XX amžiaus pradžioje ant Smiltynės pajūrio kopagūbrio stovėjęs medinis restoranas „Strandhalle“ buvo nemenka to meto vietos įžymybė bei svarbus architektūrinis akcentas. LR Aplinkos ministerija ką tik palaimino verslininkų sumanymą šį istorinį pastatą atkurti šiuolaikinėmis priemonėmis. DERĖJO LIAUDIES
Labiausiai į pietus nutolusiame savo šalies taške norvegai paruošė marinistinę intrigą – pirmą pasaulyje povandeninį restoraną. Žinomos norvegų architektūrinės firmos „Snøhetta“ prie Baly kaimelio projektuojamas dramatiškai į vandenį paniręs architektūrinis objektas apie jūrinį gyvenimą lankytojams kalbės paskirtimi,
Kulinarinį paveldą skatinantis prestižinis fondas „James Beard Foundation“ šiemet nutarė įsteigti Dizaino ikonos nominaciją. Ką tik paaiškėjo, jog naujosios nominacijos pirmuoju laimėtoju tapo „Keturių sezonų“ restoranas Niujorke, suprojektuotas modernizmo architektūros ikonų – Philipo Johnsono (Philip Johnson) bei
ARCHITEKTUOMENĖ
Daugiau nei 1.600 prenumeratorių
Pranešk naujieną visiems
Būk kartu su 4 292 bendraminčiais
info@pilotas.lt
+370 680 44001