Finansavimas

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA: Paramai paskirstyta dar per 4,5 mln. eurų

2018-05-25
PILOTAS.LT

Lietuvos kultūros taryba (LKT) baigia skelbti antrojo šių metų finansavimo konkurso rezultatus. Finansavimas paskirtas programoms „Kultūros ir kūrybinės industrijos“, „Mėgėjų menas“ ir „Kultūros edukacija“ bei visoms kultūros ir meno sritims. Šįkart bus išdalinta per 4,5 mln. eurų.

DAUGIAUSIA – KULTŪROS IR KŪRYBINIŲ INDUSTRIJŲ PROGRAMOMS

Finansuota 30 programos Kultūros ir kūrybinės industrijos projektų. Dizaino, vizualiųjų menų, žaidimų kūrimo, edukaciniams, tinklaveikos projektams ir leidinių pristatymui knygų mugėse paskirstyta 240.000 eurų. Tikimasi, kad dalyvavimui užsienio meno mugėse ir kituose tinklaveikos renginiuose skirtas finansavimas atneš ekonominę naudą ir didins šalies žinomumą, stiprins dizaino ir vizualiųjų menų sritis, didins meno kūrinių pardavimus, vizualiųjų menų atstovai įsitvirtins tarptautiniuose meno rinkos procesuose.
Vienai populiariausių LKT finansavimo programų – Kultūros edukacija – skirtomis lėšomis finansuoti 29 projektai, jiems paskirstyta kiek daugiau nei 141.000 eurų. Planuojama rengti muzikos, kino, dailės, teatro, literatūros, architektūros, cirko, šokio, muziejų, etninės kultūros, bibliotekų, fotografijos ir tarpsritinius edukacinius projektus, daugiausia jų skirti vaikams ir jaunimui.
Programos Mėgėjų menas projektams šiame konkurse paskirstyti 103.000 eurų. Dauguma projektų – tęstiniai, pasižymintys veiklų įvairumu. Finansuotos regioninės ar rajoninės dainų šventės, chorų festivaliai, teatrų festivaliai, mietų ar regionų šventės, tautinių šokių festivaliai, kūrybinės stovyklos, kapelų konkursai, kino mėgėjų, tautinių bendrijų ir neįgaliųjų meno projektai.

KULTŪROS IR MENO SRITIMS – PER 2,2 MLN. EURŲ

Finansavimas paskirtas ir 12 kultūros ir meno sričių, kurioms šiame konkurse paskirstyta 2 mln. 216.000 eurų Kultūros rėmimo fondo lėšų.
Literatūros sričiai skirtomis lėšomis finansuoti 53 projektai. Finansuoti projektai turėtų atverti galimybes susipažinti su aukšto lygio naujausia užsienio literatūra ir skatinti kultūros refleksijas, o naujos knygos užtikrinti literatūrinio proceso tęstinumą ir pagyvinti literatūrinį procesą. Numatomi renginiai turėtų paskatinti auditoriją aktyviau dalyvauti literatūriniame gyvenime, o internetinių portalų sukūrimas ir atnaujinimas padidins prieigą prie literatūros kūrinių ir informacijos apie jų autorius. Iš viso literatūros projektams skirta beveik 240.000 eurų.
Beveik 260.000 eurų paskirstyta etninės kultūros projektams. Finansuotos etnokultūrinės stovyklos, kraštotyrinės ekspedicijos, folkloro renginiai, šventės, edukaciniai projektai, konkursai, leidiniai. Finansuoti projektai supažindins ir paskatins vietos bendruomenes prisiliesti prie etninės kultūros vyksmų – amatų, tradicinio muzikavimo ir dainavimo, šokių. Tikimasi, kad naujos ir unikalios iniciatyvos priartins bendruomenes, vaikus ir jaunimą, jaunas šeimas, dalyvauti etninės kultūros veiklose ir ieškoti savo tapatumo. Iš viso finansuoti 47 etninės kultūros projektai.
Finansavimas paskirtas 69 muzikos projektams, jiems paskirstyta kiek daugiau nei 370.000 eurų. Dvi trečiosios finansuotų projektų – tęstiniai. Finansavimas skirtas festivaliams, koncertų ciklams, konkursams, konferencijoms, knygų ir garso bei vaizdo įrašų leidybai, bei, žinoma, naujų kūrinių sukūrimui.
Teatro sričiai šiame finansavimo konkurse paskirstyta kiek daugiau nei 290.000 eurų, kurie paskirstyti 36 projektams. Pusę finansuotų projektų sudaro naujų spektaklių sukūrimas. Taip pat finansavimas paskirtas 3 knygų leidybai, tarptautinei konferencijai, spektaklių sklaida ir festivaliams regionuose. Teatro srities projektai bus įgyvendinami Alytuje, Anykščiuose, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šalčininkuose, Visagine ir Vilniuje.
Šokio srityje finansavimas paskirtas naujų spektaklių sukūrimui ir jau sukurtų darbų sklaidai, kritinėms refleksijoms, baleto rekonstrukcijai, festivaliams, duomenų bazėms ir archyvams. Iš viso finansuota 18 šokio projektų, kuriems paskirstyta beveik 162 tūkst. eurų.
Antrajame finansavimo konkurse finansuoti cirko projektai bus įgyvendinami Šakiuose ir Vilniuje. Finansavimas skirta 3 cirko projektams, kuriems paskirstyta kiek daugiau nei 37.000 eurų.

