images_pulsas_foto_piram_ME_101100_www_e01

romer pira 1011** ARCHAJIŠKIAUSIAS SILUETAS SUGRĮŽTA//MAJŲ ŽEMĖSE STATYS PIRAMIDES

Laiptuotosios Centrinės Amerikos piramidės – vienos archaiškiausių pasaulio statinių. Pasirodo, kad tokia istorinė statinio forma tinka net ir tvariajai nūdienos architektūrai. F.Romero firmos LAR projektuotojai senosiose majų žemėse, Jukatano pusiasalyje sumanė į architektūrą sugrąžinti itin archaišką pastarąjį pastato siluetą.

Didžiausiame pusiasalyje Meridos mieste planuojamos 23 aukštų šiuolaikinės piramidės sumanytos universalios – tinkančios tiek gyvenamajai paskirčiai, tiek biurams. Terasomis kylanęius jų fasadus Meksikos architektai numatė gausiai įstiklinti, kad atvertų miesto bei gretimo parko vaizdus, o į vidų prasiskverbę saulės spinduliai padėtų sutaupyti energijos. Visuose pastato aukštuose perimetru projektuojamos terasos dėka gausios saulės labai tinka ir augalijai, kuri ne tik suteiktų jaukumo, bet ir vėsintų pastatą. Šiose istorinio silueto statiniuose taip pat numatyta įdiegti daugiau pažangių „žaliųjų“ technologijų – įrengti saulės panelius bei lietaus vandens surinkimo sistemą.

Beje, dabar Meksikai priklausančio Jukatano pusiasalio gyventojų didumą iki šiol sudaro sudaro indėnai, senųjų majų genčių palikuoniai.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_phocagallery_701_ingel_niuj_1102_ingel_NY_110200_www_e03

„BIG’AS“ STEBINA AMERIKĄ//SUKERGĖ DANGORAIŽĮ SU GYVENAMUOJU KVARTALU

Kelioliką metų radikaliais socialinės architektūros sprendiniais nuolat stebinęs progresyvusis olandų kolektyvas „MVRDV“, atrodo, pastaraisiais metais perdavė estafetę danams iš architektūrinės grupės „BIG“. Jauno ir kūrybingo

images_pulsas_foto_piram_ME_101100_www_e01

romer pira 1011** ARCHAJIŠKIAUSIAS SILUETAS SUGRĮŽTA//MAJŲ ŽEMĖSE STATYS PIRAMIDES

Laiptuotosios Centrinės Amerikos piramidės – vienos archaiškiausių pasaulio statinių. Pasirodo, kad tokia istorinė statinio forma tinka net ir tvariajai nūdienos architektūrai. F.Romero firmos LAR projektuotojai