images_pulsas_foto_bendd_st_101200_www_e02

NAUJIEMS DARBO ĮPROČIAMS

Darbo vietoje paprastai naudojame 2 paviršius – horizontalų ir vertikalų. Ant horizontalaus paviršiaus dirbame su spausdintais dokumentais, popieriumi, pieštuku ar rašikliu, kompiuterio pele, o vertikaliame – kompiuterio monitoriuje – matome skaitmeninę darbo aplinką. Tačiau vokiečių mokslininkai jau sistemingai dirba, kad šiuodu darbo paviršius būtų galima sujungti į vieną patogesnį.

Vokiečių mokslinė grupė „Media Computing Group“ jau porą metų itinsyviai pluša prie projekto „BendDesk“, kurio tikslas – sukurti naujos kartos darbastalį. Tai bus ateities biurams skirtas daugiafunkcinis įrenginys, kuris be siūlių sujungs horizontalų ir vertikalų darbinius paviršius. Dėl įdiegiamos pažangios „multi-touch“ technologijos būtų galima rankomis ar pirštais vienu metu atlikti keletą veiksmų, todėl vartotojas galėtų tiesiogiai valdyti ne tik fizinę, bet ir skaitmeninę darbo aplinką. „BendDesk’as“ atliktų įprasto kompiuterio funkcijas bei žymiai supaprastinti ir paspartintų dokumento, nuotraukos ar kito panašaus objekto kelią iš vienos aplinkos į kitą.

Nors „BendDesk’as“ ugdys naujus darbo įpročius, horizontalusis naujosios kartos darbastalio paviršius galės būti naudojamas ir pagal savo pirminę archajišką paskirtį – pavyzdžiui, ant jo bus galima pasidėti knygą ar karštos kavos puoduką.

Rašyti komentarą