FINANSUOJAMA 14 ARCHITEKTŪROS PROJEKTŲ

14 finansuotų architektūros projektų paskirta kiek daugiau nei 116.000 eurų. Daugumą finansuotų projektų sudaro tęstiniai, jau tradiciniais tapę renginiai, kūrybinės dirbtuvės. Taip pat finansavimas skirtas parodoms, instaliacijoms, knygų leidybai ir ekskursijoms. Aukščiausiai čia įvertintas galerijos „Nulinis laipsnis“ projektas „ArchMEDIALĖ“. „Tikimasi, kad finansuoti projektai padės populiarinti architektūros sritį, skatins tarpdiscipliniškumą, o regionuose rengiamos kūrybinės dirbtuvės ne tik ugdys kūrybiškumą, bet ir padės atrasti miestelių kultūrą“, – rašoma pranešime.
Dizaino projektams šiame konkurse paskirta kiek daugiau nei 102.000 eurų. Tarp 15 finansuotų projektų – parodos, istorijai ir šiuolaikiniam dizainui skirti leidiniai, mados festivaliai bei praktiniai seminarai plačiajai publikai.
Fotografijos srityje taip pat finansuota 15 projektų. Jiems paskirstyta kiek daugiau nei 129.000 eurų. Finansavimas skirta konceptualiosios ir šiuolaikinės fotografijos parodoms bei leidybos projektams. Ekspertų vertinimu, didžioji dalis finansuotų projektų – retrospektyvūs ir svarbūs fotografijos raidos analizei, atveriantys iki šiol mažai pažįstamus etapus. Taip pat finansuoti ir novatoriški, eksperimentiniai projektai.
Beveik 290.000 eurų paskirta dailės projektams. Planuojama leisti knygas ir katalogus, rengti įvairias parodas ir plenerus ir novatoriškų formų renginius, kurti dokumentinius filmus, statyti skulptūras. Planuojama, kad dailės projektai bus įgyvendinami Kaune, Klaipėdoje, Varėnoje, Telšiuose, Prienuose ir Vilniuje.

IŠ VISO PASKIRSTYTA DAUGIAU NEI 15 MLN. EURŲ

Finansavimas paskirtas 15 tarpdisciplininio meno projektų. Tarp finansuotų dominuoja nauji projektai. Tai daugiausia parodos, taip pat planuojama rengti kūrybines dirbtuves, kurti performamsus, leisti spausdintinius ir elektroninius leidinius. Tikimasi, kad finansuoti projektai užtikrins srities vystymosi tęstinumą, aktyvins meno procesus, sudarys galimybes sukurti inovatyvius meno produktus ir procesus, stiprins kultūrą miestuose ir regionuose Iš viso tarpdisciplininiams projektams paskirstyti 109.000 eurų.
17 finansuotų tarpsritinių projektų paskirstyta kiek daugiau nei 112.000 eurų. Finansuoti skirtingas sritis suvienijantys festivaliai, šventės, skaitymai, performansai, meno akcijos, parodos, konferencijos ir leidiniai. Tikimasi, kad finansuoti projektai stiprins tarptautiškumą, diegs naujas informacijos sklaidos ir alternatyvias meno formas, skatins istorinę atmintį.
Iš viso antrajame finansavimo konkurse paskirstyta kiek daugiau nei 4.576.000 eurų. Iš viso 2018 m. kultūros ir meno projektams paskirstyta kiek daugiau nei 15.205.000 eurų Kultūros rėmimo fondo lėšų.
Pirmąjį 2019 metų finansavimo konkursą planuojama skelbti rugsėjo pradžioje.
Parengta pagal Lietuvos kultūros tarybos informaciją.
Nuotrauka: ©PILOTAS.LT

