images_pulsas_foto_nakty_kn_110800_www_e01

„KAUNO NAKTYS 2011“://NUO PROFESIONALAUS MENO IKI PILVO ŠOKIŲ

Pirmąjį rudens šeštadienį (rugsėjo 3 dieną) kauniečiai ir miesto svečiai galės pramogauti naktį – naktį iš šeštadienio į sekmadienį vyks nemokamas kultūros renginys miestui Kauno naktys: kultūra ir aš, kurį organizuoja iniciatyvinė jaunimo grupė Idėja Kaunui. Kauno naktys naktinį miesto gyvenimą gaivins jau trečius metus iš eilės.

ORGANIZATORIUS PAAKINO PERNAI METŲ SĖKMĖ

Iniciatyvos gaivinti Kauną naktį šventės organizatorius paakino ankstesnių metų sėkmė – pernai antrą kartą vykęs šis kultūrinis renginys pritraukė per 50.000 lankytojų ir per 240 dalyvių. Naktinis kultūros renginys Kauno naktys: kultūra ir aš Laikinosios sostinės centretruks nuo rugsėjo 3 dienos (šeštadienio) 20 valandos vakaro iki rugsėjo 4 dienos (sekmadienio) 6 valandos ryto. Šios kultūros šventės tikslas yra paskatinti visuomenę domėtis kultūriniu gyvenimu – įvairių sričių profesionaliuoju ir mėgėjų menu, etnokultūra, o taip pat – skatinti jaunimo iniciatyvas bei miestiečius ir svečius dalyvauti kultūros kūrimo procese, minint savanorystės metus.

Iniciatyvinė jaunimo grupė Idėja Kaunui trečius metus gaivins naktinį Kauno gyvenimą ir siūlys kauniečiams bei miesto svečiams sudalyvauti kultūros kūrimo procese – paklausyti įvairios muzikos koncertų, apsilankyti menininkų dirbtuvėse, apžiūrėti naktinę parodą, pasidomėti muziejų ekspozicijomis. Lietuvos ir užsienio šalių režisieriai ir studentai bei moksleiviai pristatys savo sukurtus animacinius filmus, kurie bus rodomi prie Kauno kino teatro Romuva, prie M.Žilinkso galerijos ir Rotušės aikštėje. Bus rodomas modernaus šokio spektaklis benieko. Pagal programą  Naktis prie Galerijos miestiečiams bus pasiūlyta meninės ir edukacinės veiklos. TEO pristatys šviesų šou Šviesolaidžio alėja, kurioje bus galima stebėti šviesų projekcijas.

VEIKS INTERAKTYVIOS DIRBTUVĖLĖS IR ISTORINĖ PREZIDENTŪRA

Per Kauno naktis veiks Istorinė LR Prezidentūra, Povilo Stulgos Lietuvių liaudies muzikos instrumentų muziejus, Ryšių istorijos muziejus, Keramikos muziejus, Lietuvos sporto muziejus, Muziejus Perkūno namas ir Kauno miesto muziejus.

Kauną žadins saksofono ir gitaros improvizacija bei pianino revoliucija. Kauno naktyse pasirodymus surengs jaunimo grupės Candee Train, Kaunas poezijoje su Žilvinu Vilgeliu ir grupe, Attitude, I-Jam ir kt., paruošusios programas Miesto sode.
Interaktyvias dirbtuvėles Keramika, 101 galerija gyvai, Po Kauno dramos tetaro balkonu ir kt. pristatys A.C.Patria atviras jaunimo centras Vartai, Kauno kolegijos studentai ir kt. Taip pat bus rengiami įvairūs performansai, ekologiją skatinančios programos, stalo žaidimų varžybos, blondinių futbolo varžybos ir pan.

Parengta pagal renginio organizatorių informaciją.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_straipsniu_foto_1970_muzik_kn_120514_e01_BRA

KAUNO NAKTYS 2012://NAKTINĖTOJAMS – PER 70 RENGINIŲ LAVINA

Masiniai renginiai Kaune vienas gena kitą – praėjusį savaitgalį čia praūžusias Hanzos dienas ir Derliaus šventę, keičia Kauno naktys. Rugsėjo 14 dieną kauniečiai ir Laikinosios

images_pulsas_foto_nakty_kn_110800_www_e01

„KAUNO NAKTYS 2011“://NUO PROFESIONALAUS MENO IKI PILVO ŠOKIŲ

Pirmąjį rudens šeštadienį (rugsėjo 3 dieną) kauniečiai ir miesto svečiai galės pramogauti naktį – naktį iš šeštadienio į sekmadienį vyks nemokamas kultūros renginys miestui Kauno