images_pulsas_foto_neris_zi_090000_bru_e01

ŠALIES VANDENŲ SVEIKATĄ GERINA ES MILIJONAI

©pilotas.lt: A.Bružas

Kaip praneša LR Aplinkos ministerija, šalies vandens telkinių ekologinei padėčiai gerinti neseniai paskirta dar 5,35 mln. litų ES paramos. Iš šių lėšų bus valomos Šešupės, Rąžės ir Nevėžio upės, Mažosios Dailidės bei Kapstato ežerai, tvarkomos jų pakrantės.

Marijampolės, Palangos, Alytaus miestų ir Klaipėdos bei Panevėžio rajonų savivaldybių administracijų parengti projektai, numatantys, kaip sutvarkyti minėtuosius vandens telkinius šių savivaldybių teritorijose, finansuojami pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą. Marijampolės teritorijoje bus išvalyta ir sutvarkyta Šešupė, ALytuje – Mažosios Dailidės ežeras. Nevėžio upės baseino vandens telkiniams tvarkyti skirtas projektas padės spręsti Nevėžio ir Sanžilės upių ekologines problemas. ES parama turėtų pastebimai pataisyti ir Klaipėdos rajono Endriejavo seniūnijos Kapstato ežero bei per Palangą tekančių Rąžės, Žiogupio ir Ošupio ekologinę sveikatą.

Pasak Aplinkos ministerijos ES paramos administravimo departamento direktoriaus pavaduotojo I.Kiškio, pagal šią programą nuo 2007 iki 2013 metų šalies vandens telkinių būklei gerinti iš viso numatyta daugiau kaip 109 mln. litų ES paramos. Iki 2011 m. aplinkos ministro įsakymais 47 projektams jau skirta apie 50 mln. litų.

Rašyti komentarą