje palangoje, aisku tai, kad palangos savivaldybe pigiausiomis ir primityviausiomis priemonemis bandys pasivyti jurmala su jos „novaja volna“ formatu.
    palanga ne jums, ponai inteligentai, turetu buti uzrasyta didelemis raudonomis raidemis ant stripiniuko backu, kad visokie gucai daugiau nebeerzintu kalbomis apie simfoninius orkestrus.

  12. Augi, juk ne simfoniniam orkestrui tai daroma, o Alai Pugaciovai. Kokia muzika, tokia ir akustika.

  13. Į visus klausimus (tame tarpe ir į tuos du) atsakytų pagal išsamias sąlygas surengtas atviras architektūrinis konkursas.Estijoje,Latvijoje-tai natūralus,tiesus kelias link kokybiškos architektūros,Lietuvoje -deja. Stirnos,lašišos,unguriai ,vilkai svarbiau.O po to kyla klausimai-kas,kodėl,kaip,ar,kokiu būdu?

  14. Visa tai parsidėjo nuo vasaros simfoninių koncertų sezonų, kurie trukdavo mėnesį – VII.15.-VIII.15., kokiais 1952 m., tuometinėje dar smetoniškoje vasaros estradoje, publikai sėdint po atviru dangumi.
    Dabar nueita į visokias naujas papildomas univeralias paskirtis, tačiau išlieka du pagrindiniai klausimai:
    1. Ar scena bus pakankamai didelė, kad galėtų talpinti 100 žm. simfoninį orkestrą?
    2. Ar apskritai šio žanro muzikai – t.y. be garso stiprinimo aparatūros yra paskaičiuota salės akustika?
    Jeigu ne – projektuokite iš naujo.

  15. Visa tai parsidėjo nuo vasaros simfoninių koncertų sezonų, kurie trukdavo mėnesį – VII.15.-VIII.15., kokiais 1952 m., tuometinėje dar smetoniškoje vasaros estradoje, publikai sėdint po atviru dangumi.
    Dabar nueita į visokias naujas papildomas univeralias paskirtis, tačiau išlieka du pagrindiniai klausimai:
    1. Ar scena bus pakankamai didelė, kad galėtų talpinti 100 žm. simfoninį orkestrą?
    2. Ar apskritai šio žanro muzikai – t.y. be garso stiprinimo aparatūros yra paskaičiuota salės akustika?
    Jeigu ne – projektuokite iš naujo.

  16. statyti siuos blynus vietoj vasaros teatro tikra beprotybe. Pamacius paveiksliukus sakyciau, kad tai koks tipinis Turkijos arba Socio kurortu projektas. Nors ir neesu didelis dabartines estrados gerbejas, bet palyginus su numatomais statyti – tai tiesiog sedevras. Labai labai gaila Palangos – „Vasara“ visiskai „sumovem“ ( geriau jau butu nugriove, nei sitaip „rekonstrave“). Turesime dabar ir tipiniam rytu turisto skoniui „evroremont’o“ lygio megstama patiekala. Gaila, kad architektas „nuo juros“, o visiskai be klausos.

  17. liudesys absoliutus. nebeturiu jegu net piktintis. senoji palangos estrada pries sita impotencija buvo lyg gulbe pries anti.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Jono Šliūpo muziejus

MEDINIS RENESANSAS: Palangoje atnaujintas Jono Šliūpo muziejus

2023 lapkričio 9Be komentarųPILOTAS.LT

Palangoje duris atvėrė atnaujintas Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys – Jono Šliūpo muziejus. Renovuojant šį istorinį medinės architektūros pastatą, restauruoti ir suremontuoti jo vertingieji elementai, išsaugotos

medzi_pl_231100_e01_xxx

MEDŽIŲ KRIMINALAS PALANGOJE: Kirtimų organizatoriams gresia 1,8 mln. eurų bauda

2023 lapkričio 7Be komentarųPILOTAS.LT

Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Palangoje iškirstų daugiau nei 1.100 saugotinų medžių. Nepriklausomas ekspertas konstatavo, jog privačioje 19,3 ha teritorijoje augusių medžių vietoje

Kongresų rūmų salė

NAUJI AKUSTIKOS STANDARTAI: Baigiama rekonstruoti Vilniaus kongresų rūmų salė

2023 rugsėjo 14Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras surengė išskirtinį naujai rekonstruotos Vilniaus kongresų rūmų salės pristatymą. Planuojama, jok kitais metais duris atversianti pagal naujausius standartus įrengta ir išskirtine

V.Skučaitės archyvas

KAUNIEČIŲ ATOSTOGOS TARPUKARIU: Nuo maudyklų iki Viduržemio jūros kurortų

2023 gegužės 12Be komentarųPILOTAS.LT

Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus Istorinės LR Prezidentūros sodelyje atidaroma fotografijų paroda „Kauniečių atostogos tarpukariu: nuo Kauno maudyklų iki Viduržemio jūros kurortų“. Tai jau 17-oji lauko

