images_phocagallery_2929_povan_arch_1402_2929_tit_zulkus

POVANDENINĖ ARCHEOLOGIJA://LIETUVOS PAVELDAS PASAULINIAME KONTEKSTE

Žymiausias Lietuvos povandeninis archeologas, klaipėdietis profesorius Vladas Žulkus penktadienį, vasario 21-ąją supažindins su savo ir kolegų tyrinėjimais Baltijos jūros dugne bei povandeninio kultūros paveldo apsauga Lietuvoje ir pasaulyje.

 

Profesorius V.Žulkaus paskaita ''Povandeninis kultūros paveldas Lietuvoje ir jo apsauga tarptautiniame kontekste'' Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje. Tai – ARCHITEKTŪROS [aktualijų] FONDO antrojo paskaitų ciklo „UNESCO paveldas pasaulyje ir Lietuvoje“ renginys.

Kaip žinia, V.Žulkus pirmasis Lietuvoje pradėjo povandeninės archeologijos tyrimus ir yra UNESCO Povandeninio kultūros paveldo apsaugos konvencijos tarptautinio Mokslinio ir techninio patariamojo komiteto narys. Profesorius pristatys, kas yra povandeninis kultūros paveldas, su kokiais iššūkiais, kurie kyla jo apsaugos, tvarkymo bei planavimo srityse Lietuvos ir tarptautiniu mastu, tenka susidurti.

Prelegentassu paskaitos dalyviais pasidalins gausia tyrinėjimų vaizdo medžiaga ir komentarais apie vandenyje slypintį istorinę bei kultūrinę reikšmę turintį paveldą, dažnai itin akivaizdžiais pavyzdžiais liudijantį istoriją.

Paskaitos organizatoriai: Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija ir ARCHITEKTŪROS [aktualijų] FONDAS

Paskaita: Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje (Švento Jono g. 11, Vilnius) vasario 21, 17:00. Nemokama.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

povandeninis paveldas

KULTŪROS NAKTIS: Nugrimzdusios Lietuvos povandeninio paveldo istorijos

2019 birželio 11Be komentarųPILOTAS.LT

Dalyvaudama „Kultūros nakties“ programoje, Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija birželio 14 dieną atidaro fotografijų parodą „Nugrimzdusios Lietuvos povandeninio paveldo istorijos“. Renginį sustiprins ir praplės paskaita apie

images_phocagallery_2929_povan_arch_1402_2929_tit_zulkus

POVANDENINĖ ARCHEOLOGIJA://LIETUVOS PAVELDAS PASAULINIAME KONTEKSTE

Žymiausias Lietuvos povandeninis archeologas, klaipėdietis profesorius Vladas Žulkus penktadienį, vasario 21-ąją supažindins su savo ir kolegų tyrinėjimais Baltijos jūros dugne bei povandeninio kultūros paveldo apsauga