images_phocagallery_2736_Greitkelio nezin_pav_2736_Greitkelis_tit

NEATPAŽINTAS GREITKELIO OBJEKTAS://IEŠKOMAS AUTORIUS

Redakcija gavo laišką. Rašė architektas. Tai stebino, nes architektai laiškų nerašo. Paprastai jie braižo arba atsirašinėja. Maža to, laiškas buvo kupinas nerimo, abejonių ir žmogiškos šilumos. Laiškas buvo trumpas, bet apie architektūrą.

Iš matymo redakcijai 30 metų pažįstamas architektas rašė, kad ramiai sau riedėjo ūkanotu Vilniaus Kauno greitkeliu, kai staiga… Pastebėjo įžūliai architektūrišką invaziją kibinizuotame Vilnijos kraštovaizdyje. „Prieš akis tarsi filma prabėgo Olandijos priemiesčiai, driokstelėjo Hamburgo naujųjų statybų prisiminimai, ėmė perštėti gerklę ir pažastis,“- skundėsi redakcijai architektas.

Kas drįso – klausė sutrikęs vairuotojas-architektas – įžūliai atsukti nugarą A1 greitkelinei architektūros tradicijai? Iš tiesų, per porą dešimtmečių pasipuošė pagrindinė Lietuvos arterija: iškilo naujabajoriška pilis prie Didžiulio ežero, netoli Rykantų degė ir kilo iš pelenų karališka kibininė, greta Kauno marių dunksojo, bet irgi degė išlaki Bajorkiemio rąstuva…

Modernybės invazija netoli Vievio, nepabijokime to žodžio, neturi analogų Lietuvos pakelėse.

Taigi, redakcija ir klausia unisonu su laiško rašytoju – kas?!

Kas suprojektavo “šitą” – apie ką ir kodėl?

Redakcija bus dėkinga kiekvienam, kuris padės atskleisti Neatpažintojo Greitkelio Objekto autorių ir Objekto atsiradimo aplinkybes. Bus gausiai atlyginta. Skųskite: info@pilotas.lt

Komentarai

  1. Negražu … net labai … tie akmenys, šviestuvai matyti ir ta ..hibara.. kaip iš šviežio nuotraukose asfaltbetonio

  2. Pastaba teisinga. Gal norite tapti ekspediciju remeju…?
    redaktoris

  3. Laiškai yra gerai,bet būtų labai gražu,kad ir pilotas.lt dažniau keliautų pasižvalgyti po Lietuvą-manau,rastų ne vieną architektūrinį įvykį,kuris netelpa į tikslinės reklamos formatą,ar kurio atvaizdai nebuvo atsiųsti į kokį nors žvilgsnį į save.Gal tada ir Barselonoje Lietuvai geriau sektųsi?

  4. Keliame taures į architektės Aistės Aleksandrovienės sveikatą.
    Smagu, kad nacionalinis spaudos flagmanas metė į šalį savo smulkiaburžuazinius detektyvus ir užsiėmė galų gale rimtu tyrimu:
    http://www.lrytas.lt/verslas/bustas-ir-statybos/surudijusio-metalo-kruva-ar-jauki-vieta-poilsiui-uz-puse-milijono-litu.htm

  5. Kažin, kodėl straipsnio gale nurodytas el. paštas su nuoroda „SKŲSKITE“? 😉

    Čia džiaugtis reikia ir dalintis info 🙂

  6. Pamaniau gal kas statybiniu siuksliu konteinery iamzino…. 😀

  7. Gal klystu,bet sprendžiant iš kontekstualios architektūros,tylos žiniasklaidoje, šio subtilaus kūrinio architektas neserga ekshibicionizmu ir nėra reklaminių straipsnių ar užsakomųjų laidų herojus.

  8. Stilinga – kai kūrinys turi apčiuopiamą stilistinę ženklų sistemą, kuri lemia tam tikrą, tam stiliui būdingą visumą, harmoniją.
    redaktoris

  9. projekto architektė Aistė Aleksandrovienė

  10. speju, kad Natkevicius, nes sviestuvai matyti

  11. klausti reikėtų savivaldybėje 🙂

  12. Vienoje nuotraukoje atrodo it koks kluonas 🙂

  13. cia uz Elektrenu, jei vaziuoji nuo Vilniaus. posukis link Jonavos. iki Vievio gal koks 30km 🙂

  14. modernu taip.
    O kas yra „stilinga“? (tekstas cituojamas netaisytas)

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_phocagallery_2736_Greitkelio nezin_pav_2736_Greitkelis_tit

NEATPAŽINTAS GREITKELIO OBJEKTAS://IEŠKOMAS AUTORIUS

Redakcija gavo laišką. Rašė architektas. Tai stebino, nes architektai laiškų nerašo. Paprastai jie braižo arba atsirašinėja. Maža to, laiškas buvo kupinas nerimo, abejonių ir žmogiškos