images_pulsas_foto_plume_110300_www_e02

„PLUMEN 001“ IR TAUPO, IR PUOŠIA

Bene pusantro šimto metų ištikimai tarnavusių T.Edisono kaitrinių šviesos lempučių Europos Sąjungoje greitai turėtų nebelikti. Bent jau prekyboje. Nepaisant netaupiai naudojamos elektros, ne visi skuba šių lempučių atsisakyti. Pereiti prie taupesnių šviesos šaltinių kartais trukdo ne tik konservatyvumas, bet ir ne itin patrauklus taupiųjų lempučių dizainas. Britų dizaineris S.Wilkinsonas sukūrė kompaktinę fluorescencinę lemputę „Plumen 001“, kuri iš kitų išsiskiria savo patrauklia skulptūriška forma.

Dėl ne itin patrauklios išvaizdos taupiąsias lemputes įprasta slėpti po šviestuvų gaubtuvais. Tuomet jos taupo elektros energija ir nebado akių. Dizaineris S.Wilkinsonas (su „Hulger“) sukūrė lemputę, kurią galima ir net reikia rodyti. Jo skulptūriškoji lemputė „Plumen 001“ skirtingai, tačiau patraukliai atrodo iš visų pusių bei, kaip ir dauguma jos fluorescencinių „sesių“, leidžia sutaupyti 80 proc. elektros energijos. Dizainerių idėją perteikia ir pats plunksną reiškiantis kūrinio pavadinimas – paukščiams plunksnos praverčia ne tik skrendant, bet ir puikuojantis, patraukiant dėmesį. Naujosios lemputės turėtų itin patikti tiems, kurie nori sukurti ekologišką, taupią ir stilingą aplinką. Kaip ir senąsias gerąsias T.Edisono lemputes, jas interjere galima naudoti ir be šviestuvo. Beje, kompaktinė fluorescencinė lemputė „Plumen 001“ neseniai apdovanota metų dizaino premija „Brit Insurance Design of the Year Award“.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_pulsas_foto_plume_110300_www_e02

„PLUMEN 001“ IR TAUPO, IR PUOŠIA

Bene pusantro šimto metų ištikimai tarnavusių T.Edisono kaitrinių šviesos lempučių Europos Sąjungoje greitai turėtų nebelikti. Bent jau prekyboje. Nepaisant netaupiai naudojamos elektros, ne visi skuba