images_rora (8)

nacio prem 1012** PASKELBTI LIETUVOS NACIONALINIŲ PREMIJŲ LAUREATAI

Šiandien Kultūros ministerijoje paskelbtos 6-ių 2010 metų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų pavardės: Kompozitorius ir dirigentas Vaclovas Augustinas už chorinio meno galių plėtrą ir sakralinės muzikos šiuolaikiškumą; Tapytojas Jonas Gasiūnas už tapybos galimybių atnaujinimą ir šiuolaikinio mąslaus meno idėjų sklaidą; Teatro režisierius Povilas Mataitis ir teatro dailininkė Dalia Lidija Mataitienė už lietuvių folkloro gelmių atskleidimą Lietuvai ir pasauliui, už liaudies tradicijas bei šiuolaikinės scenografijos darną; Rašytojas Icchokas Meras už tragiškųjų XX amžiaus žmogaus patirčių atskleidimą modernioje lietuvių prozoje; Dainininkas Virgilijus Kęstutis Noreika už aukščiausią vokalinį meistriškumą ir neblėstantį talentą; Rašytojas Rolandas Rastauskas už žaismingos ir ironiškos eseistikos būtį pasaulyje, už sakinio eleganciją. Nacionalinės premijos laureatams bus iškilmingai įteiktos Vasario 16-osios dienos proga.

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų penkerių metų Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius.

Kasmet teikiama ne daugiau kaip šešios Nacionalinės kultūros ir meno premijos, kurių kiekvienos dydis – 104 tūkst. litų. Viena premija teikiama už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.

Praėjusiais metais už viso gyvenimo nuopelnus Nacionalinę kultūros ir meno premiją pelnė kino režisierius Almantas Grikevičius. 2009 m. Nacionalinės premijos laureatais taip pat tapo teatro režisierius Jonas Rimgaudas Jurašas, fotomenininkas Romualdas Rakauskas, menotyrininkė, meno istorikė Marija Matušakaitė, poetė Ramutė Skučaitė ir aktorius Rolandas Kazlas.

LR Kultūros ministerija

Komentarai

  1. Cia RoRa Varsuvos gete.

Rašyti komentarą