images_pulsas_foto_tamol_paro_1010_www_e01

tamol paro 1010z** PELĖDŲ KALNE – VYTAUTO TAMOLIŪNO DROBĖS

Simboliška, kai meno mokykla, kažkada įkvėpusi pirmosioms kūrybinėms paieškoms, parodo tai, ką menininkas sukūrė savo brandžiuoju kūrybos periodu. Spalio 21 dieną 16 val. Kauno Žaliakalnyje ant Pelėdų kalno įsikūrusiame J. Vienožinskio menų fakultete (A.Mackevičiaus g. 27) atsidaro žinomo Kauno dailininko, fotografo Vytauto Tamoliūno (1955 – 2009) tapybos paroda. Jam studijų metai tuometiniame Kauno taikomosios dailės technikume, dar vadintame „Stepžukiu“, buvo lemtingi – nuo tada tapyba tapo tiesiog neatsiejama jo gyvenimo dalimi. Čia jis įgijo dailininko-apipavidalintojo specialybę.

Pelėdų kalno parodoje eksponuojamos V.Tamoliūno drobės, kuriose autorius daugybe virpančių ar monotoniškų brūkšnelių, potepėlių prakalbina aplinką, gamtą. Nuo pasaulio chaoso ir efektų išvalyta plastine kalba ir meditatyviu sąlyčiu su supančiu pasauliu jo tapyba žiūrovą sugrąžina prie paprastų, tačiau kartu ir amžinų dalykų. Taip pat simboliška, kad J. Vienožinskio menų fakultete su V.Tamoliūno tapyba iš arti galės susipažinti būsimieji menininkai, kurie kūryboje dar tik ieško savęs.

Rašyti komentarą

Susije straipsniai

images_pulsas_foto_tamol_paro_1010_www_e01

tamol paro 1010z** PELĖDŲ KALNE – VYTAUTO TAMOLIŪNO DROBĖS

Simboliška, kai meno mokykla, kažkada įkvėpusi pirmosioms kūrybinėms paieškoms, parodo tai, ką menininkas sukūrė savo brandžiuoju kūrybos periodu. Spalio 21 dieną 16 val. Kauno Žaliakalnyje