Palangos oro uostas

SUŽIBĖJO LATVIJOJE: Palangos oro uosto rekonstrukcija pagerbta kaimynų apdovanojimuose

2023 kovo 13Be komentarųPILOTAS.LT

Pernai metų pradžioje sėkmingai įgyvendinta Palangos oro uosto rekonstrukcija, kurios pagrindinis rangovas buvo Latvijos įmonė „A.C.B.“, pelnė aukščiausią įvertinimą Latvijos statybų apdovanojimuose. Projektas užėmė pirmąją vietą

Palangos muzikos ir meno namai

OVALIŠKI ORKESTRO NAMAI: Palangoje projektuojama 300 vietų akustinė salė

2023 vasario 28Be komentarųPILOTAS.LT

Koncertų salės pašonėje Palanga komponuoja apie 300 vietų naują akustinę salę – ovališkus Muzikos ir meno namus. Manoma, kad naujasis statinys bus grafų Tiškevičių pradėtas

Klaipėdos architektūra 2021

NAUJAUSIA KLAIPĖDOS ARCHITEKTŪRA: Keliaujančios parodos atidarymas Palangoje

2023 sausio 23Be komentarųPILOTAS.LT

Šiandien Palangos miesto savivaldybėje atidaroma paroda „Klaipėdos architektūra 2021“. Parodose plačiai apžvelgiamas metinis Lietuvos architektų darbo rezultatas Klaipėdoje bei naujausi klaipėdiečių architektų projektai įvairiuose miestuose.

Nacionalinė koncertų salė

STATYS NACIONALINĘ KONCERTŲ SALĘ: Šiandien gautas statybos leidimas

2022 gruodžio 132 KomentaraiPILOTAS.LT

Atsakingoms institucijoms pritarus, ant Tauro kalno Nacionalinę koncertų salę suprojektavusi tarptautinė kūrėjų komanda šiandien gavo statybos leidimą. Komplekso statybai jau planuojama skelbti tarptautinį rangos darbų

Baltija žiemą

BALTIJOS PAPLŪDIMIŲ PULSAS: Palangos – dar labiau susiaurėjo, kiti – atsistatė

2022 lapkričio 23Be komentarųPILOTAS.LT

Hidrologinių tyrimų specialistai šį mėnesį atliko Baltijos jūros krantų pokyčių monitoringą. Nustatyta, jog Palangos paplūdimys per metus dar labiau susiaurėjo, o Melnragės ir Girulių –

M.K.Čiurlionio koncertų centras (arch. „Paleko archstudija“, „Baltic Engineers“).

PAKRANTĖS ATGIMIMO SIMBOLIS: Pristatys M.K.Čiurlionio koncertų centro projektą

2022 lapkričio 21Be komentarųPILOTAS.LT

Praėjo jau 5 metai kai M.K.Čiurlionio koncertų centro tarptautinį konkursą Kaune laimėjo vilniečių projektuotojų kolektyvas, vadovaujamas Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato architekto Rolando Paleko.

Vėjo parkas

GAUDYS JŪROS VĖJĄ: Prie Palangos kuriamas pirmasis jūrinis parkas

2022 liepos 22Be komentarųPILOTAS.LT

LR Energetikos ministras Dainius Kreivys neseniai susitiko su Palangos miesto savivaldybės bei bendruomenės atstovais, kuriems pristatė planuojamą pirmąjį jūrinio vėjo parką Baltijos šalyse ir žaliosios

Palangos kurhauzas

ĮTEIKTA „AUKSINĖ KRIVŪLĖ“: Už kultūros puoselėjimą apdovanota Palanga

2021 spalio 21Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos savivaldybių asociacijos surengtose iškilmėse „Auksinės krivūlės“ apdovanojimas už kultūros puoselėjimą įteiktas Palangos miesto savivaldybei. Palangos grąžinimo Lietuvai šimtmečio minėjimo programą sudarė apie 70 renginių.

Palangos oro uostas

UŽDAROMAS 45 DIENOMS: Prasideda Palangos oro uosto rekonstrukcija

2021 rugsėjo 6Be komentarųPILOTAS.LT

Nuo šiandien Palangos oro uostas uždaromas minimaliam 45 dienų laikotarpiui, kurio metu bus atnaujintas lėktuvų kilimo ir tūpimo, riedėjimo takas, rekonstruotas orlaivių peronas, atnaujintos inžinerinės

Tautos namai

TAUTOS NAMŲ PROJEKTO PRISTATYMAS: Renginys vyks nuotoliniu būdu

2021 rugpjūčio 19Be komentarųPILOTAS.LT

Profsąjungos rūmų vietoje ant Tauro kalno, Vilniuje planuojamų „Tautos namų“ projektiniai pasiūlymai bus pristatyti visuomenei. Statinio architektai – tarptautinį architektūros konkursą laimėję firmos „Arquivio architects“

