vilutis

ATVIRŲ STUDIJŲ VAKARAS: 3-asis Skulptūros ir Vitražo centro atsivėrimas

2019-05-02
PILOTAS.LT

Trečią kartą atsidaro Skulptūros ir Vitražo centro vartai. Rytoj čia įvyks atvirų menininkų studijų, kūrybinių dirbtuvių, meno instaliacijų ir gyvos muzikos vakaras, kuriame bus galima tikėtis įspūdingų vaizdų, turų po menininkų dirbtuves, instaliacijų, muzikinių pasirodymų.

LANKYTOJŲ LAUKS 19 MENININKŲ
Gegužės 3 dieną (penktadienį) 18 val. Kirtimų rajone (S.Dariaus ir S.Girėno g. 25, Vilnius) liepsnos ugnies skulptūra, bus kalami akmenys, iš studijų išlįs senos ir naujos, pabaigtos ir ne skulptūros, skambės ir video instaliacijomis pasipuoš didžiulės erdvės, bus minimos Leonardą da Vinči (Leonardo da Vinci) 500-osios mirties metinės.
Renginio lankytojai gali tikėtis įspūdingų vaizdų – aplinkoje akį glostys 5 m. aukščio stirna, 10 m. ilgio kubietiškas cigaras ir kažkur žolėse snaudžiantis beveik realaus dydžio delfinas, o viduje – po 12 metrų aukščio lubomis įsikūrusi scena ir koncerto erdvė, animatoriaus, video menininko Pijaus Čeikausko (a.k.a Pidžin Works) kurtos video instaliacijos ir kitos kūrybos proceso užkulisių įdomybės.
Renginio metu visi norintys galės pasisvečiuoti Skulptūros ir vitražo centre reziduojančių menininkų studijose. Duris atverti žada net 19 Lietuvos menininkų.
Renginio lankytojai 19 val. galės pasirinkti iš dviejų tuo metu vyksiančių veiklų – vyks kūrybinės dirbtuvės vaikams kartu su Aiste Kisarauskaite bei Žilvinu Landzbergu, taip pat 19 val. skulptorius Daumantas Kučas praves turą po skulptorių, dailininkų, vitražistų studijas bei supažindins su jose dirbančiais menininkais.

LIEPSNOS UGNIES SKULPTŪRA
19:30 val. vyks pristatymas ir pokalbis su dailėtyrininke Nijole Tumėniene bei vakaro akcento – ugnies skulptūros – kūrėju Kęstučiu Musteikiu apie Leonardą da Vinčį ir 22:00 sušvisiančią ugnies skulptūrą, meną ir gyvenimą.
Renginio lankytojų alkį ir troškulį malšins „Baden Baden“ kompanija, o 20 val. prasidės koncertas, kurio metu lankytojus šokdins grupių „Karšti klijai“, „Afterneath“ ir „Chalat Jazz“ pasirodymai.
Sutemus, 22 val., centro kieme suliepsnos ugnies skulptūra. Jos autorius Kęstutis Musteikis šią instaliaciją dedikuoja Leonardo da Vinci kūrybos ir jo mirties 500-ųjų metinių paminėjimui.
Renginį užbaigs nebe pirmą dešimtmetį grojančio, melomanų tarpe gerai žinomo Paul Sadness DJ set‘as. Renginys nemokamas.
Renginio organizatoriai – Skulptūros ir vitražo centras, Kirtimų kultūros centras.
Parengta pagal Skulptūros ir vitražo centro informaciją.
Pav.: autorius M.P.Vilutis.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

kuryb_di_231000_e02_xxx

KŪRYBIŠKUMO UGDYMAS: Nemokomų kūrybinių dirbtuvių ciklas Skulptūros ir vitražo centre

2023 spalio 27Be komentarųPILOTAS.LT

Skulptūros ir vitražo centras organizuoja kūrybinių dirbtuvių ciklą, skirtą Naujininkų, Kirtimų, Salininkų bei kitų periferinių Vilniaus miesto rajonų gyventojams, norintiems ugdyti savo kūrybiškumą. Lapkričio 6-15

vilutis

ATVIRŲ STUDIJŲ VAKARAS: 3-asis Skulptūros ir Vitražo centro atsivėrimas

2019 gegužės 2Be komentarųPILOTAS.LT

Trečią kartą atsidaro Skulptūros ir Vitražo centro vartai. Rytoj čia įvyks atvirų menininkų studijų, kūrybinių dirbtuvių, meno instaliacijų ir gyvos muzikos vakaras, kuriame bus galima

Skulptūros ir vitražo centras

SKULPTŪRA IR VITRAŽAS: Meniniai delikatesai, kūrybinės dirbtuvės ir gyva muzika

2018 liepos 12Be komentarųPILOTAS.LT

1984 metais Vilniuje pastatytas Skulptūros ir vitražo centras turėjo tapti monumentalių sovietinių skulptūrų namais. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, jame kūrėsi menininkų studijos, o pernai – atidaryta

Skulptūros ir vitražo centras

15 METRŲ ORO: Vilniuje atidaroma aukščiausia meno erdvė

2017 gegužės 18Be komentarųPILOTAS.LT

Skulptūros ir vitražo centre, Vilniuje darbą pradeda nauja galerija-meno platforma „Meno stalčius“. Įspūdingoje 15 metrų aukščio meno erdvėje atidarymo proga pristatomas menininkas Mantas Maziliauskas ir