images_straipsniu_foto_3177_Kestutis Treciokas

APLINKOS MINISTERIJAI VADOVAUS TREČIOKAS://ARCHITEKTĄ KEIČIA ELEKTRIKAS

Architektą Valentiną Mazūronį išrinkus į Europos parlamentą, nuo vakar jo ministerišką kėdę Aplinkos ministerijoje ėmė šildyti Kęstutis Trečiokas. Ankstesnėje A.Butkevčiaus Vyriausybėje 57 metų ekonomistas dirbo ūkio viceministru. Naujojo Aplinkos ministro kompetencijos aplinkosaugoje, architektūroje, urbanistikoje ir statybų srityje nėra žinomos.

Tačiau Aplinkos ministerija teigia, kad jos vadovas turi įvairiausios administracinio ir politinio darbo patirties, kurią pradėjo kaupti gimtojoje Žemaitijoje. Po studijų Kauno politechnikos institute, kur įgijo inžinieriaus elektromechaniko specialybę, grįžo į gimtuosius Telšius ir daugiau kaip dešimtmetį dirbo „Masčio“ gamybiniame susivienijime – inžinieriumi, elektros cecho viršininku, ūkio ir socialinių reikalų direktoriumi, komercijos direktoriumi.

Antrąją specialybę – ekonomisto – Kęstutis Trečiokas įgijo studijuodamas Vilniaus universitete. Savo žinias jis gilino stažuodamasis Danijos ir JAV universitetuose. 10 metų dirbo dėstytoju Socialinių mokslų kolegijoje, Klaipėdoje.

K.Trečiokas darbinę karjerą vėliau tęsė akcinėje bendrovėje „Telteksa“, kur dirbo generaliniu direktoriumi, patarėju ekonomikai. Po to iki 2011 m. – Telšių rajono savivaldybėje. Čia iš pradžių buvo mero patarėju, po to vadovavo Strateginio planavimo ir investicijų skyriui bei šešerius metus ėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Iki paskyrimo ūkio viceministru, K.Trečiokas dirbo Telšių ligoninės direktoriaus pavaduotoju ekonomikai. Pernai atėjęs į Ūkio ministeriją, žemaitis kuravo smulkiojo ir vidutinio verslo, eksporto, investicijų ir verslo priežiūros sritis.

Kęstutis Trečiokas, kaip suprantama, yra „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys. Nepaisant to, su žmona Janina jis užaugino du sūnus.

 Parengta pagal Aplinkos ministerijos informaciją

Komentarai

  1. nestumk karaliau, nes daraisi i napaliona panasus

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_straipsniu_foto_3177_Kestutis Treciokas

APLINKOS MINISTERIJAI VADOVAUS TREČIOKAS://ARCHITEKTĄ KEIČIA ELEKTRIKAS

Architektą Valentiną Mazūronį išrinkus į Europos parlamentą, nuo vakar jo ministerišką kėdę Aplinkos ministerijoje ėmė šildyti Kęstutis Trečiokas. Ankstesnėje A.Butkevčiaus Vyriausybėje 57 metų ekonomistas dirbo