jaudi euro 1010z** RENKAMI PERSPEKTYVIAUSI EUROPOS DIZAINERIAI

„Europe 40 Under 40“ – atvira programa, skirta išaiškinti bei atskleisti jaunuosius Europos dizaino talentus. Europos architektūros, meno, dizaino ir miestų planavimo studijų centras kartu su architektūros ir dizaino muziejumi „The Chicago Athenaeum“ kasmet išrenka ir paskelbia 40 perspektyviausių Europos dizainerių. Jau po kelerių metų kai kurie iš jų įsitvirtina žemyno dizainerių elite.

Pretenduoti patekti į šį perspektyviausiųjų  10-uką gali ne vyresni nei 40 metų Europos dizaineriai. 2011 metų konkursui „Europe 40 Under 40“ galima pateikti pramoninio dizaino, įrangos, apšvietimo, viešosios aplinkos elementų, mados ar net grafinio dizaino darbus. Juos vertins iš profesionalių dizainerių ir kitų dizaino specialistų sudaryta žiuri. Dizaino objektai gali būti atlikti individualiai ar kartu su kolektyvu. Konkurso organizatoriai pretendentų pasiūlymų lauks iki lapkričio 1 dienos. Vieni svarbiausių vertinimo kriterijų – kūrybos originalumas ir novatoriškumas.

Europos jaunųjų dizainerių konkurso „Europe 40 Under 40“ laureatai bus paskelbti kitų metų vasarą. Jų darbai bus pristatomi keliaujančioje parodoje.

Rašyti komentarą