images_pulsas_foto_cheun_EK_101100_www_e02

cheun ekva 1011z** TERASOS DUOS VAIZDŲ//MINIMALISTINIS GYVENAMASIS KOMPLEKSAS EKVADORE

Honkonge įsikūrusi perspektyvi architektų studija „Cheungvogl“ Ekvadore suprojektavo minimalistinės architektūros gyvenamąjį kompleksą. Pagrindinis jo būstų privalumas – paprastomis priemonėmis pasiektas privataus namo įspūdis bei erdvios stogo terasos su beribiais Ramiojo vandenyno vaizdais.

STOGŲ TERASOS SEKA ŠLAITO NUOLYDĮ

Kartu su vietos architektu B.B. Crespo Mantos pakrantėje suprojektuoto gyvenamojo komplekso „CDM“ 26 privatūs apartamentai yra greičiau vienas ant kito sukrauti namukai, atkartojantys kranto šlaito nuolydį. Kiekvienas šių namukų ant žemiau esančio būsto stogo turi nuosavą terasą su vaizdu į Ramiojo vandenyno platybes bei apačioje nusidriekusį paplūdimį. Terasuotą gyvenamąjį kompleksą architektai išilgai padalino į 2 dalis, o per jo vidurį – numatė laiptus su sodo terasomis bei liftą. Bendrosios komplekso erdvės, laiptų terasos ir nuolat matomi kaimynai turėtų stiprinti gyventojų bendruomeniškumą. Vis dėlto didelės stogo terasos ne tik duos vaizdų, bet ir padės užtikrinti gyvenimo privatumą. Ant vandenyno kranto keteros suplanuotoje komplekso bendroje dalyje numatyta įrengti saulės denį su baseinu. Čia taip pat bus ir dengtas parkingas, į kurį nuo plento bus patenkama specialia rampa.

PROJEKTUOJA ĮVAIRIUOSE ŽEMYNUOSE

Nors gyvenamasis kompleksas „CDM“ iš pirmo žvilgsnio atrodo prabangiai, tačiau jo architektūra bei konstrukcinė sistema – paprastos ir praktiškos. Mat architektai sukūrė racionalią modulinę surenkamųjų konstrukcijų sistemą bei pasistengė, kad statybų neišbrangintų žemės  darbai.

Beje, tai jau antras vos prieš porą metų susikūrusio Honkongo architektės J.Cheung ir vokiečių architekto C.Voglo kūrybinio dueto projektas Pietų Amerikoje. Honkonge įsikūrę architektai projektuoja įvairiose pasaulio šalyse – Japonijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, JAV ir kitur. 

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_pulsas_foto_cheun_EK_101100_www_e02

cheun ekva 1011z** TERASOS DUOS VAIZDŲ//MINIMALISTINIS GYVENAMASIS KOMPLEKSAS EKVADORE

Honkonge įsikūrusi perspektyvi architektų studija „Cheungvogl“ Ekvadore suprojektavo minimalistinės architektūros gyvenamąjį kompleksą. Pagrindinis jo būstų privalumas – paprastomis priemonėmis pasiektas privataus namo įspūdis bei erdvios