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

Kampo paroda

PASKATINS MUZIEJŲ VEIKLĄ: Kultūros ministerija išskirstė 1,6 mln. eurų

2024 sausio 3Be komentarųPILOTAS.LT

Pirmuoju savo 2024 metų  įsakymu kultūros ministras Simonas Kairys paskyrė finansavimą nacionalinių ir valstybinių muziejų, kurių savininko teises ir pareigas įgyvendina Kultūros ministerija, projektams. Šie

Nida

IEŠKOMI KULTŪROS PROFESIONALAI: Paskelbta atranka į Neringos kultūros ir meno tarybą

2023 rugpjūčio 28Be komentarųPILOTAS.LT

Neringos savivaldybė skelbia paiešką kultūros srities profesionalų, norinčių prisidėti sprendžiant strateginius Neringos kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo klausimus – ieškoma kandidatų į Kultūros ir meno

Baltijos kultūros fondas

BALTIJOS KULTŪROS FONDAS: Skelbiamas naujas finansavimo konkursas

2023 sausio 4Be komentarųPILOTAS.LT

Baltijos kultūros fondas skelbia naują finansavimo konkursą. Baltijos kultūros fondo tikslas – skatinti Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą ir stiprinti Lietuvos, Estijos ir Latvijos kultūros tarptautiškumą

kultūra

PAREMS 166 MENO PROJEKTUS: 10 meno sričių iniciatyvos išsidalins 1,87 mln. eurų

2022 birželio 29Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos kultūros taryba ką tik paskyrė finansavimą 166 meno projektams. Finansuotoms kūrybinėms iniciatyvoms iš 10 sričių 2-ajame šių metų finansavimo etape bus paskirstyta 1,87 mln.

koncertas

VILNIAUS KULTŪRAI IR MENUI: 14 paramos programų išdalins 435.000 eurų

2020 gruodžio 18Be komentarųPILOTAS.LT

Tradicinis sostinės savivaldybės organizuojamas Kultūros rėmimo programų projektų konkursas numatė išdalinti apie 435.000 eurų. Paraiškų net į 14 įvairių finansavimo programų laukiama iki sausio 4 dienos.

Lietuvos kultūros ir meno taryba

KULTŪROS FRONTE: Rinkosi naujos sudėties Lietuvos kultūros ir meno taryba

2020 birželio 261 KomentarasPILOTAS.LT

Į pirmąjį posėdį rinkosi naujos sudėties Lietuvos kultūros ir meno taryba, kuri kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko įsakymu buvo patvirtinta birželio pradžioje. Tarybos narius pasveikinęs kultūros

Kultūros parama

PASKIRTAS FINANSAVIMAS: Kultūros ir meno sritims paskirstys 3,8 mln. eurų

2020 birželio 25Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos kultūros taryba paskyrė finansavimą kultūros ir meno sritims. Antrajame 2020 metų finansavimo etape architektūros, dizaino, dailės, fotografijos, tarpdisciplininio meno, muzikos, teatro, šokio, cirko ir

Kultūros ministerija

KULTŪROS MINISTERIJA: Patvirtinta nauja Lietuvos kultūros ir meno taryba

2020 birželio 51 KomentarasPILOTAS.LT

Kultūros ministerija, ką tik patvirtino naujos sudėties Lietuvos kultūros ir meno tarybą. Tai patariamojo balso teisę turinti Kultūros ministerijos ekspertų grupė, analizuojanti, vertinanti ir padedanti

Lietuvos architektų sąjunga

LAUKIA ARCHITEKTŲ IDĖJŲ: Vieną paraišką finansavimo konkursui padės pateikti LAS

2020 gegužės 281 KomentarasPILOTAS.LT

Dėl karantino suvaržymų smarkiai apribojus viešąją kultūrinę veiklą, Lietuvos kultūros taryba paskelbė kūrėjų idėjas padedantį įgyvendinti rėmimo konkursą. Kvietimas yra skirtas kultūros organizacijoms, todėl padėti

ekspertai

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA: Naujai atrinkti architektūros ir kitų sričių ekspertai