Algimantas Kunčius

LAIMINGOS DIENOS KADRAS: Algimanto Kunčiaus fotoalbumo pristatymas

2021 liepos 23Be komentarųPILOTAS.LT

Palangoje rengiamas fotografo Algimanto Kunčiaus fotoalbumo „Prie jūros: Palanga 1965-2015“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi bei albumo sudarytojais: fotografu, parodų kuratoriumi Gintaru Česoniu ir menotyrininke,

Auska

KALBINS PALANGOS PASTATUS: Rugsėjį rengiamas atviros architektūros savaitgalis

2021 liepos 12Be komentarųPILOTAS.LT

Architektūros gidų komanda šiemet pristatė solidų ir iliustratyvų Palangai bei Šventajai skirtą leidinį. Augantį susidomėjimo pajūrio architektūra troškulį rugsėjį žada dar labiau apmalšinti ir atviros

Lapas

KLAIPĖDOS ARCHITEKTŪRA: Leidyklos „Lapas“ knygų pristatymai uostamiestyje

2021 birželio 11Be komentarųPILOTAS.LT

Šiandien uostamiestyje įvyks pirmasis šių metų architektūros renginių ciklo „Klaipėdos architektūra“ renginys – Leidyklos „Lapas“ 4 knygų pristatymai. APIE ARCHITEKTŪROS KLASIKUS Leidyklos „Lapas“ knygų pristatymai

gidas_pa_210500_e14_xxx

KURORTAVIMO ĮPROČIAI: Palangai skirto architektūros gido pristatymas ŠMC

2021 birželio 3Be komentarųPILOTAS.LT

Architektūriškiausia Lietuvos leidykla – „Lapas“ – pavasario pabaigoje išleido Palangai skirtą architektūros gidą, kuris neišsitenka savo kukliame formate. Šis solidus 320 psl. leidinys birželio 8

poilsio namai "Šilkas"

PALANGOS SVAJOS: Poilsio namus „Šilkas“ pritaikys prabangiems apartamentams

2021 gegužės 131 KomentarasPILOTAS.LT

Palangoje gaivinami bendrovės „Šilkas“ poilsio namai. Architektės Irenos Likšienės suprojektuotus šiuos poilsio namus nekilnojamo turto plėtros bendrovė „Reefo“ pasiryžusi pritaikyti prabangiems apartamentams „Palanga Dreams“. ARCHITEKTŲ

Palangos architektūros gidas

INTELEKTUALIOMS ATOSTOGOMS: Palangos architektūros gidas beldžiasi į knygynus

2021 gegužės 5Be komentarųPILOTAS.LT

Leidykla „Lapas“ pratęsė architektūros gidų seriją. Prasidedant vasaros sezonui, šalies architektūros mylėtojus pasieks dar dažais kvepiantis seniausiam šalies kurortui skirtas leidinys. Po leidyklos „Lapas“ sparnu

Petras Repšys

PASIKALBĖJIMAI SU SAVIMI: Petro Repšio grafikos darbų paroda Palangoje

2021 balandžio 9Be komentarųPILOTAS.LT

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje pradeda veikti Lietuvos nacionalinės premijos laureato Petro Repšio grafikos darbų paroda „Pasikalbėjimai su savimi“. Tai pirmoji asmeninė autoriaus paroda šiame

Kino teatras "Naglis"

KINO TEATRAS „NAGLIS“: Paskelbtas pritaikymo filmotekai konkursas

2020 lapkričio 6Be komentarųPILOTAS.LT

Paskelbtas Palangos kino teatro „Naglis“ pritaikymo regioninės filmotekos reikmėms architektūrinio projekto konkursas. Konkursas vykdomas vadovaujantis Viešųjų pirkimų įstatymu. 1959 metais pastatytą Palangos kino teatrą „Naglis“

Palangos kurhauzas

IŠ PELENŲ: Medinė Palangos Kurhauzo dalis atsiveria visuomenei

2020 spalio 16Be komentarųPILOTAS.LT

Šeštadienį iš pelenų prikelta medinė Palangos Kurhauzo dalis atvers duris visuomenei. Medinėje Kurhauzo dalyje įrengta puošni reprezentacinė salė, 100 vietų teatro salė, taip pat –

indiv_pa_200900_e02_xxx

NEABEJINGI SAVO KULTŪRAI: Ilgai laukta „Individualistų“ paroda Palangoje

2020 rugsėjo 23Be komentarųPILOTAS.LT

Besilepinantys paskutiniais šiltos saulės spinduliais Lietuvos pajūryje, turėtų nepraleisti progos pasimėgauti ir išskirtiniu menu. Ilgai laukta profesionalių Lietuvos dailininkų grupės „Individualistai“ tapybos paroda penktadienį atidaroma

Palangos oro uostas

RUOŠIASI REKONSTRUOTIS : Palangos oro uostas 45 dienoms stabdys skrydžius

2020 rugsėjo 10Comments offPILOTAS.LT

Palangos oro uostas ruošiasi svarbiai infrastruktūros rekonstrukcijai, kuri skrydžius nutrauks 45 dienoms. Jau skelbiama ir rangovo paieška statybos darbams. ATSINAUJINTI BŪTINA KAS 10 – 15