2020 vasario 123 KomentaraiPILOTAS.LT

LR Lietuvos kultūros taryba ką tik atrinko ekspertus, kurie dvejus artimiausius metus vertins finansavimui pateiktus kultūros ir meno projektus. Tarp 136 įvairių meno ir kultūros

Saulė ir jūra

SAULĖS IR JŪROS TRAUKA: Lankytojų neatsiginančiam Lietuvos paviljonui – papildomas finansavimas

2019 birželio 13Be komentarųPILOTAS.LT

Menininkių Rugilės Barzdžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės operai-performansui „Saulė ir jūra (Marina)“, laimėjus pagrindinį Venecijos šiuolaikinio meno bienalės prizą – „Auksinį liūtą“ – ženkliai

Finansavimas

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA: Paramai paskirstyta dar per 4,5 mln. eurų

2018 gegužės 25Be komentarųPILOTAS.LT

Lietuvos kultūros taryba (LKT) baigia skelbti antrojo šių metų finansavimo konkurso rezultatus. Finansavimas paskirtas programoms „Kultūros ir kūrybinės industrijos“, „Mėgėjų menas“ ir „Kultūros edukacija“ bei

Kultūros parama

KULTŪRĄ REMS STIPRIAU: 28 mln. eurų didesnis biudžetas nei pernai

2017 gruodžio 15Be komentarųPILOTAS.LT

Seimas ką tik patvirtino 2018 metų biudžetą. Palyginti su pernai, kultūros sričiai numatytas 28 mln. eurų didesnis finansavimas – 22 mln. eurų daugiau ES investicijų

Lietuvos kultūros ir meno taryba

10 NAUJŲ NARIŲ: Išrinkta Lietuvos kultūros ir meno taryba

2017 gegužės 31Be komentarųPILOTAS.LT

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson kartu Lietuvos kultūros ir meno taryba prie LR kultūros ministerijos išrinko 10 būsimų naujosios kadencijos Lietuvos kultūros tarybos narių, tarp kurių

Laima Kreivytė

NAUJOJI KULTŪROS IR MENO TARYBA: Vadovaus menotyrininkė Laima Kreivytė

2017 gegužės 15Be komentarųPILOTAS.LT

Kultūros ministerija sudarė naują Lietuvos kultūros ir meno tarybą (LKMT), kuriai tris metus vadovaus 45-rių menotyrininkė Laima Kreivytė. Pirmajame naujosios Kultūros ir meno tarybos posėdyje

ltk_logo

BAIGIASI FINANSAVIMO KONKURSAS: Paraiškoms liko vos savaitė

2017 kovo 7Be komentarųPILOTAS.LT

Baigiasi Lietuvos kultūros tarybos paskelbtas antrasis šių metų kultūros ir meno projektų finansavimo konkursas, apimantis ir architektūros bei dizaino sritį. Kultūros organizacijos čia gali teikti

images_pulsas_foto_4076_kultu_mi_150600_e02_bra

KULTŪROS IR MENO TARYBA://PATVIRTINTA NAUJA SUDĖTIS

Kultūros ministro Šarūno Biručio įsakymu ką tik patvirtinta Lietuvos kultūros ir meno tarybos sudėtis, Tarybos pirmininkė ir pavaduotojas. Lietuvos kultūros ir meno taryba yra patariamojo

images_straipsniu_foto_3404_saviv_kn_080300_e01_BRA

KULTŪROS PROJEKTAI KAUNE://PATVIRTINTI DALINIO FINANSAVIMO PRIORITETAI

Kauno miesto savivaldybė informavo, kad kultūros projektų paraiškos kitų metų daliniam finansavimui gauti bus priimamos sausio mėnesį. Skelbiami ir neseniai patvirtinti finansavimo kultūros programų prioritetai.

images_pulsas_foto_1588_bibli_ut_080330_e01_BRA

2 KARTUS DAUGIAU LĖŠŲ//KULTŪROS MINISTERIJA DIDINA BIBLIOTEKŲ FINANSAVIMĄ

Kaip skelbia Kultūros ministerija, šiemet viešosioms bibliotekoms bus paskirstyta 6,1 mln. litų dokumentams įsigyti ir elektroninių duomenų bazių prenumeratai. Tai reiškia, kad gyventojų informaciniam aprūpinimui